Szacuny
2295
Napisanych postów
5807
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
218329
Witam!
Od dłuższego czasu widnieje to na moim brzuchu. Wydaje mi się, że jest to koniec mięśnia skośnego brzucha (widać to na filmiku gdy po wypchaniu zasysam i napinam mięśnie).
Wklejam ten filmik tutaj bo przeszło mi przez myśl, że to jakaś przepuklina Mam nadzieje, że nie.
Czytałem sporo tematów i ów wypukłość nie pasuje zbytnio do jej opisów: nie jest to miękkie, nie da się tego wcisnąć i nie boli- choć to niekonieczne przy przepuklinie).
Za niedługo idę do lekarza po receptę, więc wspomnę mu o tym, tymczasem chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat.
Proszę o nie wpisywanie głupot ani nie żartowanie. Ci którzy mnie znają wiedzą, że umiem i znam się na żartach, ale w tym wypadku to martwiąca mnie sprawa. Filmik ma na celu pokazanie tylko ów uwypuklenia.
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
pomysłów brak - chirurg powinien zbadać ... czy przepuklina czy nie to sie tego nie powie patrzac - trzeba dotknąć ...
może też być tak że poprostu tak jesteś zbudowany - siostrzenien ma podobnie - usg itp nic nie wykazało ...
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
2295
Napisanych postów
5807
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
218329
Dzięki wielkie za odpowiedź.
Wydaje mi się właśnie, że taka moja budowa, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże więc zainteresowało mnie to.
Myślisz, że lekarz pierwszego kontaktu będzie w stanie zbadać to w miarę kompetentnie? W sensie wydotykać, wymacać itp i wykluczyć np przepuklinę?
Pytam bo nie uśmiecha mi się jeździć po chirurgach i specjalistach i brakuje czasu Wiadomo, mus to mus i pojadę gdzie będzie trzeba, ale wolałbym by to rozwiązało się w miarę szybko.
Szacuny
3
Napisanych postów
515
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
19227
WItam.
Powiem Ci, że również byłem zaskoczony, jak dowiedziałem się, że nie mam typowej przepukliny. Na początku u lekarza ogólnego stwierdzono wypukłość w jamie brzusznej wielkości monety 5gr, ale pojawiła się ona z nikąd więc było to podejrzane. Specjalista po badaniu i tygodniowej obserwacji nie stwierdził przepukliny, a takie właśnie podskórne zgrubienie którego nie można wcisnąć. Stwierdził, iż taka budowa i koniec tematu. Ja jednak nie jestem do końca przekonany, gdyż śmiesznie to wygląda i denerwuje mnie to, może przechowujemy obcego w sobie
Od jak dawna to masz ? Pojawiło się nagle czy po wycięciu mięśni pojawiło się ?
Zmieniony przez - MorfeniX w dniu 2008-09-14 11:20:51
Szacuny
2295
Napisanych postów
5807
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
218329
Wcześniej tego nie miałem. Nie boli i nie kłuje w ogóle.
Pojawiło się wraz z resztą szczegółów na brzuchu, szczególnie w dole (razem z żyłami) więc skory jestem, że to mięsień.
Nie chcę Wam niczego sugerować, pocieszać się, bo tak czy siak pójdę z tym do lekarza, ale argumentem za tym, że to mięsień jest fragment filmu 0:10-0:20- gdy wypcham bebech kulka widoczna, ale gdy napinam i zasysam to ucieka razem ze skośnym do góry tworząc z nim całość.
Szacuny
21
Napisanych postów
1548
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
16018
Gdybym był w takiej sytuacji jak Ty podszedłbym do tematu w ten sposób, że nie przejmowałbym się póki co tym za bardzo, ale jednocześnie udał się na wizytę kontrolną do lekarza.
Z doświadczenia wiem, że osoba, która trenuje kulturystykę, bardzo przygląda się sobie pod każdym kątem Myślę, że za bardzo Wiem po sobie. I zaczyna się czasami lekkie schizowanie bo nagle pojawiło się nowe włókno wcześniej niewidoczne i zaczyna nam coś nie pasować w całości