SKLADNIKI: (na okolo 6-7 ciastek)
1. 65g maki orkiszowej
2. 20g amarantusa ekspandowanego (popping)
3. 1 jajo
4. 100g banana
5. 10g oleju kokosowego (rozpuszczonego)
6. proszek do pieczenia
7. cynamon
8. slodzik - w moim przypadku erytrytol
WYKONANIE:
suche skladniki laczymy ze soba w misce. jajko, banana i olej kokosowy razem blendujemy. dodajemy do suchym skladnikow. calosc laczymy razem mieszajac. formujesz ciasteczka ukladajac je na blaszce na papierze do pieczenia, wczesniej natluszczonym. pieczemy ok 12 minut w 180 stopniach. po uplywie tych 12 minut proponuje obrocic ciasteczka na druga strone i podpiec jeszcze przez kilka minut, wtedy beda chrupiace z dwoch stron
MAKRO DLA CALOSCI:
bialko: 20g ; tluszcze: 17g ; weglowodany: 73g ; kcal: 525
MAKRO DLA JEDNEGO CIASTECZKA:
bialko: 3.3g ; tluszcze: 2.8g ; weglowodany: 12g ; kcal: 87.5
SMACZEGO!!
kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!