SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mk + LGD + Ostaryna

temat działu:

Doping

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 639

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 6 Wiek 24 lat Na forum 134 dni Przeczytanych tematów 170
Hej, bawiłem się trochę sarmami i mk, porobiłem trochę badań, ale nie wszystko co bym chciał :/ niestety.
Leciało:
styczeń: mk 10mg + ostaryna 20mg
luty: mk 10mg + lgd 7mg
marzec mk 10mg + ostaryna 20mg
kwiecień mk 10mg + lgd 7mg
maj: mk 10mg + ostaryna 20mg
czerwiec kończę mk 10mg

Badania robiłem w grudniu po 2 miesięcznej redukcji, ale wyszły jak wyszły, powtórzyłem po miesiącu gdzie trochę odpocząłem od diety redukcyjnej i było nieco lepiej, ale dalej słabo. Mimo to zdecydowałem się polecieć na sarmach z mk. Ogólnie wyglądało to tak:

Grudzień:
Chol całk. 121,5mg
HDL 42,5mg
Nie-HDL 79mg
LDL 65,7mg
triglicerydy 66,1mg
Kreatynina 1,24mg
TSH 0,873ulU
Glukoza 84,2mg
AST 21,8U
ALT 13,2U
Bilirubina 0,94mg
Fosfataza 63,1U
GGTP 12,5U

FSH 2,41mlU
LH 0,86mlU (jakiś żart)
Estro 15pg
Prolka 11,6ng
Test 340,8ng
Test wolny 9,66pg
Kortyzol 10,40ug

Załatwiłem sobie Clomid i hcg ale nie waliłem od razu tylko miesiąc czasu odpocząłem sobie i zbadałem lh fsh i test

Styczeń:
FSH 2,47
Lh 1,91
Test 394,4

Było lepiej, ale dalej słabo ;f stwierdziłem, że nie ma co robić pct tylko lecimy z sarmami. Miałem robić badania jeszcze w marcu ale wszyscy wiemy co się stało w marcu, więc dopiero zrobiłem teraz gdzie ostatnią porcję ostaryny wziąłem kilka dni temu.

Badania z dziś:
Chol całk. 135,6mg
HDL 32,5mg
Nie-HDL 103mg
LDL 93mg
triglicerydy 50mg
Kreatynina 1,21mg
Mocznik 32,2mg
TSH 2,075ulU
Glukoza 89,2mg
AST 46,7U
ALT 25,3U
Bilirubina 0,67mg
Fosfataza 100,1U
GGTP 8,2U

FSH 2,03mlU
LH 1,29mlU
Estro 29pg
Prolka 9,44ng
Test 202.85ng
Test wolny nie robiłem :/

Ogólnie ja to widzę tak, lekki blok wszedł, trochę gorsze wyniki wątrobowe ale to może być związane z tym, że wczoraj robiłem trening rano, gorszy lipidogram, tsh poszło do góry z tego co wiem to nie powinno być około 2 w tym wieku więc pewnie zrobię jeszcze ft3 ft4. Ogólnie szkoda, że nie zbadałem Gh, igf1 i shgb ale same te badania + sarmy + clom i hcg kosztowały chyba coś ok 2000. Więc gh może innym razem
Nie robiłem jakiejś masy czy redukcji po prostu trenowałem, redukuję dopiero 6 tygodni. Oczywiście trening był zaplanowany i realizowany natomiast dieta bez liczenia kalorii ale czysta bez syfu. Jeden miesiąc kwiecień był do dupy (jedzenie syfu, treningi w domu czyli praktycznie brak treningu).

+ masa mięśniowa sporo do góry
+ tłuszcz na -
+ siła sporo do góry klata 5kg (150kg), siad 40kg (220kg), martwy 30kg (240kg), ohp 10kg (90kg)
+ myślę, że mimo wszystko sarmy są bezpieczniejsze od saa (ale dopiero planuję saa więc nie mam porównania, to był też taki trochę test by zdobyć bardziej praktycznej wiedzy).

- cena tego wszystkiego
- po ostarynie w nocy byłem dosłownie mokry O_o koszulkę można było wykręcać

+/- mimo wszystko nie czułem żadnego wilczego głodu po mk.
+/- u mnie nie było żadnych sajdów jedynie zwykła chandra podczas pandemii w kwietniu.

Czytam dużo opinii negatywnych na temat sarmów i szczerze to nie wiem czemu ja bym się zdecydował jeszcze raz na coś takiego ale za kilka miesięcy chcę spróbować testosteronu solo.

Pomoże ktoś rozpisać pct?
Myślałem by zrobić te hcg co mam 5000 w kilku strzałach 1000x1 i resztę po 500 co 3 dni, bo z tego co wyczytałem waląc duże dawki można się jeszcze bardziej przyblokować. Trzy dni po ostatnim strzale hcg, clomid 50mg do spania przed 2 tyg? takie coś może być? I chętnie też chciał bym poznać opinię co sądzicie o takim długim "cyklu na sarmach" który zrobiłem.
Pozdrawiam :D
"życie jest zbyt krótkie by być na offie"



Zmieniony przez - Piotrek1540 w dniu 2020-06-12 19:24:05
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 288 Napisanych postów 1507 Wiek 38 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 15019
Sarmy na pewno nie są zdrowsze niż test solo. Klasyczne sterydy zostały przetestowane na milionach sportowców. Przyszłość pokaże co z tymi sarmami będzie ja bym z siebie królika nie robił
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 46234 Napisanych postów 292537 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1433619
a jakie widełki są ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 74 Napisanych postów 1043 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 16387
Jakie różnice czułes pomiedzy mk +lgd a mk + ostaryna??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 6 Wiek 24 lat Na forum 134 dni Przeczytanych tematów 170
rarytas1
Może i nie są a może i są, ciężko powiedzieć bo nie mam porównania na sobie. Na pewno blokują, ale u siebie żadnego innego wpływu negatywnego nie zauważyłem. Co do robienia z siebie królika doświadczalnego no cóż... sarmy mają już swoje lata i to nie tak, że nie ma w ogóle badań na ich temat, dla mnie to już nie taka świeżynka. Porównując lgd, oste, mk do np. produktów szeroko dostępnych a mających potwierdzony bardzo negatywny wpływ na organizm typu papierosy, alkohol, cukier, tłuszcze utwardzone stwierdzam, że nie są wcale takie najgorsze nawet jeśli też powodują jakieś powikłania. :)

lodzianin1
Chol całk. 115-190
HDL pow 40
Nie-HDL ponizej 100
LDL ponizej 115
triglicerydy ponizej 150
Kreatynina 0,7-1,3
Mocznik 19-44
TSH 0,35-5
Glukoza ponizej 100
AST 5-34
ALT 0-55
Bilirubina 0,2-1,2
Fosfataza 40-150
GGTP 12-64 (nie wiem co może znaczyć obniżone, pisałem ze znajomym o możliwości niskiego poziomu glutationu)

FSH 0,95-11.95
LH 0,57-12,07
Estro 11-44
Prolka 3,46-19,40
Test 47-980

_GANGSTA_
Mk + lgd tu szału nie było chociaż przyrosty oczywiście były natomiast mk + ostaryna zdecydowanie lepiej na mnie podziałało, mocna pompa na treningu i ewidentnie czułem, że to silniejsze połączenie. Wydaje mi się, że 20mg ostaryny jest mocniejsze niż 7mg lgd, ciekawe co by było gdybym wrzucił 14mg lgd, ale dawki były jakie były nie ma co się rzucać na głęboką wodę bo teraz zawsze mam furtkę otwartą żeby powtórzyć coś takiego z większymi dawkami.
Zapomniałem o ważnej rzeczy cały ten cykl dobrze wpłynął również na moje stawy, nic nie przeskakuje, nic nie boli :)


Zmieniony przez - Piotrek1540 w dniu 2020-06-12 22:51:21
1
...
Napisał(a)
Usunięty przez lodzianin1 za pkt 1 regulaminu
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 46234 Napisanych postów 292537 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1433619
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 46234 Napisanych postów 292537 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1433619
Poprosimy ankiete dzialu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 74 Napisanych postów 1043 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 16387
Profil chyba aktualny.Pytanko od zawsze masz kreatynine w granicach normy??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 6 Wiek 24 lat Na forum 134 dni Przeczytanych tematów 170
1. WIEK: 24 rocznikowo
2. WAGA: 91,5
3. WZROST: 180
4. WYMIARY:
-biceps: 42,5
-klatka: 114
-udo: 63,5
-talia: 81
5. STAŻ NA SIŁOWNI: ćwiczę od 14 roku życia, ale były przerwy od kilku miesięcy do max 2 lat, obecnie regularne treningi od jakoś 1,5 roku.
6. DIETA: 2 rok dietetyki licencjat. Myślę, że warto o tym poinformować
-białko: 160-200
-węglowodany: 350-500
-tłuszcz: 70-100
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: kiedyś dawno temu ostaryna + lgd przez 8 tygodni (chyba 2018), bez badań stąd myślę, że tak niskie lh i fsh na 1 badaniach.
8. TRENING: na cyklu 5/3/1 z wariacjami obecnie powerbulding
9. CEL CYKLU: siła i estetyczny wygląd + poprawa regeneracji ze względu na dość aktywny tryb życia (studia,praca etc)
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: 2 lata
11. POZIOM BF%: ok 10% na oko, wagi pokazują 7-8% zależy jaka waga jedna nawet pokazała 4,5%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): endo/mezo, zdecydowanie do tycia, ale redukuję tłuszcz również bardzo szybko.
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: nie
15. PPM (podstawowa przemiana materii): 2100
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 150
-martwy ciąg: 240
-przysiad: 220

_GANGSTA_
Od kiedy robię badania to tak. Czemu pytasz?


Zmieniony przez - Piotrek1540 w dniu 2020-06-13 22:46:39
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 315 Napisanych postów 510 Wiek 23 lat Na forum 183 dni Przeczytanych tematów 7200
Szacun za wrzucenie badań i podzielenie się wrażeniami.
Sam widzisz efekty, badania nie wyszły źle, więc masz odpowiedź czy warto było.

Ja będę leciał minimum 8 tygodni LGD solo i zamierzam ciągnąć albo aż wyniki się pogorszą, albo aż działanie osłabnie. Max do końca sierpnia, więc około 3 miesięcy. Jak zrobię sobie za miesiąc badania kontrolne, to też zrobię temat i wrzucę swoje.
Jak kiedyś robiłem badania dzień, albo dwa po treningu to miałem ALT 80 i AST 150, a normalnie mam oba poniżej 20 jak zrobię przerwę 5-14 dni bez treningu.

Są dwie ręce, ale tylko jedno zdrowie które można nimi rozwalić.
Głupota to nie grzech, ignorancja już tak.
Czy wyszukanie czegoś w dobrym źródle zajmuje więcej czasu i jest mniej wiarygodne niż założenie tematu na forum?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 416 Napisanych postów 1785 Wiek 37 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 38769
Dziwne masz wyniki LH a w wyniku tego niski test. W tym grudniu LH dramatycznie nisko, jakbyś miał problem z przysadka. Leciało coś z saa/sarmow wcześniej?

I nie widać żebyś miał blokadę, bo różnica LH 1,9 W styczniu a 1,29 Teraz to żadna różnica... W granicach typowego wahania hormonu i LH z testem nadal nisko



Zmieniony przez - Michalek83 w dniu 2020-06-14 09:29:59
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Turanabol z euro- pharmacies ktoś może powiedzieć coś na ten temat czy warto brać

nutlove nowy