SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

BATONIKI BIALKOWE

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 55662

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2749 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 45388




Skladniki :

- 200 gram platkow owsianych
- 100 gram rodzynek
- 50 gram bialka (smak dowolny) polecam truskawke i wanilie
- 10 bialek z jajka
- 500 gram twarogu mielonego chudego (konsystecja jak serek homogenizowany/smietana) Mozna podobno kupic w lidlu w plastikowych pojemniczkach
- 50 ml mleka chudego
- opcionalnie slodzik i aromat(np. waniliowy)

przygotowanie:

calosc mieszamy w misce i wylewamy na blache. Wsadzamy blache na 175/180°C i pieczemy okolo 30-40 min. Po wyciagnieciu z pieca czekamy az ostygnie i kroimy na kawalki. Mozna trzymac w lodowce nawet 3-4 dni.


Zmieniony przez - Marcin_Olb w dniu 2008-11-15 19:56:25
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2749 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 45388
tu przepis na inny batonik


skladniki :

- 100 gram musli
- 20 gram maki
- 150 gram naturalnego jogurtu
- 35 gram bialka waniliowego
- 20 gram suszonych owocow lub marmolady
- opcionalnie slodzik

Calosc mieszamy razem i wlewamy na blache wylozona papierem do pieczenia(w 1 przepisie tez papier na blache).Smarujemy rowno i wkladamy do piekarnika na 180°C na okolo 20 min. Odrazu po wyciagnieciu kroimy na kawalki i zostawiamy do ostygniecia.

Zmieniony przez - Marcin_Olb w dniu 2008-11-15 20:07:38
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2749 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 45388
lub taki.

150 gram platkow owsianych
220 gram naturalnego jogurtu
30 gram maki
50 gram
5 bialek z jajka
50 gram siekanych orzechow
50 ml chudego mleka
do smaku mozorzna dodac troche marmolady dla cukrzykow lub kakao

calosc wymieszac i wsadzic do piekarnika na blasze wylozonej papierem w temp.180°C. na 20 min. Potem tylko pokroic calosc i zostawic do ostygniecia.

Zmieniony przez - Marcin_Olb w dniu 2008-11-15 20:20:41
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 513 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 47481
a te białka z jajek można ubić na pianę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2749 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 45388
ja nie robilem ale mozesz sprobowac i nam powiedziec
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 95 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5656
hmm fajnie tylko najgorsze ze nie mozna dokladnie policzyc ile sie je bialka wegli itd no ale.. sproboje cos zrobic ;P a chodzi mi o to ze mase napewno nie rozsmaruje sie idealnie rowno..
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2749 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 45388
a co za problem jest policzyc ile kcal i ile bialka jest w batoniku ?? I jeszcze mniejszy problem jest rozsmarowac rowno mase na blaszce lopatka do ciasta !!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 771 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 20779
wartosci odżywcze?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 3236 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 49504
trezba bedzie spróbowac, sog

ILE BY NIE BYŁO TO I TAK JEST ZA MAŁO

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1579 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 9647
I po co pytasz o wartości odżwycze? Zrób, policz sam. Wątpie żebyś użył tych samych produktów co kolega. A BTW zawsze się różni, nawet minimalnie, ale się różni. Pozdro, fajny przepis
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 93464
takie tu mamy zasady, trzeba podawać wartośći

Business as usual

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dla znudzonych twarogiem :)

Następny temat

OMLET LOW CARB

Shaker