[...] można dłużej i mocniej trenować. Wykazano, że żeń-szeń syberyjski podnosi ostrość psychiczną i fizyczną oraz wytrzymałość bez "dołków", które wywoływane są przez produkty kofeinowe. - Maca - Korzeń warzywa rosnącego w wysokich Andach (powyżej 3500 metrów n.p.m.) stosowany był już przez Inków jako afrodyzjak oraz środek stymulujący [...]
Kobieta która robiła mi te badania powiedziała mi, że nie ma czegoś takiego jak rodzaje białka. Powiedziała mi że jestem uczulony na białko krowie, jajka i ogólnie wszędzie, gdzie ono występuje. Powiedziała jednak, że jeżeli ćwiczę to mogę jeść produkty je zawierające, ale nie za dużo - to tyle, jeżeli chodzi o białko.
[...] podaż białka, mają kłopoty trawienne, jednak po pewnym czasie zazwyczaj organizm się przyzwyczaja. Podobnie jest z laktozą, gdy jej nie trawisz, a mimo to chcesz spożywać produkty ją zawierające, zaleca się powolne i stopniowe uwzględnianie produktów mlecznych, najlepiej fermentowanych. Obawy możesz mieć, gdy pokarm całkowicie zastąpisz [...]
[...] To dzięki nim tłuszczyk zostaje zamieniany w energię. Możesz też pić herbaty ziołowe z dodatkiem białej wierzby, bzu czarnego, kwiatu pomarańczy, guarany, Matę. Jadaj także produkty bogate w jod - ryby i owoce morza. Usprawnią one pracę tarczycy, która wytwarza hormony sterujące przemianą materii. Jej tempo mogą zwiększyć także suplementy diety [...]
[...] możesz, a raczej powinieneś dać węglowodany bardziej przetworzone takie jak ryż biały, kasza kus kus, ziemniaki, biały makaron... Jako źródło białka po treningu wybieraj produkty nie zawierające tłuszcze takie jak chude mięso, białka jaj kurzych, chude ryby. Tłuszcz spowalnia sorpcję składników odżywczych co spowalnia regenerację organizmu po [...]
[...] do niej tutaj opis: Plan żywieniowy może składać się z węglowodanów (50-60%), białka (10-15%) oraz tłuszczy (30%). Głównym źródłem węglowodanów powinny być: mleko i jego produkty, czyli kefir, twaróg, jogurt, oraz pełnoziarniste pieczywo razowe, kasze gruboziarniste, płatki zbożowe, ryż nieczyszczony i makarony. Warzywa zawierające dużą ilość [...]
[...] jest gronkowcami lub paciorkowcami, podostre — wirusowe, oraz przewlekłe, których najczęstsza postać to choroba Hashimoto, choroba autoimmunizacyjna, w której produkty tarczycy traktowane są przez organizm jak antygeny i powodują powstawanie przeciwciał niszczących jej tkankę. NOWOTWORY TARCZYCY: gruczolaki pojedyncze lub mnogie [...]
[...] zacząć(zapewne od śniadania?)?!A zależy mi bardzo żeby była jak najlepiej dopasowana do mnie!"Kaczor" napisał żebym zmniejszył ilość węgli( jak dobrze zajarzyłem chodzi o produkty z grupy węglowodanów?)i waga zacznie się stopniowo obniżać??? 4.Kwestia suplementów- białko!Kaczor wspominał o możliwości zastosowania takiego suplementu do [...]
[...] zacząć(zapewne od śniadania?)?!A zależy mi bardzo żeby była jak najlepiej dopasowana do mnie!"Kaczor" napisał żebym zmniejszył ilość węgli( jak dobrze zajarzyłem chodzi o produkty z grupy węglowodanów?)i waga zacznie się stopniowo obniżać??? 4.Kwestia suplementów- białko!Kaczor wspominał o możliwości zastosowania takiego suplementu do [...]
treningu Ci raczej nikt nie ułozy, tak samo diety ale masz diete LC powiedzmy wiec bierzesz produkty jakie mozesz na niej jesc: miesa (tez i tluste), jaja, ryby, oliwy, oleje, orzechy, warzywa, odzywki bialkowe i inne produkty nie zawierające WW. bierzesz jakas przykladowa diete, wymyslasz sobie posilki potem odpalacz kalorie.net, masz tam tabele, [...]
[...] poprawiać) itd. Kolega zapytał o dietę na redukcję, rozmowę na temat ZDROWIA narzuciliście mu Wy. I chwała Wam za to ale nadgorliwość gorsza niż faszyzm. Lepiej napisać: te produkty mogą być szkodliwe w nadmiarze, bądź tego świadom... Niż "wywal to z diety!!! Bo kaput" :D Jednocześnie w tym akapicie pojawiło się kilka ciekawych rzeczy, o które [...]
Witam wszystkich. Chciałbym podzielić się z wami moimi spostrzeżeniami dotyczącej suplementacji i diety w okresie spalania tkanki tłuszczowej - redukcji. Zacznę od opisania mojego przypadku. Od dziecka byłem tęższy i "większy" od moich rówieśników, pomimo uprawiania sportu (od dzieciaka trenowałem koszykówkę - braliśmy udział [...]
Maacek, jogut, mleko czy inny nabiał to jakaś szansa na rozluźnienie stolca ;-D Najpierw w celu rozjaśnienia sytuacji wrzucę kolejną rozpiskę na, nazwijmy ten dzień, DBW (Dzień Budowania Wydolności), a dzień z którego rozpiskę wrzuciłem wcześniej, nazwę DBS (Dzień Budowania Siły). Rozpiska DBW /SFD/2018/4/11/dc62b431230d48f0b4dfd7f92e64af71.jpg [...]
[...] dietę skomponowaną z zawierających mało tłuszczu gatunków mięsa (jak drób i ryby), białek z jajek, niskotłuszczowych produktów mlecznych oraz owoców i warzyw. 2) Zboża i produkty zbożowe. Produkty z tej grupy, takie jak różnego rodzaju pieczywo, przetwory zbożowe, ziarna, mąka i związane z nią wypieki oparte są na węglowodanach — [...]
[...] pieczywo z pełnej mąki . Jasiu rozłożył swoje posiłki w czasie, spożywa je o stałych porach, niewielkie objętościowo jednak zawierające lekkostrawne i wysokoenergetyczne produkty. Do śniadań i obiadów należy włączyć produkty mięsne , natomiast na kolacje zaleca się spożywanie ryb, twarogu, kefiru, wątróbki, dań warzywnych oraz kasz. [...]
[...] 100g żółtka znajduje się ok. 1100mg cholesterolu. Zawartość cholesterolu i fosforu w produktach żywnościowych może być prostym wyznacznikiem wartości biologicznej białka. To produkty, w których znajduje się najwięcej cholesterolu i fosforu a mało celulozy (błonnika) gwarantują obfitość witamin i minerałów oraz ciał czynnych, które są aktywne [...]
[...] gdyż posiadają one zbilansowany skład aminokwasowy pozwalający na optymalne ich wykorzystanie przez organizm. Należy tutaj zachować jednak pewną ostrożność. Zazwyczaj produkty żywnościowe pochodzenia zwierzęcego oprócz pełnowartościowego białka charakteryzują się także dużą zawartością tłuszczu, szczególnie kwasów tłuszczowych nasyconych, [...]
[...] obserwuje się bardziej ciągły przyrost masy mięśniowej, bez okresu przestoju, szybszą i lepszą regenerację, bez żadnych poślizgów. Jak brać glutaminę: Prawie wszystkie produkty pochodzenia zwierzęcego zawierają glutaminę, ale najbogatsze jej źródło stanowi mięso i mleko. Mimo to, jest prawie niemożliwe, by pokarm zapewnił taką jej ilość, [...]
[...] w takich produktach, jak mięso, ryby, mleko, ser czy jaja. Natomiast warzywa, ziarna, nasiona, czy orzechy dostarczają białko niepełnowartościowe, co znaczy, że poszczególne produkty nie zawierają wszystkich egzogennych aminokwasów. Poprzez odpowiednie skomponowanie posiłku, można uzyskać pożywienie zawierające wszystkie 9 egzogennych [...]