SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

kolagen hydroliza

  • Kolagen - super anaboliczne białko?

    Artykuł
    Badania naukowe

    [...] tkanki łącznej (więzadła, ścięgna), zapewnia elastyczność skórze (obok włókien keratynowych), podtrzymuje strukturę kości i zębów. W ujęciu praktycznym (gdy rozpatrujemy kolagen, jako białko znajdujące się w pożywieniu), kolagen nie jest zbyt wartościowy dla sportowca, ponieważ zawiera mało BCAA i lizyny. Na dole zestawiłem profile białka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7082 Data: 2019-04-20 15:33:07
  • [...] wydaje się prawdopodobne, by jednocześnie wystąpił taki przyrost beztłuszczowej masy i pozbywanie się tkanki tłuszczowej. Badanie sponsorowała Gelita AG, producent białka kolagenowego, a to może w dużej mierze tłumaczyć uzyskane wyniki. Kolagen jest przydatnym białkiem, ale raczej nie pod kątem hipertrofii (ze względu na małą ilość kluczowych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1832 Data: 2019-06-16 14:05:38
  • Hydrokoloidy stosowane w technologii żywności

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] pod chlorynem sodu w temp 40C w ph 9. W tych warunkach następuje ci sieniowa depolimeryzacja skrobi( maksymalna zawartość chloru 5,5%) E1404. Żelatyna - jest otrzymywana z kolagenu w wyniku jego chemicznej hydrolizy. Im silniejsza jest hydroliza tym większą wydajność żelatyny lecz słabsza żelatyna (o mniejszej masie cząsteczkowej) Dlatego [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-23 15:04:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białka serwatkowe jako czynnik budulcowy mięśni

    Temat
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] mogą być trawione wszystkie białka z wyjątkiem protamin i keratyny. Niskie pH żołądka powoduje natomiast denaturację i pęcznienie białek ciężko strawnych, takich jak: kolagen, elastyna, skleroproteina czy keratyna. Zdenaturowane białka w żołądku łatwiej następnie ulegają trawieniu przez proteazy żołądkowe i trzustkowe. Hydroliza natywnych [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-06 11:16:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] mogą być trawione wszystkie białka z wyjątkiem protamin i keratyny. Niskie pH żołądka powoduje natomiast denaturację i pęcznienie białek ciężko strawnych, takich jak: kolagen, elastyna, skleroproteina czy keratyna. Zdenaturowane białka w żołądku łatwiej następnie ulegają trawieniu przez proteazy żołądkowe i trzustkowe. Hydroliza natywnych [...]

    Odpowiedzi: 821 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-06 11:40:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)