Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
21
Napisanych postów
2029
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
27153
Czołem Panowie.
Dłuższy czas mnie nie było bo problemy w pracy itd. i tak mam szczape pisząc.
Słuchajcie ciągnę clena 1 week. 80 mcg. klepie.
Byłem u ciotki w wawie i udało mi się wyszarpać Euthyrox 75 mcg.
Chcę od przyszłego tygodnia wjechać tak
clen 120 mcg, 40 mg tamox, T4 ?
i tu pytanie jak walić to t4. Zgodnie z ulotką euthyrox jest w wersji 25, 50, 75 i 100. Tak że 75 już jest mocniejsza tak też mówiła ciotka (niedoczynność tarczycy)
Mam 74 tabsy bo już ciotka trochę zjadła ale myślę że wystarczy?
Konkretnie pytanie jak rozpisać tą Levotyroxynę ?
Ps. sorry Jordan obiecałem że dam t3 i zdam relację ale skoro mam aptekę Euthyrox to najpierw spróbuję z tym.
Jak uda mi się dorwać cyfrówkę to wrzucę foty do doping zdjęcia.
Pozdrawiam.
Zmieniony przez - Marqz w dniu 2008-03-06 12:51:19
Jeszcze nie spotkałeś sam siebie. Ale korzyść z tego, że w międzyczasie poznaje się
innych ludzi jest taka, że jeden z nich może przedstawić Ci Ciebie samego.
Szacuny
21
Napisanych postów
2029
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
27153
Jak wrócisz do prawidłowych dawek euthyroxu to pomimo trzymania diety i aero organizm wróci do poziomu tkanki który ma zapisany w genie. To może trwać 0,5 roku, jak się postarasz to może i rok ale prędzej czy późjniej organizm wróci do stanu wyjściowego. Tak to już jest. No chyba że przytyłąś z lenistwa lub przejedzenia i teraz to zrzuciłaś to wtedy raczej waga zostanie
Jeszcze nie spotkałeś sam siebie. Ale korzyść z tego, że w międzyczasie poznaje się
Szacuny
21
Napisanych postów
2029
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
27153
Znalazłem topic "Bardzo niski BF-" tam gościu ksywa rosomak ciekawie pisze o stosowaniu Euthyroxu pisze że warto walić z rana 25 mg. TAbsy są dzielone na 4 więc zaczął bym w pon. od 37,5 mcg.
Co sądzicie chłopaki ? Nikt nie szarpał Euthyroxu ?
Scorpio, Shield, e-lite, Infa, Nord, Body ?
Szacuny
60
Napisanych postów
4804
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
44754
stary t4 nie nadaje sie do redukcji, zbyt dlugo sie rozkreca. t4 jest slabszy od t3 4-5 razy. takze zeby efektywnie t4 dzialalo potrzeba sporej dawki, a duza dawka i dlugi czas brania = blok tarczycy, czyli problem. teraz sobie pomysl co sie stanie jak odstawiasz t4?
dodam, ze nieumiejetne uzywanie hormonow tarczycy poprostu pali miesnie.
Szacuny
21
Napisanych postów
2029
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
27153
Thx SHIELD za odpowiedź.
Wiesz nie zamierzam długo stosować najwyżej 1 miech.
Interesuje mnie jak zrobić z tego góreczkę czyli wejście i zejście.
Specjalnie dużych dawek nie trzeba będzie brać biorąc pod uwagę clena i tamox IMO.
Mam już to T4 i chciałbym chapnąć tylko nie wiem jak. Zależy mi żeby coś dało szału nie musi być.
Czyli ile uważasz na wejście 75 mcg ?
Dzieląc na 4 to 18,75 t3.
Pzdr
Szacuny
60
Napisanych postów
4804
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
44754
cos tam podkreci metabolizm...
moim zdaniem zrob 6 posilkow dziennie, obetnij kcal i zainwestuj w dobrego propa, dobrego clena i abys tylko krecil rowerek min. 4h w tygodniu. w miesiac efekt za***iety.
Szacuny
21
Napisanych postów
2029
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
27153
Stary nie traktuj mnie jak lame. Dieta 5 poisiłków złożone węgle tylko i obcięte, czyściutkie białko + Koncetrat w nocy (głód), oliwka z oliwek, bieganie 40 min 3 razy, od poniedziałku 5 razy. Siłka 3 razy week z mniejszym ciężarem żeby nie przeciążać.
To nie pierwsza redukcja bo jestem endo.
Konkretnie chodzi mi o tą cholerną Tyroksynę.
Szacuny
60
Napisanych postów
4804
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
44754
tzn nadaje sie ale to wyzsza szkola jazdy, jest sens jak laczy sie z gh w dlugich cyklach. dluga inse tez biora, ale to naprawde trzeba miec leb na karku zeby nie zniszczyc sobie organizmu. dlatego odradzam stosowanie t4, bo to nie zabawka tylko powazny lek.
Szacuny
3607
Napisanych postów
36619
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
261224
jezeli jestes endo to mozliwe ze masz lekka niedoczynnosc tarczycy
moze to byc lekki deficyt t4, moze to byc t3
trzebaby sie zbadac
ale jezeli jest tak, ze Twoja niska przemiana materii spowodowana jest niskim poziomem t4 to uzycie go w redukcji na pewno przyniesie dobre rezultaty
dawki.. czytalem o kolosalnych ale mysle, ze to troche jak homeopatia, jak dasz za duze to efekt bedzie blokujacy natomiast jak dasz niskie-umiarkowane to bedzie peta.
zacznij bez t4 jakies 2-4tyg wtedy i tak metabolizm hula, mierz codziennie temperature, pozniej dodaj mala dawke t4 i patrz co sie dzieje czy temperatura wzrasta czy czujesz wieksze ssanie, czy woda lepiej schodzi czy jestes pobudzony zamulony etc kazda zmiana bedzie dowodem na dzialanie