Szacuny
0
Napisanych postów
38
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
559
A ja mam pytanie odnośnie tego pliku w excelu. Ta gęstość to jest z proporcji 1:1? I czy to żwir czy piasek trzeba dodać żeby była taka gęstość, czy może obojętnie? A i jeszcze jedno jak dodam do tego sporo drobnego żelastwa to nie rozleci się?
Szacuny
1
Napisanych postów
356
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
21281
Ja na Twoim miejscu nie bazowalbym na tym programie kazdy piasek ma inna wage i to pewnie jest do jednego przypisana waga ale nie podane jest do jakiego.Co do proporcji to najlepiej bylaby 1:2 lub 1:3.Najlepiej jak chcesz miec krazki o rownej wadze to powaz piach zlom i cement przed wymieszaniem.A ten złom jak bedzie w małych kawałkach to nie powinno popekac rozleciec sie,wszystko na wyczucie musisz zrobic
Szacuny
1
Napisanych postów
402
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3336
piach cement zlom liczysz to jest waga bazowa np. na 25kg wody do obydwu krąków dodajesz np. 2l tego nie liczysz , bo i tak sie stanie ze wyparuje ale w jej miejsce wejdą wiązania usztywniające beton z pow. więc tak idelanie nie wyjdzie gdy wyschnie a może to potrwać. Równasz wage obydwu szlifierką lub używając gadzi szpachlowej
tak zrobiem ze chciaem 2x25kg a w efekcie mam 2x29kg oszpachlowane pomalowane wyglada jak scana w pokoju:D:D
Szacuny
1
Napisanych postów
356
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
21281
jesli dobrze wymieszasz zaprawe i dobre beda proporcje to nie powinno sie rozpasc pod warunkiem ze nie bedziesz ich rzucal
A co za problem dodac jakies kawałki drutu moze bys nawet siatka i jaki kolwiek drut
Szacuny
0
Napisanych postów
38
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
559
Witam, mam pytanie, a jakie wymiary mają mieć obciążenia żeby ważyły np. 10, 15 albo 5 kg. A i jaki stosunek piasku do cementu ma być? Z góry dzięki za odpowiedź.