[...] kiedy widzisz, że na obiad było mało białka z mięsa, jajek, ryb - na kolację możesz zjeść go nieco więcej. Z kolei kiedy obiad jest bardzo tłusty, możesz dla równowagi kolejny posiłek zrobić sobie i zjeść mniej tłusty. Resztę bym zrobiła tak. Można przyjąć, że taki domowy dwudaniowy obiad to z 1000kcal, 30-40g białka, 30-60g tłuszczu. [...]
[...] http://potreningu.pl/articles/2879/co-warto-wiedziec-o-wielonienasyconych-kwasach-tluszczowych/page/2 http://potreningu.pl/articles/3299/piec-zaskakujacych-faktow-na-temat-oleju-lnianego ALA masz najwięcej w oleju lnianym - pytaj w aptece o "budwigowy" lub o olej lniany o dużej zawartości omega3, bo nie każdy olej lniany się nadaje jako źródło [...]
Dostałeś wskazówki i nie dostosowałeś się do nich. Olej ryżowy do wyeliminowania jak i pestki dyni, pieczywo wasa i wędliny sklepowe. Dieta jest uboga w istotne składniki odżywcze. Zbyt daleko posunięte restrykcje kaloryczne w sposób skuteczny mogą zahamować proces lipolizy. Wstaw pełną ankietę działu. Olej kokosowy to składnik energetyczny [...]
Wędliny sklepowe są przepełnione chemią, słaby profil aminokwasowy - nic pożytecznego. Olej kokosowy jest ok - do smażenia, ale Ty go nie wliczasz. Zarówno pestki dyni jak i olej ryżowy to doza omega-6 - uwzględniając oba produkty w diecie możesz zaburzyć właściwą proporcję kwasów tłuszczowych.
Olej ryżowy to nie olej kokosowy %-). Orzechy - tak, ale nie słonecznik. http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html
[...] przetworzony produkt jak i jest pozbawiony wielu wartości odżywczych jakie oferuje tłuszcz mleczny. Olej ryżowy jest zbędny, daj oliwę lub masło klarowane, opcjonalnie olej kokosowy. Chyba używasz jakiegoś tłuszczu do obróbki temicznej? Jak wygląda kwestia spożycia warzyw? urozmaicenia? gdyż na chwilę obecną można dostrzec wiele niedoborów [...]
Zawsze prawda leży po środku, olej kokosowy nie trucizna, ani też superfood. Można go stosować, ale są wg mnie lepsze źródła tłuszczy Polecam http://dietetykanienazarty.pl/olej-kokosowy-modna-droga-do-chorob/
[...] czasu, ale jem też indyka, wieprzowinę i wołowinę. Wymieniłem słonecznik na orzechy włoskie, masło orzechowe na masło z nerkowców + zamieniłem oliwe z oliwek do smazenia na olej kokosowy rafinowany (?) . Stąd mam nadzieję z tłuszczami jest już trochę lepiej. 1)Wyszło troszkę mało kcal. Czy dodac węglowodanów? Np 2x 75g ryzu do obu obiadów [...]
Prawie wszystko będzie lepsze niż olej słonecznikowy. Może oprócz oleju lnianego. Do smażenia bardzo dobrze nadają się takie produkty jak: 1. Olej kokosowy. 2. Masło klarowane. 3. Smalec. 4. Bezkaloryczne oleje do smażenia w aerozolu. Polecam poczytać więcej na temat smażenia i zalecanych tłuszczów w tym procesie. [...]
[...] Tłuszcze 4,4 g 6,4 g W Tym Nasycone 1,1 g 1,5 g Węglowodany 19,2 g 28,4 g Z Których Cukrów 4,3 g 6,4 g Błonnik Pokarmowy 0,6 g 1,0 g Białko 5,0 g 7,5 g Sól 0,46 g 0,68 g Składniki Mleko odtłuszczone mąka pszenna jajko z wolnego wybiegu mąka gryczana olej rzepakowy cukier olej maślany ( mleko ) mąka żytnia aromaty ocet winny Sól konserwant (E202)
Przyznam szczerze że od niedawna do smażenia używam oleju kokosowego "Oils Planet" (Dodał bym zdjęcie ale te jest na telefonie a te FORUM w wieku postępu technologicznego nie współpracuje z Tapatalkem) i mam takie zdjęcie z porównaniem tabelki makro w stosunku do oleju rzepakowego "Złote Łany". Zastanawia mnie to jak to jest że jest takie bum na [...]
Nigdzie nie napisałem że tłuszcze są złe lub dobre, a jedynie porównuje te dwa: Oils Planet - Olej kokosowy: Wartość energetyczna: 3700kj/900kcal Tłuszcz: 100g w tym tłuszcze nasycone: 91g Węglowodany: 0g w tym cukry: 0g Białko: 0g Sól: 0g Złote Łany - Olej rzepakowy: Wartość energetyczna: 3364kj/900kcal Tłuszcz: 91g w tym tłuszcze nasycone: 6,4g [...]
[...] kwasami tłuszczowymi omega 3, to jak najbardziej wystarczy. Olej lniany również można spożywać. Tutaj jednak sugeruję zachować pewne zasady. Przede wszystkim należy kupować olej lniany wysokolinolenowy, budwigowy. Poza tym, należy go spożywać tylko w posiłkach na zimno i przechowywać w lodówce. Kupując najlepiej małe butelki, maksymalnie 250-500 [...]
[...] zaliczyłem kilkumiesięczne przerwy. Systematycznie ćwiczę od około dwóch lat, w czasie których moją jedyna przerwą były ostatnie wakacje. Ponieważ nie planuję studiowania kolejnego kierunku, bieżący rok akademicki będzie ostatni, w którym będę mógł wystartowac na AMP. Celem będzie jak najlepsze przygotowanie się na mistrzostwa, przy [...]
[...] 14g 47 kcal b: 0 g ww: 11 g tł: 0 g + słodzik + troszkę proszku do pieczenia + troszkę soku z cytryny Przygotowanie: Mąkę wraz z płatkami i jajkiem mieszamy. Dodajemy olej oraz pokrojonego, lub pogniecionego banana, słodzik ( u mnie było około 10-12 tabletek) i dla wyrównania smaku sok z cytryny. Blaszkę smarujemy delikatnie olejem. I [...]
Witam, czy można pic olej rzepakowy? Np. Z rana 10 g, na wieczor itp? Wiem ze pije sie oliwe z oliwel ale nie wiem czy mozna pic olej rzepakowy. Pozdrawiam :)
[...] wegli na dzień Jajka 4 codziennie na śniadanie, oprócz tego warzywa 0.5 kg mięsa dziennie wołowina, wieprzowina kaczka ryby, jagnięcina czasem jakaś kiełbasa tłuszcze to olej kokosowy, masło, olej rzepakowy dodatki to jogurt grecki i czekolada gorzka 85-90% około 2000-2200kcal. Węgle pochodziły głównie tylko z warzyw, mleka do kawy i jogurtu [...]
[...] 150 g białek jaj 1 całe jajko 1 banan 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy olej do smażenia – polecam olej kokosowy i masło klarowane. Wylewamy połowę masy na patelnię i smażymy na małym ogniu pod przykryciem. Po około 3 min ostrożnie przewracamy [...]