Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
5
Napisanych postów
164
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
755
Mała przerwa w postowaniu ale wróciłem z nowym pytaniem.
Znacie jakiś inny środek zapobiegający spadkom niz Clomid?
Może wyda sie wam to dziwne ale u mnie praktycznie jest nie do zdobycia. Gadałem z miejscowymi handlarzami i każdy albo robi wielkie oczy albo nie ma go.
"... nuda, nic się nie dzieje aż mi się chce wyjść z kina.."
"I wychodzę"
Szacuny
11102
Napisanych postów
51209
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Może gadasz nie z tymi kolesiami co trzeba. Clomid ma swoja nazwę jako Clostil może pod takim nazewnictwem skumaja. Może byc równiez HCG, a tak wogóle spytaj się tych swoich dealerów czym u was się schodzi z kuracji. W ostateczności będziesz musiał zmniejszać stopniowo dawki i walnąć szybko na koniec kuracji kreatynę co i tak powinieneś zrobić. Jeżeli jest to mocna kuracja nie zaczynaj jeżeli nie masz klimatu na zejście. Co do clomidu pójdź do lekarza powinien bez problemu ci to wypisać - jeżeli nie państwowy to prywatny zrobi to bezskrupułow. Nara Edyp
Szacuny
5
Napisanych postów
164
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
755
Jak to sobie wyobrażasz... że idę do lekarza i mówię "Ej stary właśnie zacząłem walić testosteron, weź wypisz mi recepty na clomid i nolvadex bo chcę mieć dużo ciała" )
No nie wiem.
"I wychodzę"
Szacuny
19
Napisanych postów
4869
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
42946
Hcg nie moze byc na odblokowanie!
Nie pisac gloot, nolvadex moze byc za clomid, poszukajcie sobie post Clomid vs nolvadex.
Moderator dzialu doping
"lifter !!no chodzi mi o szerokość w barkach ,żeby się byc szerszym w barkach !!! "