2. WAGA:96
3. WZROST:179
4. WYMIARY:
-biceps:41
-klatka:118
-udo:
-talia:90
5. STAŻ NA SIŁOWNI: >10lat, z przerwami, kontuzjami itp
6. DIETA:
-białko: ~200g
-węglowodany:~400g
-tłuszcz:~100g
to aktualnie, w trakcie cyklu białko min 250g, węgle 500g
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: 1 cykl meta solo(przerwany), 1 cykl test solo
8. TRENING:split 4/tydz
9. CEL CYKLU:masa
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: Zakończony na początku lutego cypionat solo, 14tyg.
11. POZIOM BF%:13-14%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): chudnięcia
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: łysienia na głowie i porostu wszędzie indziej

15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
Z zasady nie robię "maxów", dane z ostatnich serii po min 3 powtórzenia
-klata:125
-martwy ciąg:130
-przysiad: 100, nogi słabiutkie,ale to wynik lat zaniedbań, pracuje nad tym.
Witam,
mniej więcej w połowie maja planuje rozpocząć swój drugi cykl SAA. Mam dylemat w wyborze środka/środków. Mój ostatni cykl zakończyłem na początku lutego, wyglądał następująco:
1-8 cypio 350/tydz
8-14 cypio 500/tydz
W połowie cyklu poszło 5000iu hcg, na odblok 24clomid oraz 10000iu hcg. Mniej więcej od 3tyg exe, 12.5mg co 5 dni.
Waga w szczytowym momencie 101kg a więc +8kg od momentu startu. W trakcie cyklu 2 razy dopadła mnie grypa co znacznie osłabiło progress.
Ogólnie jestem zadowolony z cypionatu, libido przez cały cykl bardzo wysokie, samopoczucie bardzo dobre. Niestety odblok nie wyglądał już tak różowo, negatywne sprawy osobiste nałożyły się z okresem przyjmowania clomidu i generalnie chodziłem jak zombie przez 3 tygodnie, zero apetytu, brak chęci do treningu, bezsenność.Dorzuciłem proviron i trochę się poprawiło.Ogólnie spadek 6kg.
Obecnie czuję się już dobrze, sprawy osobiste w miarę ogarnięte, dieta i treningi znowu ON. Wyniki badań w normie, test jeszcze nie powrócił do poziomu sprzed cyklu,ale i tak jest w połowie normy.
Bogatszy o doświadczenia zastanawiam się nad kolejnym cyklem, który chciałbym rozpocząć w maju i pociągnąć około 4 miesięcy.
Nie wiem czy powtórzyć cypionat ze stałą dawką 500mg/tydz czy może dorzucić deke 200mg/ tydz.Ewentualnie rozważam jakiś mix, omke lub suste.
Deka z tego co czytam brzmi bardzo kusząco, jednak libido jest dla mnie bardzo ważne, a obawiam się "dekadick", spowodowanego podwyższonym progesteronem. Czy stosowanie provironu oraz trzymanie estro względnie nisko może przed nim uchronić?
Co proponujecie na drugi cykl?