A propos owoców, których u autora dziennika niemało. Ostatnio robię sobie wieczorem shake typu: owoce (banan, jabłko, gruszka, kiwi - najczęściej), białko wpc, woda (rzadziej mleko), czasem też twaróg/serek wiejski. Wszystko blenduje. Daje do lodówy, na drugi dzień z rana mieszam i wypijam. Pytanie: czy w jakikolwiek sposób taka "obróbka" owoców i [...]
[...] na wolnym ogniu aż do wyparowania wody 5. Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego Puree 1. Ziemniaki ugotować i odzcedzić 2. Do ugotowanych ziemniaków dodać masło i mleko (można też dodać gałkę muszkatołową jak ktoś lubi, oraz dodatkową porcję sera żółtego) 3. Ubić aż do powstania delikatnej masy 4. Na masę mięsno-warzywną wyłożyć puree [...]
[...] składniki na ciasto zblendować na jednolitą masę. Wyłożyć na formę i piec w 200 stopniach przez 25-30 min. W garnczku zagrzać wodę i na nim położyć inny, wlać do niego mleko, gdy się podgrzeje dodać czekoladę, kakao i słodziwo i rozpuścić. Na wystudzone ciasto wylać polewę i dać na noc do lodówki. Wartości odżywcze całego ciasta (wraz z 10 [...]
Pomimo suszy w tym roku brzoskwinie na dziadkowej działce tak obrodziły, że wpadają codziennie do miski. Placki, naleśniki, musy, dżemy, jako przekąska, dodałam je też do tarty tym razem brzoskwiniowej. /SFD/2018/8/8/f9dadff2a94b4a3c98b7adc614693e27.jpg Wartości odżywcze na 100g: 146kcal B 7.8g T 4.1g W 20.5g Spód * Daktyle suszone 50g * Woda [...]
Kategoria: Mleko i przetwory mleczne Podkategoria: Sery twarogowe Nazwa: Twaróg chudy Marka produktu: Kaufland K-Classic Masa netto: 200 g Sklep: Kaufland Tarnów Wartości odżywcze w 100 g Wartość energetyczna w 100 g: 91,00 kcal Białko w 100 g: 20,00 g Węglowodany w 100 g: 2,20 g Tłuszcz w 100 g: 0,20 g Cena: 1.83zł
[...] drobno siekamy oraz kruszymy twaróg. Po ostudzeniu szpinaku mieszamy go z jajkami i twarogiem. Nadzienie gotowe. Naleśniki: Skład: -płatki owsiane górskie: 200g -chude mleko: ok 250ml (można zastąpić wodą) -jajka: 2 sztuki -sól Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy na mąkę, wbijamy jajka i dolewamy mleko, mieszając wszystko jednocześnie. [...]
[...] Dodać do mięsa i dalej dusić. W razie potrzeby dosolić i doprawić pieprzem. Placek ryżowy Skład: -ryż brązowy: 100g (torebka) -płatki owsiane górskie: 50g -jajka: 2 sztuki -mleko: ok 100ml (można zastąpić wodą) -przyprawy: sól, kurkuma Przygotowanie: Ryż gotujemy z odrobiną kurkumy, przelewamy zimną wodą. Płatki owsiane mielimy na mąkę, którą [...]
[...] BTW: 160/0/ 200 Przykładowa miska: 1. OMLET: 70 g owsiane, 15 g maka gryczana, 30 g izolat UNS, cukinia,owoc, łyżeczka kakao, proszku do pieczenia, 100 g białka jaj +100 ml mleko alpro do kawy TRENING 2. 60 g ryż jaśminowy, 150 g filet z kurczaka, warzywa 3. JW 4.JW 5. 150 g filet z kurczaka, warzywa TRENING Trenuję obecnie 5 razy w tygodniu. [...]
Płatki owsiane to jeden z najbardziej wartościowych produktów. Dość często występuje w diecie sportowców i osób dbających o zdrowe odżywianie, ponieważ jest to doskonałe źródło węglowodanów i błonnika. Są źródłem witamin z grupy B, magnezu, żelaza, cynku, potasu, fosforu, wapnia, kwasu foliowego, które znacząco wpływają na nasze samopoczucie, [...]
[...] 2,5 łyżki cukru 1,5-2 łyżeczki soli 2 duże jajka 4 szklanki mąki pszennej razowej 2,5 łyżki roztopionego masła ziarna sezamu Przygotowanie: W misce łączymy ze sobą letnie mleko, wodę, drożdże i cukier. Mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę, sól, 1 jajko. Ugniatamy ręcznie 6-8 minut lub przy pomocy miksera z hakiem. Pod [...]
[...] czosnek i połączyć z resztą składników na patelni. Dorzucić pokrojone warzywa(prócz fasoli i kukurydzy) i smażyć razem jeszcze kilka minut. Następnie dolać passate oraz mleko kokosowe (można dolać również odrobinę wody). Całość dusić pod przykryciem około 10 minut. Na chwile przed końcem gotowania wrzucić fasole oraz kukurydze.Doprawić do [...]
[...] czosnek i połączyć z resztą składników na patelni. Dorzucić pokrojone warzywa(prócz fasoli i kukurydzy) i smażyć razem jeszcze kilka minut. Następnie dolać passate oraz mleko kokosowe (można dolać również odrobinę wody). Całość dusić pod przykryciem około 10 minut. Na chwile przed końcem gotowania wrzucić fasole oraz kukurydze.Doprawić do [...]
Suplementacja odżywką białkową służy zwykle uzupełnieniu diety w pełnowartościowe, łatwoprzyswajalne białko. Zwykle pijemy ją w formie koktajlu, ale bardzo popularne są owsianki na jej bazie czy omlety a nawet ciasta. To w jaki sposób ją przygotowujemy zależy od naszych preferencji i możliwości dietetycznych oraz celu suplementacji. Inne podejście [...]
[...] naukowcy stwierdzili, że dla przeciętnego kulturysty wartość 2,75g białka/kg masy pokrywa wszelkie zapotrzebowania ich organizmów na proteiny. Włącz do diety białka jaj, mleko (nabiał), odżywki białkowe jako najwyższej klasy białko oraz nie zapominaj także o rybach, piersiach kurczaka czy indyka, chudej wołowinie czy mięsie hamburgerowym. [...]
[...] ilości kalorii, można się wspierać też po prostu do pewnego stopnia wyizolowanymi formami węglowodanów. Możesz sobie zrobić... domowy budyń? Żółtko, skrobia ziemniaczana, mleko, cukier/słodzik, trochę masła, jakieś dodatki (kakao?) . Jakieś przekąski słodkie, ale unikaj tłuszczy utwardzonych i fruktozy. Popcorn? Można też z różnymi dodatkami. [...]
[...] 5-10g oleju lub masła, aby był kruchy Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek - białka ubijamy z odrobiną soli na pianę. W drugiej misce mieszamy otręby, żółtka, kakao i mleko (ma być gęsta ale nadal płynna masa) i wylewamy do wyłożonej papierem tortownicy. Pieczemy 10min w piekarniku, 180stopni. W międzyczasie do piany z białek dodajemy [...]
[...] tak nisko jak tylko się da. Kalorie redukuję do 3000 dziennie i znowu jest u mnie si!!! Dzień 2 ostatniej fazy to jedzonko z niskim indexem glikemicznym jak warzywa, mleko, chude mięso, etc. Ostatnie uwagi: W skrócie jeśli żygacie, macie mdłosći odstawcie towar i nie próbujcie ponownie zaczynać przed upływem 36 godzin. Jeśli temperatura [...]