Witam. Mam pewien problem mam 181 cm wzrostu i waze 69 kg a chciałbym troche przytyc. Oczywiscie przytyc w pozytywnym tego slowa znaczeniu. Gram w piłke nożną regularnie od kilku lat i czytalem i wiem to poczesci tez z autopsji ze biegając ciezko przytyc. Prosze o pomoc jak przybrac na masie. Zaznaczam ze kolega polecil mi aminokwacy Bcaa activlab i biore je ale efektow narazie nie ma.
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Też trenowałem piłkę i miałem podobny problem. Dieta na masae + gainer + carbo i oczywiscie dobry trening
...
Napisał(a)
od amin nie przytyjesz,pierw musisz obliczyc swoje zapotrzebowanie kaloryczne a potem dodac do tego 500kcl
tu masz wzor jak obliczyc swoie zapotrzebowanie:
[66 + (13.7 x twoja_waga_w_kg) + (5 x twój_wzrost_w_cm) - (6.8 x wiek)]*1,5
co do wypowiedzi monti0 jak bedzie bral gainer to juz carbo nie jest mu potrzebne,pamietaj dieta jest najwazniejsza w tym wszystkim
tu masz wzor jak obliczyc swoie zapotrzebowanie:
[66 + (13.7 x twoja_waga_w_kg) + (5 x twój_wzrost_w_cm) - (6.8 x wiek)]*1,5
co do wypowiedzi monti0 jak bedzie bral gainer to juz carbo nie jest mu potrzebne,pamietaj dieta jest najwazniejsza w tym wszystkim
Ole-le, ola-la, ser del Barça és el millor que hi ha!
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!