[...] komponuje się z innymi potrawami z grilla. W połączeniu ze słodkimi rodzynkami i chrupiącymi prażonymi orzechami nerkowca tworzy danie pełne smaku. Składniki: 1 kalafior podzielony na różyczki 1 łyżeczka curry w proszku 1 łyżeczka nasion kminku 1 łyżeczka kurkumy w proszku 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka [...]
[...] również jako gruszka aligatora lub owoc maślany, jest w rzeczywistości rodzajem jagody, rosnącej w ciepłym klimacie. Skąd takie nazwy? Niektóre gatunki awokado mają kształt podobny do gruszki a skórkę pokrytą różnymi "guzkami", które nieco przypominają skórę aligatora. Ta potoczna nazwa jest bardzo adekwatna do wyglądu awokado. Owoc maślany [...]
[...] - Pić mieszankę świeżo przygotowanych soków z marchwi, buraków i czarnej rzepy w proporcji 1:1:1 po 2 łyżki stołowe codziennie. Kuracja trwa 3 miesiące. ANGINA Cytrynę podzielić na cząstki i ssać każdą cząstkę po 10 minut, potem połknąć (szczególnie skuteczne na początku choroby). Położyć na gardło liście białej kapusty, owinąć wełnianym [...]
[...] otrebów pszennych;otręby doskonale nadają się do scierania zrogowaciałego naskórka.jesli raz w tygodniu przeprowadzisz taki zabieg,skóra będzie porównywalnie gładsza -->pory pod wpływem soku z ogórka zwężają się pory.obłóż twarz na kilka minut plasterkami ogórka.najwęcej witamin występuje tuz pod skórką,warto więc je również wykorzystać do [...]
[...] ? 1.Aby zachować maksymalną ilość witamin zarówno marchewka jak i ziemniaki powinny być gotowane bez obierania. Witaminy oraz sole mineralne zwykle znajdują się zaraz pod skórką. Gotując nieobrane warzywa należy pamiętać o ich wcześniejszym, dokładnym umyciu. 2.Staraj się nie kroić warzyw do gotowania a jeśli to robisz to krój na duże [...]
[...] do minimum ograniczyć straty cennych składników odżywczych. Równocześnie nie można lekceważyć sprawy atrakcyjności potraw z warzyw, czyli ich smaku, woni wyglądu i sposobu podawania. Stosowanie na co dzień prawidłowych metod ich przyrządzania zapewni dostawę odpowiedniej ilości witamin i składników mineralnych. Trzeba zatem dołożyć starań, aby [...]
No,czyli tak jak w temacie.Nie wiem moze najlepiej to dac do podwieszonych gdzies albo co!!!!Niech Mody zdecyduja,bo jest tu tego troszke.To z mysla o tych,ktorzy juz nie wiedza co maja jesc!! Acha.Dodam,ze sciagnalem to gdzies z emula!!Jest tu tylko 309 przepisow,takze lajtowo.Heh.Chyba nie obrazicie sie ,ze troche zajelo to miejsca,ale wydaje mi [...]
[...] bo to jedynie info dla mnie w tej konkretnej sytuacji. Może komuś się przyda układając dietę. Ilość produktów mocno okrojona, wybrałem jedynie te, które akurat wpasowują się pod moje aktualne potrzeby (i też nie do końca wszystkie). Wersja "kolorowa": https://www.evernote.com/shard/s476/sh/dfe40e59-685f-44cd-a120-efc1a75c30a2/f2e5d231692d1c0a [...]
Było już o morelach, brzoskwiniach i nektarynkach, teraz będzie o cytrusach. Może komuś się spodoba. Historia Cytrusy, podobno, zaczęły swoją ewolucję około 20 milionów lat temu w Archipelagu Malajskim niedaleko morza południowo-chińskiego. Były gorzkie, prawdopodobnie niejadalne, ale czas, temperatura i inne czynniki zmieniły je nie do poznania. [...]
[...] bogate w białka i tłuszcz nieporównywalnie bardziej niż jakikolwiek inny owoc. Tłuszcz w nim zawarty jest lepiej trawiony niż tłuszcz zwierzęcy″. Awokado znane jest też pod nazwą aligatorowa gruszka ponieważ jego skórka ma kilka rodzajów szorstkości. W 17 i 18 wieku owoc ten był zwykle nazywany masłową gruszką. W tropikalnej Ameryce [...]
[...] ta ma za zadanie wspomagać aktywność fizyczną w budowaniu masy mięśniowej. Najważniejsze jest tu dostarczenie większej niż w zwyczajowej diecie ilości białka, które jest podstawową cegiełką budującą strukturę mięśni oraz węglowodanów pochodzących z produktów zbożowych, owoców i warzyw, jako paliwa do ich pracy. Najcenniejszym źródłem białka w [...]
[...] koperek, lekko dociskając. 3. Deskę z łososiem owijamy kilkakrotnie folią, owijając tylko wszerz krótsze boki i szczelnie dociskając. Kładziemy deskę w większej misce pod lekkim kątem, aby woda z ryby, którą wyciągnie sól, spływała do miski. 4. Miskę z łososiem wstawiamy do lodówki, obciążamy (np. kilka pełnych słoików) na minimum 3-4 [...]
[...] robimy bezę. Ubijamy dwa białka ze słodzikiem rozpuszczonym w dosłownie kilku kroplach cieplej wody.Pod koniec ubijania dodajemy wiórki. Bezę wykładamy na wierzch nieco podpieczonego ciasta i jeszcze pieczemy,aż ser i beza nabiorą koloru. Gotowe.:) Pyszne na zimno,jak i na ciepło. Ciasto piekłam w małej blaszce,ale wyszło cieniutkie, więc [...]
[...] do łyżki i placki będą nieregularne. Podczas smażenia jeszcze urośnie, więc nie kłaść masy ściśle, bo się sklei. Na patelnię kładę 3 placki. Smażyć na najmniejszym ogniu i pod pokrywką, wtedy ładnie wyrosną i dopieką się też w środku. Ciasto jest zwarte i gęste, więc się dobrze przewraca. Przewrócić więc i zrumienić drugą stronę. Jeśli ciasto [...]
[...] 5x 58kg 0x 63kg* *nie czułam się jakoś na siłach, w dodatku wciąż odczuwam bardzo zakwasy w nogach, MC 5x 28kg 5x 38kg 5x 48kg 5x 58kg 5x 68kg 2x 73kg** **zaczęło mi się podobać to ćwiczenie, serio, wcześniej bardzo się go bałam, a teraz mniej sie boję niż przysiadów WL na płaskiej 5x 24kg 5x 29kg 5x 34kg 5x 39kg 1x 44kg*** (+2,5kg w stosunku [...]
[...] ? 1.Aby zachować maksymalną ilość witamin zarówno marchewka jak i ziemniaki powinny być gotowane bez obierania. Witaminy oraz sole mineralne zwykle znajdują się zaraz pod skórką. Gotując nieobrane warzywa należy pamiętać o ich wcześniejszym, dokładnym umyciu. 2.Staraj się nie kroić warzyw do gotowania a jeśli to robisz to krój na duże [...]
[...] rozetrzeć, dodać orzechy, sól, umyte i pokrojone liście selera, śmietanę, sok z cytryny i wszystko wymieszać. Masę serową ułożyć na środku miski. Pomarańcze wymyć, obrać, podzielić na części, ułożyć dookoła sałatki. 99. Sałatka ananasowo-selerowa 40 dag selera naciowego, 2 torebki ryżu (25 dag), 10 dag łuskanych orzechów włoskich, 1 puszka [...]
Tak naprawdę to dopiero zaczynam przygodę z pieczeniem i ciagle sie ucze, poprawiam itp. jednak po kilku probach juz w miare wychodzi mi ten fasolowy patent wiec podziele sie przepisem. Na koniec napisze cos o zmodyfikowaniu go. Podam jeden ogolny przepis na ciasto ktory jest baza: podane propocje sa na sredniej wielkosci keksowke (ciacho wychodzi [...]
[...] to jest to koło paznokci ale można spróbować,wiem tylko to że na te na paznokciu nie chce działac. No ale przygotowujesz to tak: kroisz kawałki cytryny (ze skórką- najlepsza pod tym względem jest końcówka cytryny pokrojona jakby w plasterek, najłatwiej się potem używa) takie dosc duże wkładasz do szklaneczki, zalewasz octem i zostawiasz to co [...]