...
Napisał(a)
prosiłbym o przeniesienie tego tematu do działu odżywianie bo teraz ten temat z nowym produktem SFD ma już nie wiele wspólnego
ciekawe czy będzie znacząca różnica między econo, a starym vitafitem mam nadzieje że nie w smaku
ciekawe czy będzie znacząca różnica między econo, a starym vitafitem mam nadzieje że nie w smaku
Twoje wymówki są śmieszne.
...
Napisał(a)
proszę pisać na temat
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
ja mam takie pytanie kto tak naprawde produkuje to białko i skąd jest brany surowiec?
http://www.sfd.pl/Pare_fotek-t589899.html MOJE ZDJĘCIA!
...
Napisał(a)
nani - jak widzę tobie też skasowali post. Przesada już z tą cenzurą.
...
Napisał(a)
jaką cenzurą?
to jest temat o odżywce białkowej ,więc trzymajcie się tematu a nie spamujcie
temat odżywiania możecie poruszać w odpowiednim dziale
to jest temat o odżywce białkowej ,więc trzymajcie się tematu a nie spamujcie
temat odżywiania możecie poruszać w odpowiednim dziale
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Ok niech ci będzie, ale i tak uważam że przesadzacie. Pisaliśmy o białku a mój wątek się właśnie jego tyczył jako o dawkowaniu wszelkiego typu białek zawierających standardowe 80% białka w odżywce więc także się tego białka tyczył a informacje jakie podawałem miały tylko wytłumaczyć dlaczego radziłem zamiast 30g odżywki brać 50.
Pozdro.
Pozdro.
...
Napisał(a)
Białko przyszło jakieś 3 godziny temu i zanim się zagrzeje z mrozu, chciałbym się z wami podzielić moimi spostrzeżeniami odnośnie różnic białka econo od wpc plus które jest prawie 10zł droższe. Więc w czym tkwi haczyk? No haczyka nie ma ale różnica jest. Od początku:
1.Pierwsze wrażenie.
-Wybrałem smak czekoladowy bo to chyba najczęściej wybierany smak z tego typu odżywek co zresztą nie dziwi.
-Dzięęęęęęki wam za to opakowanie, miałem już dość spinania spinaczem choć miało to swój urok
-opakowanie jest wykonane z twardej folii dwu czy ilotam warstwowej, trzeba się namęczyć żeby przedziurawić więc git.
2. Otwarcie
-Zapach taniej czekolady z tesco i orzechów, co mnie zresztą nie zdziwiło więc ani to plus ani minus :)
-pierwsza rzucająca się w oczy różnica to struktura proszku, zbija się w gródki jak kakao, odmierzanie proszku łyżką stołową jest teraz naprawdę dosyć uciążliwe a czasem wręcz frustrujące, miarka załatwia sprawę jeśli takową posiadamy
3.Mieszamyyyy
- Do testu użyłem typowego taniego shakera i 300ml ZIMNEGO mleka (zimne mleko trochę mocniej się pieni)i 30g sfd wpc 80 econo
-po dosłownie 5 sekundach mieszania białko wydawało się być rozpuszczone, nie było widać grudek, trząsłem jeszcze trochę żeby zrobić jak najwięcej piany ale nic z tego, białko pieni się mniej od droższego wpc plus, a dlaczego tak jest to zaraz wam napisze. Po około 20 sekundach warstwa piany na 1 cm.
4.Smak i konsystencja.
Zacznę od smaku:
Jest naprawdę dobrze, nie jest to rewelacja ale też nie jest tak niedobre że się człowiek wzdryga po wypiciu, jest naprawdę smaczne i nie za słodkie, przyjemne, do smaku czekolady mu daleko, ale smakuje jak kakao z mlekiem i miodem. W porównaniu ze smakiem droższego białka sfd wypada świetnie więc tutaj bez zmian.
KONSYSTENCJA:
Tutaj jest pies pogrzebany. Drobiny białka które są zawieszone w roztworze są naprawdę grube, przy piciu jest uczucie picia mleka kakaowego z drobnym piaskiem który osadza się na gardle i zębach.
To właśnie dlatego, że drobiny są tej wielkości i nie ulegają mocniejszemu rozpuszczeniu, białko pieni się znacznie mniej od droższego. To jest główna różnica po między białkiem ekonomicznym a tzw. instant czyli droższym.
5.Podsumowanie i moje osobiste wrażenie.
Jeżeli komuś nie przeszkadza "piaszczysta" konsystencja rozpuszczonego białka to spokojnie może zaoszczędzić te 10zł i wybrać tańsze białko, które jest wciąż smaczne i można go wypić z przyjemnością zapominając o "maku" między zębami i "nie być cienka dupa".
Ja osobiście będę to białko spożywał z uśmiechem na twarzy wiedząc że nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto
Zmieniony przez - Rexen w dniu 2010-12-07 19:14:13
Zmieniony przez - Rexen w dniu 2010-12-07 19:19:20
1.Pierwsze wrażenie.
-Wybrałem smak czekoladowy bo to chyba najczęściej wybierany smak z tego typu odżywek co zresztą nie dziwi.
-Dzięęęęęęki wam za to opakowanie, miałem już dość spinania spinaczem choć miało to swój urok
-opakowanie jest wykonane z twardej folii dwu czy ilotam warstwowej, trzeba się namęczyć żeby przedziurawić więc git.
2. Otwarcie
-Zapach taniej czekolady z tesco i orzechów, co mnie zresztą nie zdziwiło więc ani to plus ani minus :)
-pierwsza rzucająca się w oczy różnica to struktura proszku, zbija się w gródki jak kakao, odmierzanie proszku łyżką stołową jest teraz naprawdę dosyć uciążliwe a czasem wręcz frustrujące, miarka załatwia sprawę jeśli takową posiadamy
3.Mieszamyyyy
- Do testu użyłem typowego taniego shakera i 300ml ZIMNEGO mleka (zimne mleko trochę mocniej się pieni)i 30g sfd wpc 80 econo
-po dosłownie 5 sekundach mieszania białko wydawało się być rozpuszczone, nie było widać grudek, trząsłem jeszcze trochę żeby zrobić jak najwięcej piany ale nic z tego, białko pieni się mniej od droższego wpc plus, a dlaczego tak jest to zaraz wam napisze. Po około 20 sekundach warstwa piany na 1 cm.
4.Smak i konsystencja.
Zacznę od smaku:
Jest naprawdę dobrze, nie jest to rewelacja ale też nie jest tak niedobre że się człowiek wzdryga po wypiciu, jest naprawdę smaczne i nie za słodkie, przyjemne, do smaku czekolady mu daleko, ale smakuje jak kakao z mlekiem i miodem. W porównaniu ze smakiem droższego białka sfd wypada świetnie więc tutaj bez zmian.
KONSYSTENCJA:
Tutaj jest pies pogrzebany. Drobiny białka które są zawieszone w roztworze są naprawdę grube, przy piciu jest uczucie picia mleka kakaowego z drobnym piaskiem który osadza się na gardle i zębach.
To właśnie dlatego, że drobiny są tej wielkości i nie ulegają mocniejszemu rozpuszczeniu, białko pieni się znacznie mniej od droższego. To jest główna różnica po między białkiem ekonomicznym a tzw. instant czyli droższym.
5.Podsumowanie i moje osobiste wrażenie.
Jeżeli komuś nie przeszkadza "piaszczysta" konsystencja rozpuszczonego białka to spokojnie może zaoszczędzić te 10zł i wybrać tańsze białko, które jest wciąż smaczne i można go wypić z przyjemnością zapominając o "maku" między zębami i "nie być cienka dupa".
Ja osobiście będę to białko spożywał z uśmiechem na twarzy wiedząc że nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto
Zmieniony przez - Rexen w dniu 2010-12-07 19:14:13
Zmieniony przez - Rexen w dniu 2010-12-07 19:19:20
Poprzedni temat
najlepszy stack przedtreningowy
Następny temat
VitaFit/SFD WPC Protein ECONO 80
Polecane artykuły