Szacuny
3
Napisanych postów
1702
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
26527
Ja też nie chcę widzieć żadnego MMA, żadnego siłowania się na rękę, żadnych walk itd. itp.
Jak chcesz coś takiego czytać to sobie kup SDW lub KIF. To jest główny powód, że już ich nie kupuję. Za bardzo poszły te gazety w walki.
Szacuny
0
Napisanych postów
55
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1527
TomQ-MAG chodzi mi wlasnie o taki dzial, i arty w tym dziale zwiazane z treningiem motorycznym/fizycznym dla fighterow (MMA) . Sila maksymalna, sila dynamiczna, wytrzymalosc silowa, wytrzymalosc/kondycja itd.
Makro i mikro cykle/periodyzacje takich treningow.
To naprawde ciekawe zagadnienie !
ANIMALPAK - Na polskim rynku jest tylko jedna gazetka - "Sztuki Walki" a le to jest dno(tak jak wszystkie pisma w polsce oprucz MD oczywiscie) nic tam niema.
SDW iu KIF nic nie pisza merytorycznie zwiazane z treningiem motorycznym pod mma.
To sa szmatlawce i dlatego kieruje prosbe wlasnie do MD bo wiem ze oni pisali by o tym zagadnieniu profesjonalnie. Na polskim rynku niema niestety zadnego pisma o takiej tematyce, pozostaje tylko net, a tu jest balagan i nic nie jest usystematyzowane i ogarniete w calosc. A MD jest jedynym takim pismem w polsce ktore moze taki dzial profesjonalnie stworzyc i to z powodzeniem. Nic wam niezaszkodzi kilka stron o treningu motorycznym do mma/lub inny sport.
Szacuny
2
Napisanych postów
629
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2312
Sądze ze jak sie pojawi jednorazowo temat ukazujacy + i - mieszanka BB z MMA to nikomu korona z glowy nie spadnie. Zawsze inaczej sie pisze cos w calosci od siebie z glowy, niz odpowiada na konkretne pytanie. Dlatego tak lubie pisac swoje felietony do MD :D