Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Co jest?!

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2460

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 19
Witam, mam problem ze zdrowiem, mam różne objawy.
Czuje się senny, zmęczony, potrafię długo spać, nie mam chęci do niczego, wydaje mi się że mam problemy z krążeniem, jak mierze sobie, wychodzi mi że mam niedociśnienie (kilka krotnie, rano), lecz pani w szkole zmierzyła mi i tym razem miałem nadciśnienie 150+/80+ (kilka krotnie), mam dziewiętnaście lat. Myślałem że mogę mieć cukrzyce, ale niby wszystko w porządku(byłem z tym u lekarza, ponieważ w rodzinie mają cukrzyce). Strasznie marzną mi dłonie i nogi, to raczej nie normalne, to samo mam z poceniem. Często się stresuje. Mam HB+!!(wzw typ B) Od dziecka, lecz nigdy nie miałem problemów. Wydaje mi się ze w ostatnim czasie straciłem dużo na wadze, i jestem odwodniony. Ostatnio rzuciłem siłownie,.(staż około 2 lat ) ze względu na maturę i zauważyłem że problemy zaczęły się nasilać. Może jakiś pasożyt? odżywiam się raczej dobrze,(ryż/kasza, itp.) dużo, często. Proszę o pomoc/opinie być może miał ktoś podobne problemy.
Rozdaje Sogi

Zmieniony przez - Jayam92 w dniu 2011-02-16 21:52:31
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nie mam pojęcia. Jak to jakie HBS dodatnie a które ujemne, to jakoś się dzieli? (na jakiś wynikach miałem po prostu napisane HBS+ i tyle, nie znam się dlatego pytam) Ale byłem dzisiaj na treningu,. i dobrze się czuje Strasznie dużo wody tracę, w ciągu dnia wystarczy że machnę ręką, a jak poszedłem na siłownie to wszystko takie mokre jak pod kranem bym zostawił. Wiesz może jaki negatywny wpływ mają papierosy na trening siłowy? Trochę trudne pytanie i zakręcone, ale jak potrafisz odpowiedzieć to bardzo bym prosił
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9162 Napisanych postów 83467 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705718
lekarz robił Ci badania w kierunku chorób tarczycy?

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nie byłem u lekarza, jeszcze z Tym. Mam iść do rodzinnego i poprosić o badania na tarczyce, Tak? a możesz coś więcej napisać? dlaczego mówisz tutaj o tarczycy?

Zmieniony przez - Jayam92 w dniu 2011-02-16 23:19:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9162 Napisanych postów 83467 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705718
tak zapytałem bo nie można wykluczyć,choć Twoje objawy nie są jednoznaczne dla nadczynności/niedoczynności

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Łap Soga jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły to czekam!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 306 Wiek 47 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2143
Czy masz pod kontrolą to WZW B? Co jaki czas kontrolujesz poziomy transaminaz, czy bierzesz leki wyrównujące pracę wątroby?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Znaczy czy robię badania laboratoryjne? ostatnio robiłem, i miałem niewiele ponad normę stwierdzone HBS+ (z tego co dobrze pamiętam) mam w ręku "świeże wyniki krwi" i mam takie uchybienia średnia objętość krwinki jest za mała, stopień anizocytozy erytryn jest za wysoka ALAT, ASPAT, KREATYNINA za wysoki, nie znacznie. Nie biorę żadnych leków.

Zmieniony przez - Jayam92 w dniu 2011-02-17 23:35:26
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 306 Wiek 47 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2143
Wydaje mi się że najpierw trzeba podreperować wątrobę. Tarczyca może tu nie mieć nic do "gadania". Najbardziej wiarygodnym badniem byłaby biopsja wątroby żeby zobaczyć czy proces zapalny się zatrzymał/cofnął czy może dalej postępuje. Hepatolog powinien się wypowiedzieć czy może nadajesz się do leczenia interferonem i lekami przeciwwirusowymi żeby się tego kurestwa raz na zawsze pozbyć z organizmu. Trzeba co jakiś czas zwracać uwagę czy nie ma się biegunek, kolor kupy nie jest zbyt jasny, albo moczu zbyt ciemny. Straciłeś trochę na wadze bez wyraźnej przyczyny, a wiadomo że na zimę jak już to wypadało by trochę dobrać wagi ;)
Mogłeś ją stracić rezygnując z siłowni, bo przecież organizm nie potrzebuje tyle "mięcha" jeżeli nie jest poddawany treningowi siłowemu. Z diety ryż i kasza są OK, ale nie powinno w niej zabraknąć mięsa szczególnie drobiowego.
Polecam się na przyszłość :) (Znaczy nie żeby mnie zjeść)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
biopsja wątroby, a na czym to polega? Jeżeli dobrze zrozumiałem, mogę CAŁKOWICIE! się z tego wyleczyć? (nie przeszkadza mi to, bo nigdy nie miałem z tym problemów, mam to od urodzenia i po prostu często o tym nie myślę, ale jeżeli jest taka możliwość, to chciałbym spróbować wyleczyć się) Jeżeli chodzi o dietę napisałem, tylko ogólnikowo, doskonale wiem jaka powinna ona być. Wszystkie możliwe spostrzeżenia które mi zasugerowałeś, czyli biegunka etc. są w normie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Nie można mieć WZW B od urodzenia :) Trzeba się tym zarazić, a najczęściej to się działo dzięki Służbie Zdrowia. Dziwi mnie to że nie jesteś u żadnego hepatologa zarejestrowany, bo ludzie z przebytym WZW i nosicielstwem powinni co pół roku się badać. A co do tego że można się z tego całkowicie wyleczyć, to prawda. Jeżeli sie okaże że z wątrobą jest wszystko OK, to wtedy można zacząć szukać innych przyczyn pogorszenia samopoczucia i wyników badań.

Aha, biopsja to wkłucie się do wątroby i pobranie jej wycinka, spokojnie, to tylko igła i przy miejscowym znieczuleniu nie boli :)
Trzeba 1-2 dni spędzić w szpitalu. Potem dostaje się wynik badania histologicznego ktory mówi o tym co się dzieje w komórkach wątroby, czy nie ma włóknienia itd. Masz dodatni HBsAg czy inny marker?

Zmieniony przez - MaciekGdy w dniu 2011-02-18 13:49:36
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Zaraziłem się właśnie w dzieciństwie przez służbę zdrowia. HBS+ mam na wynikach, jakiś tam, czym to się różni HBS+ od hmm może być minus? duża ta igła?

Zmieniony przez - Jayam92 w dniu 2011-02-18 14:52:23
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Częste przeziębienie - porady

Następny temat

Dziwne ciśnienie po treningu

Spalanie
Polecane artykuły