Wspomaganie organizmu pod kątem odporności powinno skupić się przede wszystkim na produktach naturalnie wzmacniających nasz system immunologiczny, które dość obficie występują w pokarmach. Ze względu na szerokość geograficzną, w jakiej żyjemy, jak i zmiany pogodowe, które potrafią płatać figle, odporność może być wystawiana na szereg prób. W [...]
[...] (granulowany) jest stosowany do tłustej wieprzowiny i baraniny, jak również do łagodnego drobiu, mięsa z królika, a nawet do dziczyzny. Swoje wszechstronne zastosowanie czosnek potwierdza jako dodatek do: wędlin, ryb, zup (barszczów, żurów), sosów, warzyw, grzybów, jaj, serów, przy przygotowaniu kiszonek, marynat. Ciekawostki Smak i [...]
[...] podział ziół. Po-dajemy kilka ziół w każdym opisie, gdyż mieszanki są skuteczniejsze od pojedynczych ziół. Podział ziół pod względem działania: bakteriobójcze - czosnek, cebula, liść czarnej jagody, ziele piołunu, mięty, szałwi, tymianku, kwiat rumianku, korzeń omanu. gojące rany - kwiat nagietka, rumianku, liść orzecha, ziele [...]
[...] witaminy B i C, sole minerale, w tym sporo krzemu. Zawiera też substancję, która może zwalczać bakterie, niektóre grzyby i wirusy. Przed odkryciem antybiotyków, czosnek chronił przed chorobami zakaźnymi. W medycynie naturalnej stosowany do leczenia schorzeń przewodu pokarmowego i dróg oddechowych. Działa korzystnie na układ krążenia [...]