1. Czy są jakieś limity dzienne w spożyciu laktozy (tak jak fruktoza do 50g dziennie max.)? Gdzieś czytałam, że można ok. 3 szklanek mleka, żeby się nie zalać. Ale tylko mleka, czy wliczać też inne produkty mleczne jak kefiry, jogurty, twarogi, tak, żeby była równowartość tych 3 szklanek???
2. Jak powinien mniej więcej procentowo wyglądać rozkład węglowodanów? Bo obecnie mam coś takiego (wg dziennika Vitalmaxa): 55-60% skrobia, 15-20% błonnik, 12-14% laktoza, 8-11% sacharoza (gł. owoce i warzywa).
3. Jak to jest z tymi owocami? Np. w dzienniku mamy jabłko 150g: mamy 15g węgli, z czego 3 to błonnik, 3 - sacharoza. A reszta gdzie? To fruktoza?
2. Jak powinien mniej więcej procentowo wyglądać rozkład węglowodanów? Bo obecnie mam coś takiego (wg dziennika Vitalmaxa): 55-60% skrobia, 15-20% błonnik, 12-14% laktoza, 8-11% sacharoza (gł. owoce i warzywa).
3. Jak to jest z tymi owocami? Np. w dzienniku mamy jabłko 150g: mamy 15g węgli, z czego 3 to błonnik, 3 - sacharoza. A reszta gdzie? To fruktoza?