...
Napisał(a)
Czesc jestem poczatkujacym mam 16 lat na silowni cwicze 4 miesiące mam 178 cm wzrostu i waże 60 kg. Jem co popadne ale moja waga nie rosnie moze dlatego ze cwicze. Mam przestac cwiczyc czy co? przed treningiem pije carbo z olimpu a po aminokwasy. Z dieta jest u mnie cięzko poniewaz nie wyrabiam. trening mam na mase dobrany przez trenera. Prosze o szybka pomoc i z góry dzięki.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Jeżeli jesz na prawdę dużo i nie tyjesz to:
a) Masz tasiemca bądź hodujesz jakiegoś innego pasożyta w sobie
b) Twoja przemiana materii jest tak szybka, że spala wszystko nawet to co leży jeszcze na talerzu
c) Nie jesteś człowiekiem
A tak serio:
W tym wieku na pewno masz wf-y ze 3x w tyg. + do tego siłka 3x/tydz + jeszcze jakieś inne aktywności. Przy takiej ilości ruchu na prawdę trzeba sporo jeść żeby dać organizmowi nadwyżkę kcal do budowania masy mięśniowej.
Rozwiązanie Twojego problemu jest jedno: zacznij jeść 2,3,5x więcej niż teraz, ćwicz planem treningowym adekwatnym do Twojego poziomu, wysypiaj się.
a) Masz tasiemca bądź hodujesz jakiegoś innego pasożyta w sobie
b) Twoja przemiana materii jest tak szybka, że spala wszystko nawet to co leży jeszcze na talerzu
c) Nie jesteś człowiekiem

A tak serio:
W tym wieku na pewno masz wf-y ze 3x w tyg. + do tego siłka 3x/tydz + jeszcze jakieś inne aktywności. Przy takiej ilości ruchu na prawdę trzeba sporo jeść żeby dać organizmowi nadwyżkę kcal do budowania masy mięśniowej.
Rozwiązanie Twojego problemu jest jedno: zacznij jeść 2,3,5x więcej niż teraz, ćwicz planem treningowym adekwatnym do Twojego poziomu, wysypiaj się.
...
Napisał(a)
jesz co popadnie i dlatego nie rosniesz. Jak nie bedziesz miał diety to nici z masy
desiderata
...
Napisał(a)
to jaka diete polecacie tylko taka łatwą a zarazem skuteczna bo ja chce wygladac fajniee i wogule a nie taka typowa masa chce poprostu fajnie wygladac a nie taki grubas
...
Napisał(a)
jak bedziesz jadł i ćwiczył z głowa to wszystko dobrze pojdzie. Jednak sie przygotuj ze w tym sporcie nic nie przychodzi do razu. Cieżka praca przed toba i musisz sie na to przygotowac
desiderata
...
Napisał(a)
Zacznij jeść jak człowiek, a nie jak kurczak. Każdy mówi "jem mega dużo, a masa nie idzie" - Nie idzie = jesz za mało.
metakreta
Nie przesadzaj z tą dietą
metakreta
Nie przesadzaj z tą dietą
...
Napisał(a)
dalej nie rozumiem.... Jak nei bedzie jadł to nie urósnie, chyba logiczne co nie?
desiderata
...
Napisał(a)
desiderata
...
Napisał(a)
metakretadalej nie rozumiem.... Jak nei bedzie jadł to nie urósnie, chyba logiczne co nie?
Tak, ale nie ma sensu pchać go od razu w zbilansowane rozpiski (dietę). Gość jest początkujący co widać po stażu i pytaniu "jaka dietę polecacie". Do tego ma 16lat więc duża niezależność w żarciu i budżecie pewnie też odpada. Prędzej mu się znudzi ta cała zabawa niż przyniesie to jakąkolwiek korzyść. Przy 60kg wagi na ten wzrost wystarczy po prostu zacząć jeść.
Polecane artykuły