...
Napisał(a)
Zazwyczaj każdy taki baton ma dużo tłuszczu i co za tym idzie dużo kalorii
...
Napisał(a)
tak, bo przewaznie bazuje na tluszcach kokosowych, czy z orzeszkow ziemnych lub innego rodzaju orzecha:)
tutyaj mamy tylkor ozrownienie jakosci uzywtych sklandikow i ewentulanych walorow odzwyczych :) nie bedzie niestety szansy na to, aby byly batoniki zero kalorii lub o bardzo niskiej zawrtosci energii. Zazwyczj po prostu taki batan smakuje wtedy kiepsko i nie ma powodzenia w sprzedazy. Bo juz lepiej wtedy wypic sobie szejka białkowego, jak zalezy nam glownie na proteinach i smaku... Baton to taka opcja waryjna by nie jesc klasycznych slodyczy
tutyaj mamy tylkor ozrownienie jakosci uzywtych sklandikow i ewentulanych walorow odzwyczych :) nie bedzie niestety szansy na to, aby byly batoniki zero kalorii lub o bardzo niskiej zawrtosci energii. Zazwyczj po prostu taki batan smakuje wtedy kiepsko i nie ma powodzenia w sprzedazy. Bo juz lepiej wtedy wypic sobie szejka białkowego, jak zalezy nam glownie na proteinach i smaku... Baton to taka opcja waryjna by nie jesc klasycznych slodyczy
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
Dużo tłuszczów to stwierdzenie mocno subiektywne. Z reguły baton białkowy, który ma około 20 gramów białka, ma około 8 gramów tłuszczów. Czy to dużo? Według mnie nie. Wiele zależy już od tego, ile kto w swojej diecie ma tłuszczów i węglowodanów. Mając około 40-50 gramów tłuszczów i bazując na węglowodanach, te 8-10 gramów będzie dużo. W inne sytuacji, raczej niewiele. Jak już zostało zasugerowane w wypowiedzi powyżej, produkty tego typu mają być odskocznią lepszej jakości od tradycyjnych słodyczy, a nie źródłem białka w diecie.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły