Szacuny
7
Napisanych postów
243
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
4590
Ćwicze mn rok czasu : na każdy mięsień po 4 ćw i 4 serie aż do bólu nieważne jakim ciężarem , oczywiście nie przekraczam 14 rochów a zazwyczaj kończe na 6 . Na siłowni jestem mn 5-6 razy w tegodniu i na każdy dzień przypadają mi dwa mięśnie ( mały i duży ) Niestety przez tą monotonię praktycznie nie mam przyrostów . Pomóżcie mi ułożyć dobry solidny trening . Niechce jednak zamienić się w grubą kluskę
Szacuny
0
Napisanych postów
269
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
9495
LuckyLuck ma rację. Ja kiedyś też robiłem podobny bląd. Zatarłem muły na śmierć. Zrób sobie tydzień wolnego, w czasie którego pośpij sobie dłużej, uzupełnij niedobory witamin, poczytaj w archiwum jak trenować, aby nie przegiąć pały, i na koniec wal na siłownię.
Życzę szybkich efektuv!
Szacuny
0
Napisanych postów
138
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
4354
Mam podobny problem, ostanio nie moge osiagnac przyrostow w ramieniu, mam 43 od pol roku, nie moge przelamac tej bariery. Ostatnio cwiczylem przez miesiac jedna grupe dziennie z ok 10-15 sekund przerwy, trening trwal nie dluzej niz 30-40 min, a z diety weglowodanowej, przerzucilem sie na bialkowa 50/50. Lapy puchna do 45 cm, a potem spadaja. Jedyna co zauwazylem to lepsza rzezba, obecnie po miesiacu takiego treningu przeszlem na cwiczenia z maksymalnym ciezarem i przerwy ok 3 min. Waga powoli idzie w gore, ale gorzej z lapa. Moze cos zle robie?
Szacuny
0
Napisanych postów
101
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
594
Stary przesadzasz troche z treningiem , jak to powiedział pewien czołowy kulturysta Polski " mięśnie to nie stal ,a nawet jeśli to stal też ulega pewnym przeciążeniom", hasło te mówi samo przez sie . Musisz dać odpocząć swojemu ciału,proponuje po kazdym dniu treningu dzien przerwy, przez takie traktowanie mięśni nie możesz doprowadzić do długotrwałej stagnacji (braku w postępach). Ja tez kiedyś popełniłem ten błąd ,i po nim musiałem czekać 6 mc-y na jakikolwiek postęp. Pomyśl o treningu cyklicznym,dzieki któremu będziesz ćwiczył z różną intensywnością i różnymi systemami.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
no tak trening jest zdecydowanie za duży...
Ale co z dietą ?? Czy wystarczająco dużo jesz, czy tylko ćwiczysz. Bez odpowiedniej diety nie będzie przyrostów.
Szacuny
7
Napisanych postów
243
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
4590
Dzięki za rade ... spróbuje trochę przystopować i zobaczymy .
Moja dieta składa się glównie z :
280 g węglowodanów
100 g białka 60 g tłuszczu . Staram sie ograniczyć tłuszcze aby nie zamienić się w baleron .