...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Sly, kurde ale mi narobiłeś smaka tymi burgerami za sushi tak bardzo nie jestem,może dlatego że tak mało tam mięsa hehe. Jak starczy mi czasu w niedzielę to zawalczę z burgerami wg. Twojego przepisu
...
Napisał(a)
Z jaką rybką robiłeś? Wygląda super.
...
Napisał(a)
Dziękuję bardzo, część z tuńczkiem a reszta z lososiem wedzonym. Troche duzo ryzu wiem, ale uczylem sie skrecac rolki i troche za duzo dalem na poczatku. tamte gdzie malo ryzu to te ostatnie, hmm bardziej dopracowane.
Zmieniony przez - Sly-tech w dniu 2014-02-21 22:48:11
Zmieniony przez - Sly-tech w dniu 2014-02-21 22:48:11
...
Napisał(a)
Soczysta wołowina z ziemniakami a'la Kurt
Jeden z moich ulubionych zestawów, przyprawy są dobrze skomponowane, nie nudzą się, mięso jest miękkie i soczyste. Wszystko robi się szybko więc dla tych którzy nie chcą się bawić za dużo z daniem a wołowina nie jest jak "podeszwa"; polecam.
Składniki :
- 200g chudej wołowiny
- 300g ziemniaków
- łyzka oliwy z oliwek
- przyprawy "Apetita" Do Frytek i Ziemniaków oraz Mięsa Mielonego bez glutaminianu sodu.
- szczypta pieprzu cayenne (wg. uznania; ja lubię bardziej pikantne dania)
- Spray do smażenia oraz folia aluminiowa
1. Wołowinę kroimy na cienkie paski, dodajemy łyżkę stołową oliwy z oliwek, przyprawiamy i dobrze mieszamy.
2. Ziemniaki kroimy na plastry i przyprawiamy po obu stronach.
3. Na stole rozwijamy 2 odcinki folii aluminiowej i pryskamy po powierzchni Spray'em do smażenia.
4. Następnie na jednym odcinku układamy nasze ziemniaki, folii ma być na tyle aby szczelnie zawinąć całość; ma drugim odcinku rozkładamy naszą wołowinę na płasko kawałeczkami blisko siebie oraz również szczelnie zawijamy folią.
5. Do rozgrzanego piekarnika 240 stopni wkładamy wszystko na 20-25 minut.
6. Wyjmujemy, przekładamy na talerz i gotowe. Smacznego
Jeden z moich ulubionych zestawów, przyprawy są dobrze skomponowane, nie nudzą się, mięso jest miękkie i soczyste. Wszystko robi się szybko więc dla tych którzy nie chcą się bawić za dużo z daniem a wołowina nie jest jak "podeszwa"; polecam.
Składniki :
- 200g chudej wołowiny
- 300g ziemniaków
- łyzka oliwy z oliwek
- przyprawy "Apetita" Do Frytek i Ziemniaków oraz Mięsa Mielonego bez glutaminianu sodu.
- szczypta pieprzu cayenne (wg. uznania; ja lubię bardziej pikantne dania)
- Spray do smażenia oraz folia aluminiowa
1. Wołowinę kroimy na cienkie paski, dodajemy łyżkę stołową oliwy z oliwek, przyprawiamy i dobrze mieszamy.
2. Ziemniaki kroimy na plastry i przyprawiamy po obu stronach.
3. Na stole rozwijamy 2 odcinki folii aluminiowej i pryskamy po powierzchni Spray'em do smażenia.
4. Następnie na jednym odcinku układamy nasze ziemniaki, folii ma być na tyle aby szczelnie zawinąć całość; ma drugim odcinku rozkładamy naszą wołowinę na płasko kawałeczkami blisko siebie oraz również szczelnie zawijamy folią.
5. Do rozgrzanego piekarnika 240 stopni wkładamy wszystko na 20-25 minut.
6. Wyjmujemy, przekładamy na talerz i gotowe. Smacznego
Just be patient.
...
Napisał(a)
jak tylko moje flaki dojdą do siebie to zapodam sobie takie dobroci :)
Poprzedni temat
Rehabilitacja po złamaniu kości
Następny temat
BJJ + siłownia, jaka suplementacja?
Polecane artykuły