...
Napisał(a)
Usłyszalem gdzies ostatnio ze mikrofale rozbijaja białko. Nie wiem dokladnie o co w tym chodzi ale to chyba nic dobrego :/ Problem w tym ze ja czesto jem np kuraka odgrzewanego w mikrofalowce. Slyszal ktos moze o tym ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
ja tam nic nie slyszalem na ten temat ale oglnie mikrofalowka zle mi sie kojarzy
a czy cos robi z bialkiem? raczej nie na filmie nawet coleman podgrzewal sobie kurczaka w mikrofalowce
**********************
Pozdrawiam
anar
" Niewykorzystane sytuacje lubia sie mscic "
a czy cos robi z bialkiem? raczej nie na filmie nawet coleman podgrzewal sobie kurczaka w mikrofalowce
**********************
Pozdrawiam
anar
" Niewykorzystane sytuacje lubia sie mscic "
...
Napisał(a)
Nie znam dokladnej zasady dzialania, prawdopodobnie mamy tu do czynienia ze wzbudzaniem czasteczek produktu do drgan, im wieksze drgania tym wiecej ciepla sie wytwarza i mamy odgrzany produkt. Zaleta mikrofali jest ze przenika przez praktycznie wszystko - z wyjatkiem metali. Napewno zachodzi tam proces denaturacji bialka no ale taki proces zachodzi przy praktycznie kazdej formie przygotowania miesa czy innych produktow do spozycia (gotowanie, smazenie, piekarnik etc.) wiec nie ma sie czym przejmowac. Chyba nie bedziesz szarpal zebami surowego miecha?:)
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Im dluzej cwicze tym bardziej mi sie to podoba :)
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Im dluzej cwicze tym bardziej mi sie to podoba :)
...
Napisał(a)
Ja odkopię stary temat - tylko nie napadajcie na mnie ;)
Ostatnio podczas zaliczenia rozmawiałem dłużej z panią doktor która wykłada u mnie biochemię. Akurat zaliczałem z białek i węglowodanów, powiedziałem jej, że ćwiczę tu i tam, także z białek to jestem obryty :p
I rozmowa zeszła na temat mikrofalówek. Powiedziała mi, że "podejrzewa się", że jedzenie mięsa z mikrofalówki przez osoby które ćwiczą ciężko i regularnie może przyczyniać się do jakichś zatorów w żyłach, tętniaków (coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie jak to było) - w szczególności u osób młodych.
Mówiła, że właśnie niespodziewane zgony np. młodych piłkarzy na boisku mogą być tym spowodowane - pośrednio albo bezpośrednio.
Chodzi o to, że podczas podgrzewania w mikrofali białko jakoś inaczej się rozbija czy coś takiego. Nie pamiętam już dokładnie o co to chodziło, może ktoś wie więcej na ten temat?
Strzeżcie się mikrofali %)
Ostatnio podczas zaliczenia rozmawiałem dłużej z panią doktor która wykłada u mnie biochemię. Akurat zaliczałem z białek i węglowodanów, powiedziałem jej, że ćwiczę tu i tam, także z białek to jestem obryty :p
I rozmowa zeszła na temat mikrofalówek. Powiedziała mi, że "podejrzewa się", że jedzenie mięsa z mikrofalówki przez osoby które ćwiczą ciężko i regularnie może przyczyniać się do jakichś zatorów w żyłach, tętniaków (coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie jak to było) - w szczególności u osób młodych.
Mówiła, że właśnie niespodziewane zgony np. młodych piłkarzy na boisku mogą być tym spowodowane - pośrednio albo bezpośrednio.
Chodzi o to, że podczas podgrzewania w mikrofali białko jakoś inaczej się rozbija czy coś takiego. Nie pamiętam już dokładnie o co to chodziło, może ktoś wie więcej na ten temat?
Strzeżcie się mikrofali %)
...
Napisał(a)
Ja też zrezygnowałabym z mięcha z mikrofali.
Dokładnie tak. Podobno cos dzieje sie niedobrego z białkiem w mikrefalach
Dokładnie tak. Podobno cos dzieje sie niedobrego z białkiem w mikrefalach
rower-power
...
Napisał(a)
Skoro już odkopałeś.
Chodzi o sam moment podgrzania już gotowca, czy wsadzenia do mikro surowego mięcha i tam dopiero przyrządzania ?!
Mogłes w sumie nowy temat zacząć
Zmieniony przez - bebz w dniu 2009-03-26 00:12:13
Chodzi o sam moment podgrzania już gotowca, czy wsadzenia do mikro surowego mięcha i tam dopiero przyrządzania ?!
Mogłes w sumie nowy temat zacząć
Zmieniony przez - bebz w dniu 2009-03-26 00:12:13
<<ICI LA LUNE>>
...
Napisał(a)
A po co nowy jak już jeden taki jest? :p
Chodzi i o podgrzewanie już gotowego jak i surowego.
Z tym, że dodała, że jak na razie "podejrzewa się" mikrofale o takie działania, czyli nie jest to jeszcze do końca udowodnione.
Próbuję się czegoś doszukać na ten temat w materiałąch, które mam na studiach ale jakoś nie mogę nic konkretnego znaleźć.
Ale skoro nawet Coleman podgrzewa w mikrofali... to może nie ma się czego bać ;)
Chodzi i o podgrzewanie już gotowego jak i surowego.
Z tym, że dodała, że jak na razie "podejrzewa się" mikrofale o takie działania, czyli nie jest to jeszcze do końca udowodnione.
Próbuję się czegoś doszukać na ten temat w materiałąch, które mam na studiach ale jakoś nie mogę nic konkretnego znaleźć.
Ale skoro nawet Coleman podgrzewa w mikrofali... to może nie ma się czego bać ;)
...
Napisał(a)
jakbyś tak na wszystko zaczął patrzeć nic byś nie zjadł
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
ja sie tym nie przejmoje, zawsze odgrzewam sobie kuraka w mikrofalowce ale nie wsadzam surowego
...
Napisał(a)
wiadome w mikrofali nic bym nie przygotował tylko odgrzewał
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Polecane artykuły