Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
154
Witam!
Może najpierw troszkę o sobie:
Waga: 80kg
Wzrost: 170cm
Obwod bicepsu: 41cm
Staż na siłwoni: 2 lata
Dieta: Jest (przewaga białka)
Chciałbym zapytać profesjonalistów jak najlepiej stosować Clenbuterol. Nie znam się na tym za bardzo, ponieważ nigdy nie brałem sterydów. Chciałbym, żeby efekty były dobre, a jednocześnie żeby ta kuracja była w miare bezpieczna :P Mam juz clenbuterol Spiropent (100 tabletek po 0,02 mg) i nie wiem jak to odpowiednio rozłożyć w czasie. Może wziąłbym do tego jakąś kreatyne, lub coś podobnego? Bo słyszałem, że to dobrze współgra. Chciałbym też dowiedzieć sie co należy brać dodatkowo, by ograniczyć skutki uboczne do minimum. Proszę o rady :)
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
154
Na razie nie robie, ale zawsze moge zacząć ;) Co to za problem troszkę się pogimnastykować? :P Musze tylko wiedziec jak sie to stosuje (co z tymi wolnymi weekendami)...
Zmieniony przez - Daxter w dniu 2008-09-10 19:44:24
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
154
Dzięki Warezz ;) Mam tylko jeszcze pytanie (co do tego stopniowego zwiększania dawki), czy zwiększać ja codziennie, czy np. co drugi dzień? Co jeszcze powinienem brać, żeby ograniczyć skutki uboczne?
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
154
W jakich godzinach mam to brać? Czytałem, że do 16, bo potem bedzie męczyła bezsenność. Przed jedzeniem, po jedzeniu, czy może w trakcie? I nadal pozostaje kwestia ograniczenia skutków ubocznych...
Zmieniony przez - Daxter w dniu 2008-09-08 20:29:33
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106331
Napisanych postów
378364
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711716
bierz rano ja kiedyś dzieliłem na porcje teraz jak biore to jednorazowo,leki zawsze po posiłku.Ograniczenie skutków ubocznych nie wiele tu mozna zdziałać dobre odżywianie zdrowe tłuszcze czosnek omega 3 itd