Czempion wagi ciężkiej federacji WBO, Siergiej „Biały Wilk" Liachowicz wydał oświadczenie skierowane do posiadaczy pasów mistrzowskich pozostałych organizacji, w którym proponuje im walkę unifikacyjną.
„Chcę ich wszystkich."- oświadczył białoruski pięściarz, mówiąc o Władimirze Kliczko (mistrz IBF), Hasimie Rahmanie (mistrz WBC) i Nikołaju Wałujewie (mistrz WBA)- „Zacznijmy to. Nie traćmy czasu na łatwych przeciwników, dajmy światu jednego mistrza wagi ciężkiej."
Liachowicz zapytał, dlaczego, skoro negocjacje w sprawie pojedynków pomiędzy Wałujewem i Barrettem oraz Kliczko i Briggsem tak bardzo się przeciągają, któryś z mistrzów nie miałby zmienić zdania i dać kibicom walkę, na którą ci naprawdę czekają. „Wszyscy chcą wiedzieć, kto jest prawdziwym mistrzem. Ja jestem gotów, sprawdźmy. Przejdźcie od słów do czynów i podpiszcie kontrakt na walkę ze mną. Jestem gotowy, a wy?"- powiedział.
Przypomnijmy, że Siergiej Liachowicz (23-1, 14 KO) zdobył tytuł mistrza świata wagi ciężkiej WBO w kwietniu, pokonując w jednej z najlepszych walk tego roku Lamona Brewstera.
bokser.org
"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)