Szacuny
148
Napisanych postów
5203
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
25305
Pytanie może dosyć nietypowe, otóż czemu żeby się wyspać muszę spać po kilkanaście godzin??
Z reguły uważa się, że długość snu powinna wynosić u zdrowego człowieka około 8h dziennie, zaś ja po takiej ilości czuję się niewyspany, muszę spać około 11-13h żeby nie chodzić jak zombie.
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Żeby życie miało smaczek
raz omeczka
raz treniaczek
Szacuny
16
Napisanych postów
311
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3408
Ja kiedy jak wstawalem rano biegac (ok 6:30) a chodzilem spac ok 23-24 to pozniej juz bez budzika zawsze budzilem sie przed 7 (jezeli kladlem sie o racjonalnej godzinie), ale pozniej przyszsla zima i teraz potrzebuje budzik zeby o 8 wstac :)
Szacuny
138
Napisanych postów
9203
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
29034
sprobuj jesc mniej przed snem, ja na przyklad nie jem juz 2-3h przed snem zeby sie ladnie wyspac w 7-8h, jak sie klade najedzony to spie 11-12h
i nie przejmuj sie tym ze nie przyjmiesz nocnej porcji bialka, bo jesli bedziesz spac 12h to w ogolnym rozrachunki i tak dluzej bedziesz narazony na nocny katabolim
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ee, najadacie sie samym bialkiem? Wal 50g z odzywy czy nawet i ta kostke twarogu i dalej jestes pusty, i nie przed snem bezposrednio tylko 1-1.5h. Ja tez mam problemy z wstawaniem, przez pierwsze 15 minut jestem doslownie prawie nieprzytomny.
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
lekarz !
a jak wygląda twój tryb dnia - obowiązki dieta używki wysiłek po ry chodzenia spać i wstawania ?
czy coś jeszcze zauważyłeś niepokojącego w ostatnim czasie ?
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
hm, ja czasem sypiam po 17h i nie moge wstac xD, 11-13 w wolne dni to normalka, bez uzywek czy czegokolwiek, myslalem ze to w miare normalne. Po 8h jestem kompletnie nieprzytomny~.
Szacuny
2
Napisanych postów
192
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4664
To czy czujesz się wyspany czy nie dużo zależy po jakiej faie snu się obudzisz. Jeżeli obudzisz się podczas fazy w której śnią Ci się sny (faza REM) to będziesz się czuł bardzo nie wyspany, natomiast jeżeli obudzisz się zaraz po fazie REM to będziesz czuł się "wyspany". To kiedy się budzisz i jak to trenować to już związane jest z inną nauką , ezoteryką.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
202
Napiszcie jeszcze jak to zrobić by obudzić się po tej fazie REM. Ja kupiłem sobie ostatnio Filomag B6 i kupie jeszcze Zincas Forte. W sumie to podobnie do ZMA. A czytałem że po tym się dobrze niektórym śpi...
Szacuny
5
Napisanych postów
658
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
5426
zapytaj domowników czy chrapiesz, mozesz cierpiec np na bezdech, co jest niebezpieczne. ogólnie to trzeba znaleźc przyczynę, dla której tak długo spisz.
Szacuny
1
Napisanych postów
155
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
6340
Ja od kilku lat mam ten sam problem. 8h to dla mnie zupełna abstrakcja. Podejrzewam, że u mnie to skutek tego, że budzę się w nocy wielokrotnie. Czasami nawet co 20 min., czasami co 40...
Koszmar! Zmieniłem swojego czasu mieszkanie, zmieniłem łóżko, próbowałem spać naczczo i z różnymi dietami i do dzisiaj rzadko zdarza mi się być wyspanym, i do dzisiaj nie wiem dlaczego...
---
"Připravek neobsah**e látky dopingového charakteru."
Tommy