Mike Roach/Zuffa LLC via Getty Images
Właściciel ATT Dan Lambert chce walki Jorge Masvidala z Conorem McGregorem lub Nickiem Diazem
Posiadacz tytułu BMF oraz czołowy zawodnik wagi półśredniej UFC Jorge Masvidal jest aktualnie jednym z najbardziej popularnych zawodników MMA i równie dobrze może już wkrótce zawalczyć o pas.
Jednak Dan Lambert, właściciel American Top Team, ma nadzieję na inną walkę dla Gamebred’a niż pojedynek ze zwycięzcą walki o pas między mistrzem Kamaru Usmanem a Colbym Covingtonem na UFC 245.
Lambert i zespół z ATT wiedzą, że Masvidal chce zgarnąć największą wypłatę, więc mają nadzieję, że walka z Conorem McGregorem dojdzie do skutku. Jeśli jednak do tego pojedynku nie dojdzie, Lambert uważa, że walka z Nickiem Diazem ma największy sens dla Masvidala.
Dan Lambert"Wszystkie one to walki o wielkie pieniądze, ale są to inne walki o pieniądze. Jorge i zespół jasno dali do zrozumienia, że on chce walczyć z kimkolwiek, kto da mu na wypłacie jak najwięcej zer. On chce zarobić pieniądze, a dla mnie, walką o największe pieniądze jest zawsze pojedynek z Conorem McGregorem, więc gdyby to zależało ode mnie, kazałbym mu dalej walczyć z Conorem. Prawdopodobnie będzie to Nick i ta walka będzie miała największą oglądalność. To trochę ironiczne, że mniejsze pieniądze można otrzymać za walkę o tytuł".
Nick Diaz i Jorge Masvidal toczą w ostatnim czasie wymianę zdań w mediach społecznościowych i wywiadach mówiąc sporo o potencjalnej walce, po tym, jak Masvidal pokonał brata Nicka Nate'a na UFC 244, zdobywając tytuł BMF. To trzecia spektakularna wygrana Masvidala w 2019 roku, która może przyczynić się do przyznania mu nagrody Zawodnika Roku.
Dan Lambert wierzy, że głosy zostaną rozdzielone między Israelem Adesanya i Jorge Masvidalem, ale daje przewagę dla Gamebred’a.
Dan Lambert"Jedynym facetem branym pod uwagę jest Adesanya. Nie sądzę, aby któryś z nich miał coś przeciwko przyznaniu tej nagrody temu drugiemu. Obydwaj mieli wspaniałe lata i wielkie zwycięstwa. Myślę, że sposób, w jaki Masvidal dotarł do tego miejsca oraz to, przez co przeszedł, uważam za niewiarygodną i wspaniałą historię. To powinno przechylić szalę na jego korzyść, plus najszybszy nokaut w historii UFC i przeciwko komu to zrobił. Mistrz BMF, największe gale, większa oglądalność, myślę, że Masvidal powinien zdobyć tę nagrodę."
Dan Lambert wierzy, że Jorge Masvidal będzie dzielił Oktagon z Conorem McGregorem lub Nickiem Diazem w swojej następnej walce i że odbierze również nagrodę dla najlepszego zawodnika 2019 roku.
Redaktor Fight24.pl i Sceny MMA i K-1
http://www.fight24.pl/
http://www.sfd.pl/Scena_MMA_i_K_1-f131.html