Siemka dawno nie odwiedzalem sfd ale mam pewny problemik a w zasadzie 2. Chodzi o trening na mase bicepsa.Kurcze niewiem co jest ze niemoge zbudowac duzego bicepsa a cwicze go regularnie ok 1,5roku a mam w bicepsie tylko 37cm.Inne moje wymiary sa b.dobre(klata ok 117cm udo 64cm) Cwiczenia ktore wykonuje to 1Uginanie sztangi w uchwycie rownoleglym 4serie po 10 powtorzen(30kg),ugiannie z suplimacja nadgarstka 4serie po 10 (na hantelkach 12kg),uginanie przedramioon w podporze o kolano 3serei po 8-10powtorzen(12kg) Prosze doradzicie mi czy to zly plan czy jak.Wiem ze w budowanoiu bicepsa duzą role odgrywa genetyka ale chcailbym chiocazi dojsc do 40cm bo inne wymiary sa nawet ok. 2 moj problem to klata. Klate cwicze raz w tyg w poniedzialek razem z tricepsem. Moje cwiczenia na klatre to 1.wyciskanie na plaskiej 4 serie-12powt(65kg), 10powtorzen(72kg),8powtrzen(80kg) 6powt.(85kg). 2cwiczenie to wyciksnie na plaskiej 4serie (12-10-8-8) i jako 3 cwiczenie to rozpietki 4 serie po 12powtorzen(ciezar staly)Zastanawiam sie czy nie diolozyc jako 4 cwiczenia przenoszenia hantelka z zza glowy by jeszce lepiej rozciagnac klatke co myslicei o tym??? CZY moze lepeij w jednym tygodniu zrobic rozpietki a na 2 tydzien przenoszenie sztangielki by urozmaicic cwiczenia klatki (bo to podobno jest dobre) dodatkowo po klacie robie tricepsa tzn wyciskanie francuskie i popki na poreczach co myslicie o tym trenoingu blagam pomozcie!!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
słabe przedramie :/ dajcie skuteczne ćwiczenia :D
Następny temat