WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Jorge Masvidal kontra...

temat działu:

Scena MMA i K-1

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 14385

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2576 Napisanych postów 23357 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 337410

Jeff Bottari/Zuffa LLC

Ali Abdelaziz nie potwierdza walki rewanżowej Kamaru Usmana z Jorge Masvidalem

Menadżer mistrza wagi półśredniej UFC Kamaru Usmana ostudził nieco emocje w kwestii zapowiedzianego przez Jorge Masvidala rewanżu.

Jorge Masvidal zajmujący #4 miejsce w wadze półśredniej UFC, był w miniony weekend hiszpańskojęzycznym komentatorem walki bokserskiej Canelo Alvarez vs. Avni Yildirim. Po zwycięstwie Canelo, Masvial udzielił wywiadu Boxing Express, w którym stwierdził, że we wrześniu zmierzy się z Usmanem o tytuł mistrza wagi półśredniej UFC.

Podczas gdy ten komentarz Masvidala szybko zrobił furorę w mediach MMA, menadżer Usmana Ali Abdelaziz twierdzi, że nie ma takiej walki w planach na wrzesień.

Ali Abdelaziz
„Masvidal o niczym nie decyduje” – powiedział Abdelaziz w rozmowie z MMA Fighting. „On musi usiąść i dalej pracować nad swoimi zapasami. Kiedy mistrz podejmie decyzję może da im szansę, ale na razie nic się nie dzieje”.

Masvidal i Usman walczyli w lipcu 2020 roku, kiedy to „Gamebred” wszedł do walki z Usmanem jako zastępstwo z zaledwie tygodniowym wyprzedzeniem, zastępując pierwotnie planowanego przeciwnika mistrza, Gilberta Burnsa. Masvidal przegrał tamtą walkę przez decyzję.

Pomimo tego, że ich walka odbyła się stosunkowo niedawno, Usman sam wyraził zainteresowanie rewanżem z Masvidalem, zdając się obalać tezę, że Masvidal nie osiągnął lepszych wyników z powodu skróconego obozu treningowego.
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 1938 Napisanych postów 17102 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 90281
Zastanawiam się czy nie zacząć kibicować Masvidalowi. Może i marudzi na grappling i wygląda na kogoś kto po pijaku może być problemem dla otoczenia, ale ma plusa za krytykę poprawności politycznej czym wkurzył dużo ludzi na shitterze. A ja lubię jak ktoś wkurza ludzi

"Dzięki za złoto, mój ty bohaterze" - 100 dan Diego.

...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2576 Napisanych postów 23357 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 337410

Jeff Bottari / Zuffa LLC

Jorge Masvidal wskazał termin powrotu do akcji. Chce wysoko notowanego rywala, ale raczej nie Leona Edwardsa

Jorge Masvidal już wie, kiedy chce wrócić do Oktagonu, nie jest tylko pewien, kto będzie jego następnym przeciwnikiem.

Niespełna dwa miesiące po porażce z Kamaru Usmanem na UFC 261, Jorge Masvidal (35-15 MMA, 12-8 UFC) jest już gotowy do powrotu do rywalizacji. Spodziewa się walki jeszcze przed końcem roku, ale nie jest do końca pewien, kto stanie po drugiej stronie klatki.

Podczas spotkania z mediami przed pierwszą galą jego własnej organizacji Gamebred Fighting Championship z walkami MMA na gołe pięści, która odbędzie się w piątek w Biloxi, Masvidal został zapytany o Leona Edwardsa, Nate’a Diaza i Nicka Diaza jako potencjalnych przeciwników.

Jorge Masvidal
„Wszyscy z powyższych. Ktokolwiek będzie dostępny w październiku, listopadzie, kiedy wrócę. To będzie kwestia tego, czyja głowa spadnie”.

Masvidal zaznaczył, że chciałby mieć wysoko notowanego przeciwnika w dywizji 170 funtów, a wśród wymienionych nazwisk Leon Edwards (18-3 MMA, 10-2 UFC) jest jedynym zawodnikiem, który pasuje do tego zestawienia. „Rocky” w miniony weekend na UFC 263 wygrał jednogłośną decyzją z Nate’em Diazem, przedłużając tym samym swoją serię bez porażki do 10 walk.

Mimo, że Edwards domaga się walki o tytuł, prezydent UFC Dana White wielokrotnie powtarzał, że nie jest on następny w kolejce do walki z mistrzem Kamaru Usmanem, a o pas powalczy Colby Covington. Wywołało to dyskusję na temat tego, czy Edwards i Masvidal powinni w międzyczasie wyrównać swoje rachunki.

Edwards i Masvidal starli się za kulisami podczas gali UFC w Londynie w marcu 2019 roku. Po tym, jak obaj wygrali swoje walki, wdali się w bójkę, w której Masvidal wielokrotnie uderzył Edwardsa w dobrze udokumentowanym incydencie, gdzie wpłacił mu słynne „trzy razy i wodę gazowaną”.

Od tamtej pory walka między nimi wydaje się być nieunikniona, ale Masvidal nie wydaje się być tym zachwycony. Oddał Edwardsowi szacunek jako utalentowanemu zawodnikowi, ale uważa, że jego zwycięstwo nad Diazem pokazało brak instynktu zabójcy, a to nie jest typ zawodnika, który podoba się Masvidalowi. Mimo wszystko, pozostawił jednak otwartą furtkę, jeśli tylko czas będzie się zgadzał.

Jorge Masvidal
„To był dobry występ (Edwardsa i Diaza). Leon zrobił to co robi. Ciągle prosi o więcej pieniędzy i więcej rzeczy, ale on nie jest finisherem, nie jest wojownikiem. Wygrywał na fartach i nie chciał się narażać na ryzyko, aby wyjść tam i zdobyć te skończenia, dlatego nie sądzę, że jest w pozycji, w której chciałby być. Nie wychodzi do pojedynku i nie walczy w każdej sekundzie każdej minuty. Jest bardzo zdolnym facetem, ale nie ma w sobie tego zapału, tej podłości, żeby wyjść i pokonać czołowego pretendenta tak jak powinien.”

...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Jeff Bottari/Zuffa LLC

Jorge Masvidal planuje powrót i wskazuje na dwóch rywali – Colby’ego Covingtona i Nicka Diaza

Jorge Masvidal planuje powrót i wskazuje na dwóch rywali – Colby’ego Covingtona i Nicka Diaza

Wygląda na to, że Jorge Masvidal szykuje się na powrót do rywalizacji w Oktagonie jesienią i wskazał dwóch potencjalnych przeciwników z którymi miałby się zmierzyć, a są nimi Colby Covington i Nick Diaz.

Po tym jak Jorge Masvidal przegrał przez nokaut z Kamaru Uamsnem w walce o tytuł wagi półśredniej, powiedział, że powróci jesienią. Powiedział, że chce przeciwnika z najwyższej półki i tego się trzyma, bo chce walki z Colbym Covingtonem. Albo, jak twierdzi jego menadżer w rozmowie z Arielem Helwani, "Gamebred" jest również zainteresowany walką z Nickiem Diazem.

Ariel Helwani
"Rozmawiałem z menadżerem Jorge Masvidala, Abrahamem Kawą, o tym co dalej z Masvidalem. Powiedział on, że Masvidal celuje w powrót w październiku/listopadzie przeciwko Nickowi Diazowi lub Colby'emu Covingtonowi."

https://twitter.com/arielhelwani/status/1412156448117776390?s=20

Na papierze, obie walki wydają się całkiem sensowne. Masvidal i Covington byli kiedyś dobrymi kolegami i współlokatorami, ale doszło między nimi do konfliktu i stali się wrogami. Wielokrotnie uderzali w siebie nawzajem w wywiadach i mediach społecznościowych i wielu liczyło na to, że zawalczą ze sobą. Przeszkodą jest jednak fakt, że "Chaos" nie może doczekać się walki o tytuł, więc być może nie będzie to możliwe.

Co do walki z Diazem, Masvidal i Diaz byli łączeni ze sobą na walkę na UFC 235, ale nie doszło do niej. Po tym jak „Gamebred” pokonał Nate'a Diaza w walce o pas BMF, walka z Nickiem ma jeszcze więcej sensu. Pas BMF może być również stawką długo oczekiwanego powrotu Diaza.

Niezależnie od przeciwnika, Jorge Masvidal będzie chciał przerwać swoją złą passę dwóch przegranych. Przed porażką przez nokaut z Usmanem na UFC 261, na UFC 251 przegrał przez decyzję z Usmanem, co było jego pierwszą szansą na zdobycie pasa UFC. Przed tymi niepowodzeniami miał fenomenalny 2020 rok, kiedy to znokautował Darrena Tilla, Bena Askrena i pokonał przez TKO Nate'a Diaza.
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Jorge Masvidal chce dotrzeć do walki o pas, ale żeby ją otrzymać jest gotowy zmierzyć się z dwoma pretendentami

Jorge Masvidal dwukrotnie próbował zdobyć pas mistrza UFC, ale obie próby okazały się nieudane. Pomimo przegranej w walce z mistrzem wagi półśredniej Kamaru Usmanem, „Gamebred” nie zaprzestaje starań o swój pierwszy tytuł mistrza.

Aby jednak do niego dotrzeć, Jorge Masvidal (35-15 MMA, 14-9 UFC) prawdopodobnie będzie musiał pokonać innych pretendentów. W niedzielnym wywiadzie Masvidal zdradził dwa nazwiska, które chodzą mu po głowie na swoją powrotną walkę. Chodzi o Gilberta Burnsa i Leona Edwardsa

Jorge Masvidal
„Nie wiem, stary. To znaczy, cholera, (Gilbert) „Durinho” (Burns) rzuca mi wyzwanie. Jeśli uda nam się zrobić coś z „Durinho”, Leonem (Edwardsem), którymkolwiek z tych facetów, który przybliży mnie do pasa, nie obchodzi mnie ile walk będę musiał stoczyć.”

https://twitter.com/getuxo/status/1426339863956099073?s=20

Gilbert Burns (20-4 MMA, 13-4 UFC), który jest świeżo po wygranej przez jednogłośną decyzję nad Stephenem Thompsonem, szybko zareagował na pojawienie się klipu z wezwaniem do walki. Z chęcią przyjął zaproszenie Masvidala, mówiąc: „Zróbmy to” i rzucając terminem na listopad lub grudzień.
https://twitter.com/GilbertDurinho/status/1426343663316213760?s=20

Podczas gdy Leon Edwards nie odpowiedział jeszcze na słowa Masvidala, ci dwaj zawodnicy od dawna mają ze sobą na pieńku i wielokrotnie wymieniali się obelgami i wyzwaniami za pośrednictwem wywiadów i mediów społecznościowych. Konflikt ma swój początek w marcu 2019 r. kiedy za kulisami gali w Londynie doszło między nimi do szarpaniny.

Jednym z nazwisk pominiętych na liście Masvidala jest człowiek, który obecnie znajduje się na pozycji pretendenta numer jeden do tytułu, jego były kolega z klubu, a obecnie wróg Colby Covington. Ci dwaj również zaangażowali się w długotrwały konflikt, ale Masvidal powiedział, że nie chce dawać więcej uwagi Covingtonowi.

Jorge Masvidal
„Nie będę wypowiadał jego nazwiska, bo nie chcę go rozsławiać” – powiedział Masvidal. „Ale jeśli znasz go za to, że jest delikatny, to wiesz o kim mówię. On ma wielką starą gębę. Jest kruchy jak cholera. Mówię, że jest kruchy tylko dlatego, że ma złamaną szczękę. Usman i on są zestawieni (do rewanżu).”

Podczas gdy Masvidal nie ujawnił konkretnej daty dla swojego powrotu, 36-latek podpowiedział w ostatnim tweecie, że być może już trwają prace nad kolejną walką.

Jorge Masvidal
„Dobra wiadomość jest taka, że trafiły pieniądze z PPV, do zobaczenia w klatce wkrótce #supernecessary”

https://twitter.com/GamebredFighter/status/1425634987324411906?s=20 
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Fot. AP

Walka z „małym i delikatnym” Conorem McGregorem nie jest tym, czego szuka Jorge Masvidal

Pomimo tego, że obaj zawodnicy wyrażali w przeszłości zainteresowanie walką, Jorge Masvidal wątpi, że Conor McGregor kiedykolwiek z nim zawalczy.

Jedni z najbardziej znanych i przyciągających uwagę zawodników, Jorge Masvidal (35-15 MMA, 14-9 UFC) przyznał wcześniej, że walka z Conorem McGregorem (22-6 MMA, 10-4 UFC) byłaby jedną z największych w historii sportu, ale uważa, że były mistrz UFC w wadze piórkowej i lekkiej jest dla niego za mały.

Jorge Masvidal
„Jestem pełnowymiarowym mężczyzną. On jest bardzo mały, kruchy koleś” – powiedział Masvidal w rozmowie z MMA Junkie. „On tego nie chce. Nie zapłacisz temu człowiekowi wystarczająco dużo pieniędzy za taką walkę, więc jest w porządku. Nie potrzebuję tego.”

Zamiast tego, mistrz „BMF” obecnie przygotowuje się do powrotu do Oktagonu pod koniec roku i jego uwaga jest skupiona na trzeciej próbie zdobycia pasa wagi półśredniej z mistrzem Kamaru Usmanem.

Jorge Masvidal
„Facet, który doprowadzi mnie najbliżej i najszybciej do walki o tytuł jest tym, czego chcę.”

Masvidal ma spotkać się z szefostwem UFC w Las Vegas, aby przedyskutować swoją następną walkę i jeśli liczby będą się zgadzać, jest gotów walczyć z każdym topowym pretendentem.

Jorge Masvidal
„Tego dowiem się za dwa tygodnie. Ktokolwiek z UFC powie, „Człowieku, ten facet załatwi cię szybciej niż ktokolwiek inny i bla, bla, bla”, to jest to. To jest walka, którą muszę podjąć.”
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

@MrTonyMui Twitter

Jorge Masvidal o walce z Colbym Covingtonem niekoniecznie w klatce i ochroniarzu - „Mówił, że zamierza nasłać na mnie policję, a sam chodzi po mieście z ochroniarzem”

Nie jest tajemnicą, że notowany na 6. miejscu w rankingu wagi półśredniej UFC Jorge Masvidal i sklasyfikowany na 1. miejscu Colby Covington nie przepadają za sobą. Dwaj byli koledzy z drużyny i przyjaciele są teraz zagorzałymi wrogami.

Od dłuższego czasu mówi się o pojedynku między nimi, ale do tej pory nie doszło do jego realizacji. Masvidal wierzy, że obaj w końcu zmierzą się w Oktagonie, lub poza nim. Oto, co powiedział Masvidal podczas występu w programie The MMA Hour z Arielem Helwanim na temat potencjalnej walki z Covingtonem.

Jorge Masvidal
"To się kiedyś wydarzy. Wiem, że tak."

Masvidal i Covington byli kiedyś kolegami z drużyny w America Top Team. Obaj zamieszkują na stałe w Miami. Według Masvidala, Covington zatrudnił ochroniarza z którym porusza się po mieście.

Jorge Masvidal
"To jest najlepsza rzecz we mnie, że dążę do zadowolenia, więc zamierzam dać to, czego chce publiczność. Jeśli kiedykolwiek spotkam tego gościa osobiście – powiedział wiele rzeczy. Chciałbym to zobaczyć.

Wiesz co jest naprawdę zabawne? Miesiące temu mówił o tym, że zamierza nasłać na mnie policję. Mówił, że jeśli zobaczy mnie na ulicy, to mnie pobije, kiedy będzie szedł z szeryfem u jego boku. On ma tego starszego kolesia, gliniarza, szeryfa i sobie chodzi i pyskuje. On po prostu chce wsadzać ludzi do więzienia. To jest to, co on chce robić."

Covington posiadający ochroniarza nie jest plotką według Masvidala. „Gamebred” twierdzi, że widział go w jego towarzystwie Covingtona.

Jorge Masvidal
"Ja tego nie usłyszałem. To jest to co widziałem. Widziałem zdjęcia, filmy z tego. Nie możesz poruszać się w moim mieście bez mojej wiedzy."

...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Steven Ryan/Getty Images

„Jorge Masvidal nikogo nie unika” – menadżer Masvidala o zbliżającym się spotkaniu z szefostwem UFC w sprawie kolejnej walki

Jorge Masvidal chce wrócić do Oktagonu i wszystko zmierza ku temu, aby zestawiono mu kolejną walkę. Masvidal chce jak najszybciej wrócić na ścieżkę prowadzącą go do walki o pas.

Na razie nic nie jest przesądzone, ale menadżer Jorge Masvidala, Malki Kawa z First Round Management mówi, że w najbliższych tygodniach ma dojść do spotkania z szefostwem UFC i ma nadzieję, że wtedy uda się coś sfinalizować.

Jorge Masvidal (35-15 MMA, 12-8 UFC) nie walczył od czasu przegranej przez nokaut w drugiej rundzie z mistrzem Kamaru Usmanem w walce o tytuł wagi półśredniej na UFC 261 w kwietniu. Przyjął wiele ciosów w głowę wraz z ciosem kończącym walkę, ale Kawa powiedział, że Masvidal jest gotowy do powrotu do akcji i ma nadzieję na produktywną dyskusję z Daną White’em, Hunterem Campbellem i matchmakerami UFC.

Malki Kawa
„Próbujemy się zorientować, jakie są następne kroki” – powiedział Kawa w rozmowie z MMA Junkie. „Jest tam wiele opcji. Musimy tylko dostać się do Vegas i spotkać się z UFC, i planujemy to zrobić po (tygodniu walki Paul vs. Woodley). Miejmy nadzieję, że w ciągu najbliższych dwóch tygodni będziemy mogli się tam dostać i zobaczyć co się dla niego szykuje.”

Od momentu przegranego rewanżu z Usmanem, Masvidal pozostaje konsekwentny w tym samym przekazie, jeśli chodzi o swoją przyszłość. „Gamebred” powiedział, że chce którejkolwiek walki, która postawi go na najkrótszej drodze do kolejnej walki o pas.

Pojedynek z Leonem Edwardsem był popularną propozycją dla Masvidala, podobnie jak rewanż z Nate’em Diazem, czy potencjalne walki z pretendentami do tytułu Gilbertem Burnsem lub Vicente Luque.

Kawa nie skupił się na jednym konkretnym nazwisku dla swojego zawodnika, ale wie, że celem Masvidala jest ponowne zmierzenie się w walce o pas, więc jego zadaniem jest znalezienie mu walki, która wprowadzi go na upragnioną ścieżkę.

Malki Kawa
„Szukamy walki, która ma największy sens, aby jego droga powrotna do tytułu była jak najlepsza. Całe to gadanie, „Och, on unika tego faceta, on unika tamtego faceta”. Masvidal nie unika nikogo.”
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Jeff Bottari/Zuffa LLC

Jorge Masvidal chciałby „rozbić twarze postaciom Disneya”, braciom Jake’owi i Loganowi Paul

Jorge Masvidal jest otwarty na starcie bokserskie zarówno z Loganem jak i Jake’m Paulem i ma nadzieję, że szef UFC Dana White się pod tym podpisze.

Jorge Masvidal i Jake Paul przyjaźnili się i nawet trenowali razem zanim Jake stoczył pojedynek z Benem Askrenem. Jednak kiedy Jake Paul zmierzył się z Tyronem Woodleyem, „Gamebred” wspierał Woodleya i uważał, że były mistrz wagi półśredniej UFC znokautuje zuchwałego YouTubera. Po tym, Paul zaczął krytykować i wyśmiewać Masvidala i zastanawiano się, czy kiedykolwiek dojdzie między nimi do pojedynku, na co Masvidal jest otwarty.

Jorge Masvidal
„Pobiję wszystkich Paulów,” powiedział Masvidal w rozmowie z ESPN. „Jeśli włożą pieniądze do mojej kieszeni, ten koleś Logan Paul, Jake Paul, którykolwiek Paul – jeśli włożą pieniądze do mojej kieszeni to, oczywiście chciałbym rozbić twarze niektórych postaci Disneya. Walczyłem z facetami, którzy trenowali od 7, 8 roku życia, żeby zrobić mi to samo, co ja chcę zrobić im. Walka z takimi facetami jak Paulowie to bonus.”

Jednym z czynników, który powstrzymuje Jorge Masvidala przed stoczeniem walki bokserskiej z Jake’m Paulem jest fakt, że jest on związany kontraktem z UFC. Aby „Gamebred” mógł zawalczyć z Paulem, musiałby uzyskać zgodę UFC, co jest bardzo wątpliwe. Mimo to, posiadacz pasa BMF wierzy, że Dana White zezwoli na to, ponieważ szef UFC wie, że znokautowałby Jake’a Paula.

Jorge Masvidal
„UFC musiałoby się pod tym podpisać, ale nic nie jest niemożliwe” – powiedział Masvidal. „Dana nie lubi tych gości i Dana wie, że wejdę tam i zadam ból tym dzieciakom. Może rzeczywiście wyśle tam je****go zabójcę.”

Na razie Jorge Masvidal chce powrócić do Oktagonu i walczyć z każdym, kto da mu szansę na walkę o tytuł. Na UFC 261 przegrał przez nokaut z mistrzem Kamaru Usmanem w walce o tytuł w wadze półśredniej. Wcześniej przegrał przez decyzję z Usmanem na UFC 251 w walce o pas, którą wziął na krótko przed galą w zastępstwie.
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Jorge Masvidal chce walki z Nickiem Diazem, jeśli ten pokona Robbiego Lawlera: „To jest gość z którym chciałbym walczyć”

Jorge Masvidal jest otwarty na walkę z Nickiem Diazem, jeśli tylko Diaz pokona Robbiego Lawlera na UFC 266.

Jorge Masvidal i Nick Diaz byli łączeni ze sobą przy okazji gali UFC 235, ale walka nigdy nie doszła do skutku. „Gamebred” następnie zmierzył się z Nate’em Diazem na UFC 244, gdzie Masvidal odniósł zwycięstwo przez TKO po interwencji lekarza. Dzięki temu Masvidal wierzy, że jest już gotowa fabuła dla walki z Nickiem Diazem i mówi, że jest na nią otwarty.

Jorge Masvidal
„Jeśli Nick wygląda dobrze i wykona swoją pracę, to dlaczego nie zrobić walki ze mną i Nickiem?” powiedział Masvidal w rozmowie z ESPN. „Bardzo chciałbym walczyć z Nickiem. To jest klasyczna walka. To walka, którą zawsze chciałem stoczyć, odkąd byłem w Strikeforce w 155 (funtach), a on w 170. Myślałem sobie: „Człowieku, to jest gość z którym chciałbym walczyć”. To nic osobistego, po prostu chcę tego z powodu jego stylu. Sposób w jaki załatwia wszystko. Jeśli dostanę walkę z Nickiem, to będzie to błogosławieństwo.”

Jeśli Diaz pokona Lawlera to walka z Jorge Masvidalem ma dużo sensu. Jednak, Masvidal mówi, że jego głównym celem jest tytuł i chce walczyć z kimkolwiek, kto przybliży go do pasa.

Jorge Masvidal
„Idealny scenariusz – wchodzę do biura, a oni mówią, „Ten osobnik może cię przybliżyć do tytułu bardziej niż jakikolwiek inny osobnik.” A ja mówię: „Dajcie mi tego osobnika.” A oni oferują mi go z dużą ilością pieniędzy za walkę z nim. Wszyscy ci faceci są słabi. Mam ich w dupie. Chcę znów sięgnąć po tytuł. Cokolwiek trzeba zrobić, aby dostać się do tego tytułu – jakikolwiek przeciwnik, jakiekolwiek zagrożenie, wyzwanie. Cokolwiek chcą mi wymyślić, żebym sobie z tym poradził, jestem tam, żeby to zrobić.”
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zabit Magomedsharipov chce walki o pas, ale wymienił również nazwiska innych potencjalnych rywali

Następny temat

Weili Zhang vs Joanna Jędrzejczyk nieoficjalnie w planach na początku 2020 roku

electro
Polecane artykuły