Czy w karate mozna nauczyc sie takich rzeczy jak salto, fiflak czy takich typu rzeczy??? Chcialabym chodzic na karate ale nie chodzi mi tylko o sama walke ale rowniez o jakiech figury akrobatyczne czy ucza tego???
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Na karate raczej sie nie nauczysz! tam takicg rzeczy nie uczą
tzn przynajmniej u mnie w klubie takich rzeczy nie uczą...bardziej bym powiedziała ze na Judo!ja chodziłam 6 lat i dość czesto była gimnastyka tak jest w wiekszości klubach...dlatego Polecałabym Judo!
Sylwiaaa
:-*

Sylwiaaa

...
Napisał(a)
Bardziej zapasy
Chociaż to zależy od sekcji. U mnie było sporo gimnastyki

Chociaż to zależy od sekcji. U mnie było sporo gimnastyki

OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie
http://facebook.com/olokk
http://olokk.pl http://bng-studio.pl
...
Napisał(a)
Jak Ci chodzi o figury to się zapisz na akrobatykę albo capo. Niby po co by mięli na karate uczyć fiflaków albo salta?
Edit A to że w niektórych klubach jest to juz chyba własny wkład trenera.
Zmieniony przez - wwwaldek w dniu 2005-08-19 19:34:31
Edit A to że w niektórych klubach jest to juz chyba własny wkład trenera.
Zmieniony przez - wwwaldek w dniu 2005-08-19 19:34:31
...
Napisał(a)
A gdzie mona jeszzce sie nauczyc takich figur??? I czy nie jest zapozno na akrobatyke??? (mam 14 lat)
...
Napisał(a)
Zapisz sie na akrobatyka ale odrazu mowie sztuki walki sa o wilele lepsze :):)
Proszę ... www.pomocnyklik.xt.pl
...
Napisał(a)
Dziex... A jezeli jakas sztuka walki to jaka proponujecie??? Moze karate??? :>
...
Napisał(a)
Polecam ci capoeire... Moze walczyc sie tym nie da zbyt dobrze, ale na brak akrobatyki nie bedziesz narzekac. Co do karate to rzeczywiscie jest sprawa trenera. Moj sensei (pozdrawiam) bardziej kierunkuje nas na EFEKTYWNOSC i skutecznosc technik niz ich EFEKTOWNOSC. Niemniej jednak sprawnosc nabyta na treningach karate pozwala mi robic salto w przod czy gwiazdy...
Pozdrawiam
Galuś
Pozdrawiam
Galuś
...
Napisał(a)
"Polecam ci capoeire... Moze walczyc sie tym nie da zbyt dobrze, ale na brak akrobatyki nie bedziesz narzekac."
W dobrych sekcjach nie przykłada się dużej uwagi do akrobtyki, capoeiristas uczą się salt sami dla siebie.
Sywunka - myślę że capoeira ci się spodoba chyba że wolisz bardziej wshodnie klimaty. Zobacz co masz w swoim mieście i wtedy coś sobie wybierz.
W dobrych sekcjach nie przykłada się dużej uwagi do akrobtyki, capoeiristas uczą się salt sami dla siebie.
Sywunka - myślę że capoeira ci się spodoba chyba że wolisz bardziej wshodnie klimaty. Zobacz co masz w swoim mieście i wtedy coś sobie wybierz.
...
Napisał(a)
To co mam w koncu wybrac jakas sztuke walki, akrobatyke, capoeire czy moze break dance
Juz anwet nie chodzi mi o te salta czy fiflaki wystarczy mi to ze umiem gwiazde szpagat i takie tam... Sama naucze sie salta 

...
Napisał(a)
to musisz sie sama zdecydowac co chcesz robic, bo najpierw piszesz ze zalezy ci na cyrkowych akrobacjach a potem na walce
co do szpagatu to mozesz sobie w domu cwiczyc, rozciagac sie, ale jest to trochze czasochlonne i nie wiem cz bedzie ci sie chcialo to w domu robic, najlepiej na sw jak wszyscy cwicza.
jak zalezy ci na walce to wybieraj sztuke walki
a jak na gimnastyce to jakis fitness lub co innego
Pozdrawiam!
co do szpagatu to mozesz sobie w domu cwiczyc, rozciagac sie, ale jest to trochze czasochlonne i nie wiem cz bedzie ci sie chcialo to w domu robic, najlepiej na sw jak wszyscy cwicza.
jak zalezy ci na walce to wybieraj sztuke walki
a jak na gimnastyce to jakis fitness lub co innego
Pozdrawiam!
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!