Witam
W tym temacie chcial bym zaprezentowac moj plan treningowy.Postanowilem cwiczyc metoda FBW systemem A-B-A, B-A-B.
Cwiczenia podejrzalem w temacie "Przykladowe plany treningowe";p.
A
Wyciskanie na płaskiej sztanga 3 serie (klatka piersiowa)
Wyciskanie hantli + unoszenie bokiem 2 serie (naramienne)
Wyciskanie francuskie leżąc 2 serie(triceps)
Ściąganie drążka wyciągu do klatki 3 serie (najszerszy grzbietu)
Przysiady ze sztangą 3 serie (czworogłowy uda)
Martwy ciąg na prostych nogach 3 serie (dwugłowy uda)
Uginanie ze sztangą 2 serie (biceps)
Wspięcia stojąc 3 serie (łydki)
Brzuch
B
Wyciskanie hantli skos 3 serie (klatka piersiowa)
Unoszenie sztangi wzdłuż tułowia (do mostka) 2 serie (naramienne)
Pompki w podporze tyłem 2 serie (triceps)
Wiosłowanie sztangą 3 serie (najszerszy grzbietu)
Unoszenie tułowia z opadu 3 serie ( prostowniki grzbietu) <----- Czy to cwiczenie dalo by sie jakos zastapic??
Przysiady wykroczne 3 serie (czworogłowe uda)
Uginanie ramion z hantlami 2 serie (biceps)
Spięcia siedząc 3 serie (łydki)
brzuch
Postanowilem na poczatku cwiczyc w domu , aby "zapoznac" sie z ciezarami , a za jakis czas napewno kupie sobie karnet
na silownie;].Treningi beda odbywac sie w zmiennych porach bo moja praca opiera sie na systemie dwoch zmian rano(6-14)/popoludnie(14-22).
Oczywiscie bedzie zastosowana dieta , pomysl z jaka ja ukladam znajduje sie w dziale "Odchudzanie".A pokaze jeszcze na czym
bede cwiczyl , aby moc wprowadzic jakies zmiany.
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3026438/c_1/1/category_root/Sports and leisure/14419152/c_2/3/15701400/Home gym equipment/14419293/c_3/4/cat_14419293/Weight lifting and exercise benches/14419306.htm
Do tego 2 hantle no i sztange jedna 2m druga 1,65m.Nie jest to mistrzostwo swiata , ale mysle ze na poczatek wystarczy.
A i do mojego FBW ktore bedzie odbywac sie w dni: PN,SRD,PIA , chce dorzucic jeszcze bieganie w systemie 3 dniowym http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=6&id=81
tyle ze tu podane sa 4 dni , ale ja planuje jedynie 3;].
Wiec:
Pn:FBW
WT:Biegi
SRD:FBW
CZW:Biegi
PIA:FBW
SO:regen;p, moze jak kiedys znajde czas to jakis basen
NI:Reg
Moze to troche duzo jak na moje gabaryty i staz , ale zawziety ze mnie chlop i podczas amatorskiego uprawiania sportu kosz
, pilka , kickboxing( w zime) nie odstawalem od reszty kumpli a nawet mialem wieksza ochote do uprawiania tych sportow niz oni;o.
Jeszcze w czerwcu wazylem te 93-94 kg tylko siedze teraz w anglii czekam na robote i tak siedze przed kompem a bez ruchu niestety
sadlo szybko mi rosnie;s.
Aaaa i jeszcze jedna wazna sprawa.Mam problem z barkiem;s. I przez wlasne zaniedbanie nic z tym nie robilem, problem polega na tym
, ze kiedys przy graniu w siatke( ktorej nie nawidze;p) upadlem nie fortunnie i wyskoczyl mi ow bark;s. Teraz przy jakis "dziwnych" i
nie naturalnych ruchach poprostu mi wyskakuje.Chociaz przy graniu w kosza , albo gdy uprawialem ten kickboxing ani razu mi nie wyskoczyl;p.A pytanie
moje to : Czy znacie jakis preparat ktory ten bark by mogl mi wzmocnic??
Uh ale sie rozpisalem ....A mialo byc bez zbednych ceregieli
PozdRo!!!
Waga: 100
Wzrost: 185
Cel treningowy: redukcja
Staż treningowy na słowni: -
Uprawiane inne sporty: Koszykowka, pilka nozna , wszystko amatorsko
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Poczatek dom, pozniejszy okres profesjonalna silownia
Dieta: w trakcie ukladania
Przeciwskaznania medyczne: problemy z barkiem
Zażywane suplementy: -
W tym temacie chcial bym zaprezentowac moj plan treningowy.Postanowilem cwiczyc metoda FBW systemem A-B-A, B-A-B.
Cwiczenia podejrzalem w temacie "Przykladowe plany treningowe";p.
A
Wyciskanie na płaskiej sztanga 3 serie (klatka piersiowa)
Wyciskanie hantli + unoszenie bokiem 2 serie (naramienne)
Wyciskanie francuskie leżąc 2 serie(triceps)
Ściąganie drążka wyciągu do klatki 3 serie (najszerszy grzbietu)
Przysiady ze sztangą 3 serie (czworogłowy uda)
Martwy ciąg na prostych nogach 3 serie (dwugłowy uda)
Uginanie ze sztangą 2 serie (biceps)
Wspięcia stojąc 3 serie (łydki)
Brzuch
B
Wyciskanie hantli skos 3 serie (klatka piersiowa)
Unoszenie sztangi wzdłuż tułowia (do mostka) 2 serie (naramienne)
Pompki w podporze tyłem 2 serie (triceps)
Wiosłowanie sztangą 3 serie (najszerszy grzbietu)
Unoszenie tułowia z opadu 3 serie ( prostowniki grzbietu) <----- Czy to cwiczenie dalo by sie jakos zastapic??
Przysiady wykroczne 3 serie (czworogłowe uda)
Uginanie ramion z hantlami 2 serie (biceps)
Spięcia siedząc 3 serie (łydki)
brzuch
Postanowilem na poczatku cwiczyc w domu , aby "zapoznac" sie z ciezarami , a za jakis czas napewno kupie sobie karnet
na silownie;].Treningi beda odbywac sie w zmiennych porach bo moja praca opiera sie na systemie dwoch zmian rano(6-14)/popoludnie(14-22).
Oczywiscie bedzie zastosowana dieta , pomysl z jaka ja ukladam znajduje sie w dziale "Odchudzanie".A pokaze jeszcze na czym
bede cwiczyl , aby moc wprowadzic jakies zmiany.
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3026438/c_1/1/category_root/Sports and leisure/14419152/c_2/3/15701400/Home gym equipment/14419293/c_3/4/cat_14419293/Weight lifting and exercise benches/14419306.htm
Do tego 2 hantle no i sztange jedna 2m druga 1,65m.Nie jest to mistrzostwo swiata , ale mysle ze na poczatek wystarczy.
A i do mojego FBW ktore bedzie odbywac sie w dni: PN,SRD,PIA , chce dorzucic jeszcze bieganie w systemie 3 dniowym http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=6&id=81
tyle ze tu podane sa 4 dni , ale ja planuje jedynie 3;].
Wiec:
Pn:FBW
WT:Biegi
SRD:FBW
CZW:Biegi
PIA:FBW
SO:regen;p, moze jak kiedys znajde czas to jakis basen
NI:Reg
Moze to troche duzo jak na moje gabaryty i staz , ale zawziety ze mnie chlop i podczas amatorskiego uprawiania sportu kosz
, pilka , kickboxing( w zime) nie odstawalem od reszty kumpli a nawet mialem wieksza ochote do uprawiania tych sportow niz oni;o.
Jeszcze w czerwcu wazylem te 93-94 kg tylko siedze teraz w anglii czekam na robote i tak siedze przed kompem a bez ruchu niestety
sadlo szybko mi rosnie;s.
Aaaa i jeszcze jedna wazna sprawa.Mam problem z barkiem;s. I przez wlasne zaniedbanie nic z tym nie robilem, problem polega na tym
, ze kiedys przy graniu w siatke( ktorej nie nawidze;p) upadlem nie fortunnie i wyskoczyl mi ow bark;s. Teraz przy jakis "dziwnych" i
nie naturalnych ruchach poprostu mi wyskakuje.Chociaz przy graniu w kosza , albo gdy uprawialem ten kickboxing ani razu mi nie wyskoczyl;p.A pytanie
moje to : Czy znacie jakis preparat ktory ten bark by mogl mi wzmocnic??
Uh ale sie rozpisalem ....A mialo byc bez zbednych ceregieli
PozdRo!!!
Waga: 100
Wzrost: 185
Cel treningowy: redukcja
Staż treningowy na słowni: -
Uprawiane inne sporty: Koszykowka, pilka nozna , wszystko amatorsko
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Poczatek dom, pozniejszy okres profesjonalna silownia
Dieta: w trakcie ukladania
Przeciwskaznania medyczne: problemy z barkiem
Zażywane suplementy: -