Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
5
Napisanych postów
590
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
19316
Witam.
Mam 12 amp Cocarboxylasy 50mg, ktorych termin waznosci konczy sie w kwietniu.
Mam 178cm/86kg. Trenuje od kilku lat sporty walki. Jestem teraz w okresie intensywnego powrotu do formy (ale ciagle sie ruszalem 5 razy w tygodniu, bo prowadze treningi, wiec to nie jest tak, ze nie trenowalem i teraz wracam, po prostu teraz intensyfikuje wlasny trening), najblizszy start w zawodach w maju. Treningi 4-5 razy w tygodniu. Narazie jem produkty pszczele, witaminy, zen-szen. Za jakies 1-2tyg zarzuce kreatyne, teraz tylko bialko przed snem.
Pytanie:
Czy da sie wykorzystac ta Cocarboxylase, czy nie zdaze (oczywiscie nie chce przesadzac z dawkowaniem)?
Nadmiar jak wiadomo jest szkodliwy, wiec najwyzej wyrzuce to czego sie nie da wykorzystac, bez nerwow.
Czy moglby ktos mi to rozpisac, ew. powiedziec czy dorzucic B12? Jesli nie teraz to np. teraz 2tyg cocarboxylasa, a potem 2tyg cocarobxylasa+B12 tudziez jakies inne kombinacje.
Pozdrawiam
PHCthulhu
"Zwyciezca jest ten kto widzi odpowiedz dla kazdego problemu. Przegranym zas kto widzi problem w kazdej odpowiedzi."
Szacuny
205
Napisanych postów
13874
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
158206
Cocarboxylasa to preaparat tiaminy (wit. B1) stosowany między innymi w neuropatiach i u alkoholików.
nie oczekuj po tym żadnych efektów.
wg mnie szkoda się kłuć.
kup lepiej Bcomplex i jakies dobre witaminki, a z miesiąc przed zawodami bierz aspargin + B6.
Szacuny
5
Napisanych postów
590
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
19316
Wlasnie przegladalem tematy o B12 i rzeczywiscie wychodzi na to ze odradzaja (a ciekawe, bo jak ostatni raz ze 2 lata temu o tym myslalem, to polecano, widac jak to wszystko sie zmienia).
Z ta cocarboxylasa to chodzi o to, ze juz ja mam i po co marnowac, a dobre witaminy kosztuja, narazie jem supradyn.
Nie chodzi mi o przyrosty sily, masy czy jakis cudow, tylko poprawe samopoczucia, moze troche wydolnosci.
Dalej sadzicie, ze nie warto? A jesli warto to jak i ile?
PHCthulhu
"Zwyciezca jest ten kto widzi odpowiedz dla kazdego problemu. Przegranym zas kto widzi problem w kazdej odpowiedzi."