witam mam pytanie odnośnie stosowania boosterów tlenku azotu
jedne posiadają w składzie kreatynę inne nie , te z kreatyną należy stosować przez np okres 6 tygodni i potem zrobić stosowną przerwę
te bez kreatyny w składnie można brać non stop ( tak przynajmniej wywnioskowałem czytając tu i ówdzie )a kreatynę np. mono przyjmować te 6 tygodni powiedzmy a następnie odstawić ją na odpowiedni czas cały czas zażywając booster niezawierający jej w składzie ??
ja planowałem przez 8 tygodni brać
jakiś booster NO (bez kreatyny )
HMB
witaminy
glukozaminę
glutaminę/bcaa*
* tutaj pytanie do znawców tematu odnośnie dawkowania
producent zaleca bardzo małe dawki , na forum polecano
zażywać około 2g glutaminy na kg żeby miało to sens ??
jak jest naprawdę ??
a następnie do takiego zestawu co 6 tygodni dodawać kreatynę i robić 6 tygodni przerwy od niej i być może tribulusa jakiegoś do tego wszystkiego , oczywiście dieta będzie przestrzegana odpowiednia
celem moich treningów ma byś pozbycie się nadwagi , zbudowanie bazy do treningów siłowych ukierunkowanych pod SW ( bjj , zapasy )
jak trenować i jak jeść mam pojęcie ale reszty nieprzerabiałem jeszcze , proszę o pomoc
obowiązkowa fotografia sylwetki ( przód lub tył): brak / ale jeśli jest konieczne dodam na dniach
Waga: 112
Wzrost: 182
Cel cyklu: siła , wydolność , spadek masy ciała poniżej 100 kg
stosowane już wcześniej suplementy : brak
Uprawiane inne sporty: S W
stosowane wcześniej spalacze : brak
suplement stosowane przez ostatnie 60 dni: preparaty witaminowe
glukozamina , glutamina
ilość dni wolnych od kreatyny: nie brałem nigdy
przewidziane finanse na cykl: nieograniczone
uwagi i sugestie: brak
Staż treningowy: powrót do ćwiczeń siłowych , kilka razy po kilka miesięcy
jedne posiadają w składzie kreatynę inne nie , te z kreatyną należy stosować przez np okres 6 tygodni i potem zrobić stosowną przerwę
te bez kreatyny w składnie można brać non stop ( tak przynajmniej wywnioskowałem czytając tu i ówdzie )a kreatynę np. mono przyjmować te 6 tygodni powiedzmy a następnie odstawić ją na odpowiedni czas cały czas zażywając booster niezawierający jej w składzie ??
ja planowałem przez 8 tygodni brać
jakiś booster NO (bez kreatyny )
HMB
witaminy
glukozaminę
glutaminę/bcaa*
* tutaj pytanie do znawców tematu odnośnie dawkowania
producent zaleca bardzo małe dawki , na forum polecano
zażywać około 2g glutaminy na kg żeby miało to sens ??
jak jest naprawdę ??
a następnie do takiego zestawu co 6 tygodni dodawać kreatynę i robić 6 tygodni przerwy od niej i być może tribulusa jakiegoś do tego wszystkiego , oczywiście dieta będzie przestrzegana odpowiednia
celem moich treningów ma byś pozbycie się nadwagi , zbudowanie bazy do treningów siłowych ukierunkowanych pod SW ( bjj , zapasy )
jak trenować i jak jeść mam pojęcie ale reszty nieprzerabiałem jeszcze , proszę o pomoc
obowiązkowa fotografia sylwetki ( przód lub tył): brak / ale jeśli jest konieczne dodam na dniach
Waga: 112
Wzrost: 182
Cel cyklu: siła , wydolność , spadek masy ciała poniżej 100 kg
stosowane już wcześniej suplementy : brak
Uprawiane inne sporty: S W
stosowane wcześniej spalacze : brak
suplement stosowane przez ostatnie 60 dni: preparaty witaminowe
glukozamina , glutamina
ilość dni wolnych od kreatyny: nie brałem nigdy
przewidziane finanse na cykl: nieograniczone
uwagi i sugestie: brak
Staż treningowy: powrót do ćwiczeń siłowych , kilka razy po kilka miesięcy