[...] tkanki łącznej (więzadła, ścięgna), zapewnia elastyczność skórze (obok włókien keratynowych), podtrzymuje strukturę kości i zębów. W ujęciu praktycznym (gdy rozpatrujemy kolagen, jako białko znajdujące się w pożywieniu), kolagen nie jest zbyt wartościowy dla sportowca, ponieważ zawiera mało BCAA i lizyny. Na dole zestawiłem profile białka [...]
[...] wydaje się prawdopodobne, by jednocześnie wystąpił taki przyrost beztłuszczowej masy i pozbywanie się tkanki tłuszczowej. Badanie sponsorowała Gelita AG, producent białka kolagenowego, a to może w dużej mierze tłumaczyć uzyskane wyniki. Kolagen jest przydatnym białkiem, ale raczej nie pod kątem hipertrofii (ze względu na małą ilość kluczowych [...]
[...] pod chlorynem sodu w temp 40C w ph 9. W tych warunkach następuje ci sieniowa depolimeryzacja skrobi( maksymalna zawartość chloru 5,5%) E1404. Żelatyna - jest otrzymywana z kolagenu w wyniku jego chemicznej hydrolizy. Im silniejsza jest hydroliza tym większą wydajność żelatyny lecz słabsza żelatyna (o mniejszej masie cząsteczkowej) Dlatego [...]
[...] mogą być trawione wszystkie białka z wyjątkiem protamin i keratyny. Niskie pH żołądka powoduje natomiast denaturację i pęcznienie białek ciężko strawnych, takich jak: kolagen, elastyna, skleroproteina czy keratyna. Zdenaturowane białka w żołądku łatwiej następnie ulegają trawieniu przez proteazy żołądkowe i trzustkowe. Hydroliza natywnych [...]
[...] mogą być trawione wszystkie białka z wyjątkiem protamin i keratyny. Niskie pH żołądka powoduje natomiast denaturację i pęcznienie białek ciężko strawnych, takich jak: kolagen, elastyna, skleroproteina czy keratyna. Zdenaturowane białka w żołądku łatwiej następnie ulegają trawieniu przez proteazy żołądkowe i trzustkowe. Hydroliza natywnych [...]