Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
9
Napisanych postów
579
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4432
Witam wszystkich serdecznie. Mam takie pytanie, czy biorac metke moga wystapic np krawienia z nosa, konkretne bole załądka, bóle jąder itp....? Slyszalem ze od brania metki wlasnie takie cos moze wystapic, bralem kiedys ale nie mialem zadnych takich wiec pytam czy slyszeliscie o takich przypadkach czy to mozliwe? w jakich innych miejscach mogą jeszcze wystapic bóle? Z gory dzieqje i pozdrawiam:D
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam, ja kiedys mialem kolege ktory bral metke i wlasnie mial krwawienie z nosa inny z kolei kolega mial duze bolesci watroby czasem nie do zniesienia, tylko tyle wiem na ten temat
Pozdrawiam
Szacuny
3
Napisanych postów
321
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4733
Po metce mialem krwawienie z nosa, bole watroby(gdy nie bralem sylivitu), bole zoladka, nudnosci. (wszystko co masz jest normalne tylko tego bolu jader nie mialem)
Szacuny
2
Napisanych postów
812
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
9250
siemka ! ja dopiero od jutra bede brał metke 50 tabsów i jestem ciekawy jakie skutki uboczne mi wystąpią.? jeżeli macie ochote hehe to napiszcie po jakich cyklach jesteście i po ilu tabsach jeżeli chodzi o mietka bo musze się przygotować na skutki uboczne
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ja też miałem bole brzucha i biegunke od pobudzenia dróg żółciowych ale wziołem 200 tabsow w 5 tygodni kazdy organizm funkcjonuje inaczej .dobra rada biez osłonki "sylivit,sylimarol najlepiej 70mg,lub hepatil dobry jest tez metioviy"pozdrawiam nara