SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dylemat w temacie PIERSI

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1003

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 153 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5584
Witam, zastanawiam się od pewnego czasu jak mam liczyć białko i kaloryczność z piersi z kurczaka, przed ugotowaniem wrzucam ok 500gr a po ugotowaniu wyciągam 380gram
Wiadome jest, iż przed ugotowaniem 100gram piersi ma 22gramy białka i 121kcal, jeśli w czasie gotowania owa pierś się kurczy co dzieję się z kalorycznością i białkiem, czy sens ma poniższe rownanie

przed ugotowaniem 500gram 5 x 22gr(białko) = 110gram białka
500gram 5 x 121kcal = 605kcal

po ugotowaniu 380 gram 3,8 x 22gramy(białko) = 84gramy białka
380 gram 3,8 x 121kcal(buałko) = 460kcal

Proszę o odpowiedz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 122 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2483
Pod uwage bierzemy wartości przed ugotowaniem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 111 Napisanych postów 11936 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 90986
ilośc mięsa tak jak i unnych skłądników naszej diety ważymy przed obróbka termiczną, i skłdaniki odzywcze danych produktów po tejże obróbce nie tracą ządnych wartości tj nie zmniejszają sie czy też nie zwiekszają

Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest za krótkie, żeby być małym!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
wartości tracą jednak są one tak nienzaczne że nie nalezy zaprzątać sobie tym głowy

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 153 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5584
dzięki trochę się miotałem w tym temacie, jestem na pierwszej redukcji i dopiero zagłębiam się w temat odżywiania, wychodzi mi, że przez ostatni miesiąc trochę przesadzałem z bialkiem i kcal bo brałem pod uwagę wagę po obróbce SOGI lecą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 4533 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 34420
Wrzucasz 500g,a wyciągasz 380g-zatem,gdy chcesz zjeść równowartość 100g surowej piersi musisz odważyć x gotowej:
380g gotowej-500g surowej
x gotowej -100g surowej
x=380x100/500=76g gotowej piersi-i w tych 76 g gotowej piersi masz te 22g białka. Matma

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 153 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5584
Szprota, studiowałem geologie, matma była na poziomie wyższym więc z tym nie ma problemu, chodziło mi o coś innego co już koledzy wyjaśnili, ale dzięki
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Woda + miód + cyrtyna + sól

Następny temat

Dieta na masę - do sprawdzenia

WHEY premium