SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Batoniki białkowe

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6168

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 637 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4377
Jest to mieszanina kilku przepisów z sfd, w tym trochę mojej twórczości kulinarnej, więc wierzę szczerze, że się Wam spodoba.
przepis:
150 gram granulatu sojowego (zalewamy wrzątkiem, przykrywamy talerzykiem i czekamy 10 minut, potem go odcedzamy tak żeby był na maksa suchy)
100 gram mąki razowej
500 gram serka twarogowego waniliowego (w takich wiadereczkach znajdziesz go w kazdym wiekszym sklepie z jedzeniem)
50 gram płatków owsianych
3 (całe!) jajka
50 gram otrębów
1/3 szklanki orzechów włoskich nie mocno ale pociętych
2/3 szklanki rodzynek.
1 łyżka (stołowa, do zupy) sody lub proszku do pieczenia, ale soda lepsza.
miksujemy wszystko wlewamy na blache posmarowaną margaryną kasia wsadzamy na 30-35-40 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 185 stopni, potem kroimy na 16 rownych kawałków.
Mi to smakuje, lecz nie znam
waszych upodobań, mozęsz manipulować rodzynkami orzechami na swoje ulubione owoce, tlyko najlepiej wybrac suszone, bo kiedys zrobilem z bananem to po 5 dnaich byly lekko przygnite.

b: 200,5/każdy kawałek 12,5
t:41/2,5
c:180/11,25
kcal:1673/104,5

Nie liczyłem wartości z owoców.

Sogi mile widziane :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1142 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 25547
jakies zdjęcia też mile widziane
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10889 Napisanych postów 49855 Wiek 27 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 57816
wrzuc fotki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 637 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4377
jutro będę je sobie robił, to porobię zdjęć :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Shaker