No to mozna i fast foody zrec z takim podejsciem. Rodzynki tez maja wysokie IG i mozna je szamac w konkretnych warunkach, nie o to chodzi - platki kukurydziane to bezwartosciowa, zmodyfikowana, przetworzona skrobia - syf i tyle, nie ma zadnego sensu siebie w to ladowac.
[...] i mysle żesie nie zawiodłem. Cena właśnie nie jest droga. W składzie masz WPH (w wiekszosci) i WPI. Do tego reszta substancji to ponad 360g matrixu + zmodyfikowana skrobia ziemniaczana - czyli krotko mowiac nie patentowane vitargo (po co placic za patent ) Jest to pierwszy potreningowy matrix mający na celu wyrzut docelowego IGF-1. [...]
[...] 20 lat temu mój ojciec ją chodował na paszę dla krów. powiem tak.!!! skrobia kukurydziana tak samo jak skrobia ziemniaczana,,, daje nam węglowodany i jak zmieszasz ją z zimną wodą jest to zagęstnik!! ja robię tak kisiele..a co masz w sklepie w [...]
[...] 20 lat temu mój ojciec ją chodował na paszę dla krów. powiem tak.!!! skrobia kukurydziana tak samo jak skrobia ziemniaczana,,, daje nam węglowodany i jak zmieszasz ją z zimną wodą jest to zagęstnik!! ja robię tak kisiele..a co masz w sklepie w [...]
[...] namiary na ciekawe badania czy testy WMS? No wlas nie chodzi o zwykłe Waxy Maize, chodzi o HDP Waxy Maize. To Hydroxypropyl-Distarch Phosphate Waxy Maize, zmodyfikowana.skrobia waxy maize. Znalazłem ją w trzech produktach 3carb i 3fu3l (oba tej samej marki niedostępne na Europejskim rynku) oraz Glyco-Tor marki Mex, dostępny na polskim rynku. [...]
[...] USA wprowadzony także do rolnictwa. Należy do grupy pektyn, jest polisacharydem, którego głównymi składnikami są d-galaktoza (36%) i d-mannoza (64%). Lepszy zagęszczacz niż skrobia, szczególnie do sałatek, majonezów, lodów, zup i leków. Spożycie dużych ilości może spowodować wzdęcie i bóle brzucha. Występuje w handlu również jako "mączka [...]
[...] napar z rumianku. Wartość odżywcza warzyw i owoców Warzywa i owoce są dla człowieka żródłem cennych składników głównie takich jak: witaminy, sole mineralne, węglowodany (skrobia, błonnik, cukry), kwasyorganiczne, barwniki (chlorofil, karoten, flawiny, antocyjan) i bialko. Witaminy i sole mineralne należą do grupy składników regulujących, to [...]