Szacuny
7
Napisanych postów
874
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
4729
Mam takie pytanko odnośnie robienia rzeźby brzucha. Ćwiczę intesywnie go i nadal w tym miejscu czuje, że jest tłuszczyk. Mam baaardzo mało tłuszczu w organizmie ogólnie ale cały co się osadza to na brzuszek akurat :( no i te ćwiczenia nic mi nie dają, mam pytanko czy jakbym wstał rano kiedy jest max katabolizm i zaczął w chacie trening brzucha (brzuszki, wznosy nóg) to czy rano organizm by wykorzystał ten tłuszcz jako pobranie energii lub czy by go lepiej spalał ? a potem zjadłbym śniadanko wysokobiałkowe :) dobry sposób ??
Szacuny
91
Napisanych postów
17167
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
56924
Kiepski sposób - tutaj lepiej sprawdziłyby się ćwiczenia o charakterze krążeniowym a nie robienie średnio skutecznego ćwiczenia jakim są brzuszki - nie spalisz efektywnie tłuszczyku, a na dodatek wda sie przetrenowanie lokalne i dupsko blade a nie chudnięcie!
Dieta + Aeroby - bez tego ani rusz!
Szacuny
3
Napisanych postów
203
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
3720
mylisz pojecia - tluszczu nie spalisz sklonami itd., nimi wzmacniasz miesnie brzucha, ale jesli bedziesz wykonywal je za czesto brzuch jako miesien nie bedzie mial czasu sie zregenerowac -> nie urosnie. tluszcz gubimy cwiczeniami aerobowymi, dobrze pomyslales o robieniu tego na czczo. ze swojej strony polecam pobudka rano, wsiadasz na rowerek 40/60min jazdy jednostajnym! nie za szybkim i nie za wolnym tempem! (jesli masz licznik - ok 18km/h), wracasz do domu i sniadanie. cwiczenia na brzuch 2/3xtyg starczy w zupelnosci. robie tak o 2tyg i efekty sa, wiec polecam!!! powodzenia! i pamietaj o diecie!