SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Efekt termiczny

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 173

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Czy czysto teoretycznie jedząc sporo białka a kalorycznie będąc na utrzymaniu mogę schudnąć? W końcu efekt termiczny białka jest dużo większy niż tłuszczu ( chodzi tu o zamianę jakiejś tam ilości tłuszczu na białko przy zachowaniu kcal)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14678 Napisanych postów 53193 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400710
Osobiście bym na to nie liczył

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Niestety nie jest to możliwe. Oczywiście z zapotrzebowaniem kalorycznym nigdy nie wiadomo, czy akurat wstrzeliłeś się dokładnie w zerowy bilans energetyczny. Poza tym, nawet jak będziesz oscylował w tej granicy, to być może w perspektywie roku, zauważysz progress w jakimś kierunku, ale nie będzie to widoczne w perspektywie miesiąca. Efekt termiczny pożywienia, w tym większy po stronie białka ma marginalne znacznie dla zapotrzebowania kalorycznego organizmu i dodatkowo uwzględnia się go w obliczeniach. Skoro więc uwzględniłeś go, to znaczenia nie będzie miał.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Napoje zero - wliczać w dietę?

Następny temat

Budowa sutków - dysproporcje

WHEY premium