[...] ją w ten sposób: Składniki: 200 g kapusty białej 1 szt. pora 150 g jabłka 20 g octu winnego 25 g erytrytolu 50g oliwy z oliwek sól, pieprz świeży koperek 25g soku z cytryny Przygotowanie: Kapustę należy poszatkować, pora dokładnie posiekać. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zaś korzeń pietruszki zetrzeć na małych oczkach. [...]
[...] również jest słabo trawiony przez osoby z grupą krwi A i prowokuje reakcje insulinowe - kolejny czynnik spoalniający metabolizm. Oprócz tego produkty mleczne zawierają wysokoko nasycone tłuszcze, które upośledzają serce oraz prowadzą do otyłości i cukrzycy. Pszenica jest czynnikiem o niejednoznacznym działaniu w diecie grupy A. Osoby z grupą [...]
[...] może nastąpić tylko z udziałem węglowodanów, których niewielkie rezerwy w organizmie (glikogen w mięśniach i wątrobie), które kończą się już na początku stosowania diety wysokobiałkowej. Ten stan powadzi do odwodnienia organizmu. Dieta jest szkodliwa dla zdrowia, powoduje zakwaszenie organizmu, obciąża nerki, odwodnia organizm, zaburza [...]
[...] wpływ na florę bakteryjną, na narządy wewnętrzne. Odrzucamy pokarmy i napoje sztuczne, konserwowane, chemizo-wane. Do picia używamy wodę, herbaty owocowe, naturalne soki. Pije-my dużo, co najmniej 6 szklanek dziennie. Nie pijemy podczas posiłków. To niszczy żołądek. Co najmniej połowę naszego pożywienia powinny stanowić po-karmy surowe. [...]
[...] mln do 5,8 mln osób. Jak się zmieniamy W starszym wieku dochodzi do wielu zmian w funkcjonowaniu organizmu. Mniej wydajnie pracuje układ pokarmowy (zmniejszenie wydzielania soków trawiennych, zahamowanie ruchów robaczkowych), co może powodować częste występowanie niestrawności, biegunek lub zaparć. Maleje również odporność organizmu, dlatego tak [...]
Anemia (niedokrwistość) Uwaga! Proszę dokładnie przeczytać informację o sokach, szczególnie z buraków i marchwi. - Pić sok z buraków przez 3-4 tygodnie po 1/2 szklanki 6 razy dziennie razy dziennie. Zetrzeć na tarce 3 duże buraki, przełożyć do półlitrowego słoika, zalać 150 g wódki i odstawić na słońce lub w ciepłe miejsce na 14 dni. [...]
[...] wieloziarnistego, grzanek, grzanek kukurydzianych, obwarzanek, pieczywa z mąki durum, pieczywa z mąkimacowej, pieczywa z otrębów pszenicy, pieczywa pszennego, pumpernikla, wysokoproteinowego chleba. Ziarna i makarony Wskazane: Nie ma ziarna i makaronu, które mogłyby być wskazane dla grupy 0. Unikać: Białej mąki pszennej, makaronu grysikoewgo, [...]
[...] wieloziarnistego, grzanek, grzanek kukurydzianych, obwarzanek, pieczywa z mąki durum, pieczywa z mąkimacowej, pieczywa z otrębów pszenicy, pieczywa pszennego, pumpernikla, wysokoproteinowego chleba. Ziarna i makarony Wskazane: Nie ma ziarna i makaronu, które mogłyby być wskazane dla grupy 0. Unikać: Białej mąki pszennej, makaronu grysikoewgo, [...]
[...] grzanek, grzanek kukurydzianych, obwarzanek, pieczywa z mąki durum, pieczywa z mąki macowej, pieczywa z otrębów pszenicy, pieczywa pszennego, pumpernikla, wysokoproteinowego chleba. Ziarna i makarony Wskazane: Nie ma ziarna i makaronu, które mogłyby być wskazane dla grupy 0. Unikać: Białej mąki pszennej, makaronu grysikoewgo, [...]
Witam! Wiem, że obowiązuje zasada- każdy układa dieta a potem daje do sprawdzenia, ja absolutnie nie chce sobie pzypisywać autorstwa tej diety, którą zamieszczam poniżej( autorki podpisane na samym dole), ale bardzo bym chciała żebyście sie wypowiedzieli na jej temat. Próbowałam sama coś ułożyć i nie przypuszczałam, że jest to tak trudne. [...]
[...] wieloziarnistego, grzanek, grzanek kukurydzianych, obwarzanek, pieczywa z mąki durum, pieczywa z mąkimacowej, pieczywa z otrębów pszenicy, pieczywa pszennego, pumpernikla, wysokoproteinowego chleba. Ziarna i makarony Wskazane: Nie ma ziarna i makaronu, które mogłyby być wskazane dla grupy 0. Unikać: Białej mąki pszennej, makaronu grysikoewgo, [...]
[...] Mintaj z makaronem żytnim Składniki mintaj mrożony lub świeży 150g makaron żytni pełnoziarnisty 60g kalafior i fasolka szparagowa (mała ilość dla poprawy smaku posiłku) sok z cytryny, przyprawa do ryb Wykonanie Makaron i warzywa gotujemy „al dente". Rybę rozmrażamy. Następnie skrapiamy ją sokiem z cytryny oraz posypujemy przyprawą do ryb. [...]
[...] o wyrozumiałość.. Wiek : 25 Waga : 58 Wzrost : 170 cm Obwód w biuście(1) : 88,5 cm Obwód pod biustem : 77,5 cm Obwód talii w najwęższym miejscu (2): 73,5 cm Obwód na wysokości pępka : 83,5 cm Obwód bioder (3): 96,5 cm Obwód uda w najszerszym miejscu: 55 cm Obwód łydki : 36 cm W którym miejscu najszybciej tyjesz : uda, biodra W którym [...]
[...] DIETA 1 Posiłek płatki owsiane 70 g mleko 1,5 % 400g orzechy włoskie 30 g jaja 80 g pieczywo razowe 100g margaryna miękka 10 g grejfrut 400 g sok pomidorowy 250 g 2 Posiłek pieczywo razowe 100 g margaryna miękka 10 g szynka z indyka 50 g kefir 250 g jabłko 200 g 3 Posiłek filet z kórczaka 100 g [...]
[...] o ocene tej diety. A wygląda o na tak: posiłek 1: płatki owsiane 70g mleko 1,5% 400g orzechy włoskie 30g jaja 80 g pieczywo razowe 100g margaryna miękka 10g grejpfrut 400g sok pomidorowy 250g posiłek 2 : pieczywo razowe 100g margaryna miękka 10 g szynka z indyka 50 g kefir 250g jabłko 200 g posiłek 3 : filet z kurczaka 100g oliwa z oliwek 15 g [...]
[...] -serek wiejski pątnica 3 % tł 150 g RAZEM: -Białko-16,5 g -Tłuszcze-4,5 g -Węgle-3,6 g -kalorie-121,5 kcl (ok.16:00) Obiad -Kotlet z Dorsza -surówka z białej kapusty -sok-ananasowo-marchwiowy RAZEM: -Białko-22,275 g -Tłuszcze-20,95 g -Węgle-69,525 g -kalorie-547 kcl 18:00 Kolacja -kefir 1,5% 250 g -ser twarogowy chudy 50 g RAZEM: [...]