Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

MONTIGNAC - OPIS METODY

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 32577

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 212 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 2943
muszę wypróbować ta zapiekankę tylko zapodam jeszcze do niej tuńczyka albo łososia będzie więcej białka, oczywiście sog dal Ciebie Magnezjo

Maguta jeśli brakuje Ci białka to wypróbuj mojej ulubionej pasty , dodaję ja zawsze do kanapek, jest świetnym źródłem pełnowartościowego białka

tuńczyk w oleju (odsączony), SER BIAŁY CHUDY, JAJA NA TWARDO, sól, pieprz i oczywiście pobudzjąca apetyt musztarda, dużo musztardy, wszystko łączysz, podajesz z pomidorami,papryką, sałatą.......
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
dzięki chyba czytasz w moich myslach, bo właśnie dziś śnił mi sie tuńczyk w nocy, ale w sałatce z warzywami. dzięki na pewno wypróbuję
pozdrowienia

maga
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Smakowicie wygląda ta pasta, ale problem z musztardą. Wszystkie, jakie do tej pory widziałam, zawierały CUKIER!

Aleksandra Bil
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Cześć ludziska!!!
Słuchajcie, kupiłam wreszcie książkę i zaczęłam czytać. Jeszcze nie wiem wszystkiego, dlatego apeluję do bardziej doświadczonych niż ja monignac'owców Czy ktoś z Was upiekł ten chleb z kalafiora, na który przepis jest na końcu książeczki? Ja chcę się za to zabrać i zastanawiam się, czy to co wyjdzie będzie zjadliwe (pomijam moje wątpliwe talenty kulinarne ) Aha, czy w zapiekance z soczewicy zamiast soczewicy można zastosować coś innego, np. soję?
I jeszcze pytanie o tę marmoladę bez cukru-ja kupiłam dziś potwornie droga, francuska (ok.8 zł za mały słoik) Czy znacie jakieś tańsze substytuty? Bo ja na tej diecie odchudzę głównie potfel Aha, no i to mleko w proszku. Znalazłam mleko w proszku, granulowane, odtłuszczone, ale nie mam pojęcia, czy tam jest jakiś cukier (na opakowaniu nic nie jest napisane), a nie chcę strzelić jakiejś gafy. To jest mleko S.M Gostyń. Jakiego Wy używacie???
To chyba na razie tyle, 3majcie sie

Asia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 212 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 2943
Witam
gratuluje udanej inwestycji (książka) :),chleba jeszcze nie piekłem wcześniej wypróbuje "mus czekoladowy", jeżeli chodzi o dżem to ten francuski co kupiłaś jest umnie w hipermarkecie po 6zł (trochę drogo) znalazłem w sklepie dla diabetyków niezły dżemik słodzony fruktozą (firmy BioFan ok. 4zł za 200g
a jak i to za drogo to zarzucam przepis z książki

Dżem morelowy (śliwkowy) 2 słoiki po 250g.

500g suszonych moreli(śliwek), sok z cytryn 1-2, woda, morele powinny być zanurzone do 2/3 wysokośći

zagotować morele z sokiem z cytryn i wodą, odstawić z ognia i pozostawić do ostygnięcia, następnie zmiksować mikserem i włożyć do wyparzonych słoików, w lodówce nadaje się do spożycia przez ok. 3 tygodni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Rożek jesteś niezastąpiony, serdeczne dzięki i oczywiście - sog dla Ciebie Myślę, że ten dżem za 4 zł jest już calkiem niezłym (cenowo) rozwiązaniem. Chyba to wygodniejsze niż brać sie za to samemu, bo jak już wcześniej napisałam-ja mam maślane ręce i żadko to co przygotuję okazuje sie zjadliwe Ale sie staram i cały czas staram sie poszerzać zakres moich umiejętności, he, he.
Czy wszystko co kupuje sie w sklepie dla diabetyków jest zgodne z Metodą? Mam np. problem z tą czekoladą-też jest potwornie droga i znalazłam tylko wedlowską Maestrię, 7 zł za tabliczkę (!!!)
Aha, nadal nie wiem, co z tym mlekiem w proszku. To moje jest w takim srebrno-niebieskim opakowaniu, a ponieważ jest granulowane, to paczka tak chrzęści
To na razie tyle, pozdrawiam

Asia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Witam!
Słuchajcie, upiekłam ten chleb kalafiorowy (ci, ktorzy są w posiadaniu książki wiedzą, o co chodzi. Ci, ktorzy nie mają książki-służe przepisem) Mam mieszane uczucia. Tzn. wszystko sie udało i efekt końcowy jest w gruncie rzeczy jadalny, ale...nie zadowala on moich wymagań smakowych. No właśnie: jaki to ma smak? Najprościej rzecz ujmując-kalafiorowy W srodku chleb jest b.miękki i tak naprawde nie jest to nic specjalnego. Dla osób, które mimo wszystko chcą go upiec drobna rada: proporcje podane w przepisie podzielcie na pół, wtedy w razie niepowodzenia będzie tego mniej

Asia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
dzięki za dżemik. ja zamiast polowac w marketach na dżemy (oczywiscie zgodne z montim) zesmażam jabłka. mniam mniam.
do mnie książka dotrze za kilka dni (zamówiłam w merinie). jak już ją przetrawię to powymieniamy uwagi bardziej konkretnie.
pozdrowienia

maga
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Czy ktoś zna przepis na chleb wg Montiego jeśli tak to proszę o przepis

Mazia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 228 Wiek 47 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 4509
Mazia odwiedź post "Dieta Montignac." Wczoraj Mmonia podała kilka przepisów na chlebek.
Pozdrawiam
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta dla kulturysty na przykladach

Następny temat

Soja - za i przeciw ....

Spalanie
Polecane artykuły