Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 949 razy
słowa kluczowe: kryć 
Autor

Jak kryć?

moonga

Wysłana - 12 lipca 2008 20:20    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Więc jest to przykładowa sytuacja jaką tu pięknie narysowałam ustawienia mojej drużyny (krzyżyki) broniącej i atakującej (kółka). Ten krzyżyk bez krycia na lewej stronie to stoper - niestety gramy tym systemem jeszcze, choć namawiam trenera do zmiany. Ja raczej gram na prawej obronie (ten krzyżyk z tyłu na prawej to ja ), idzie akcja jest złe czy też tak po prostu wyszło z akcji krycie i zostają mi 2 zawodniczki na prawej stronie do krycia. I tu moje pytanie - mam zejść do tej bliżej środka czy zostać przy swojej? Trenerzy zawsze mi mówili, że większe zagrożenie jest przez środek, i że tam mam zachodzić ale 2 razy tak zrobiłam na MP i dostałam za to solidny opieprz bo nie było mnie na prawej stronie, a tam poszła piłka. Więc może ktoś kto gra na podobnej pozycji mi powie co robić A to kółko czarne na lewej stronie to piłka :P

Zmieniony przez - moonga w dniu 2008-07-12 20:22:20

Zmieniony przez - moonga w dniu 2008-07-12 20:22:50

Zmieniony przez - moonga w dniu 2008-07-12 20:23:29

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 12 lipca 2008 22:00 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

bodymaker

Wysłana - 12 lipca 2008 22:00    Edytuj Cytuj
w tej sytuacji trzeba kryć zawodnika bliżej lewej strony.
stoper źle jest ustawiony (jeżeli jest już tym stoperem w starym stylu, powinien być bliżej środka .... i gdzie jest prawy pomocnik ?

Sklep kibica www.ISS-sport.pl sponsorem Ligi Typerów! Zagraj z nami!
[http://www.sfd.pl/Liga_Typerów__VII_Edycja-t567860.html]
Specjalista -

moonga

Wysłana - 12 lipca 2008 22:35    Edytuj Cytuj
Może to troche źle narysowałam ale stoper asekuruje lewą strone (przynajmniej tak wynika z mojego rysunku ) a prawy pomocnik to ten krzyżyk nade mną też z kryciem nawet już nie patrzmy na mój rysunek tylko jeśli mam taką sytuacje - jestem prawym obrońcom i jest zawodniczka niekryta w środku i po prawej czyli mam schodzić do tej bliżej środka?

Nani20

Wysłana - 12 lipca 2008 22:44    Edytuj Cytuj
W ogóle tu widzę jeszcze stary styl gry, czyli krycie każdy swego Po 1 stoper źle ustawiony. Ty kryj zawodnika bliżej środka. Przecież z tej pozycji gdzie narysowałaś piłke kobieta musi mieć solidne uderzenie żeby przerzucić piłke na drugą strone, poza tym jest atakowany co dodatkowo utrudnia jej taki długi przerzut. A nawet jeśli poszedł by przerzut to piłka leci jakiś czas, więc zdążysz dobiec na tą strone Warto dodać że lepiej jak piłke dostanie przeciwniczka z boku niż ta w środku, bo ze środka łatwo oddać groźny strzał, a z boku można co najwyżej dośrodkować

moonga

Wysłana - 12 lipca 2008 23:33    Edytuj Cytuj
Niestety niektóre przekopią ;p przekonałam sie o tym niedawno - piłke dostała zawodniczka z prawej mniej więcej 2-3 metry od przecięcia piątki i strzeliła bramke, a ja stałam przy tej w środku i nie zdążyłam wrócić do prawej. Ale jednak środek jest bardziej groźny dziękuje za odpowiedź, utwierdziliście mnie w moim przekonaniu

Zmieniony przez - moonga w dniu 2008-07-12 23:34:32

Damixxx

Wysłana - 13 lipca 2008 08:57    Edytuj Cytuj

Usunięty przez bodymaker za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
Znawca -

Vieira

Wysłana - 13 lipca 2008 12:12    Edytuj Cytuj
Postaraj sie zawołać/krzyknać ze masz dwie do krycia, wtedy poszczególne "krzyzyki" powinny sie poprzesuwać i bez krycia zostałoby "kołko" na ich własnej połowie.

Komunikacja w grze obronnej to podstawa

Jesli nie: kryj ta blizej środka, gdy pójdzie przerzut biegnij do tej nie krytej, wtedy reszta zawodniczek powinna sie przesunać w Twoja strefe boiska i pokryć ta zawodniczke, która własnie opuściłaś

juve!!!

Znawca -

moonga

Wysłana - 14 lipca 2008 01:12    Edytuj Cytuj
Dziękuje za odp

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.