Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Historia ektomorfika

Dordelus85

Wysłana - 14 listopada 2007 02:13    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam wszystkich, którzy zdecydowali się na przeczytanie tej historii...

Opowiem wam historię Dordelusa - ludka z krainy Ektomorfium...
Dordelus ma 22 lata, waży 60 kg przy wzroście 176cm. Jest ektomorfikiem ( chuda szyja, wąskie/chude kości, duża przemiana materii ). W wieku nastu lat Dordelus notorycznie stosował ćwiczenia domatora ( pompki, przysiady, brzuszki, sztangielki ect. ) Dordelus bywał nawet na siłowni, jednak jego niska samoocena nie pozwalała mu przebywać w tym miejscu. Postanowił więc wstawić do swej jaskini sprzęt - ruchoma ławka z przyżądem do uginania nóg, sztanga, sztangielki. Borok ćwiczył jednak sporadycznie, przerywanie gdyż nie miał nikogo, kto by pomógł mu w okiełznaniu stalowego potwora. Efekt tych wszystkich pseudo-kulturystycznych wygibasów dordelusa był jeden - jak można się domyśleć - wyrzeźbiona "sylwetka", przy braku jakiejkolwiek masy ( sodoma i gomora ). Wygląda jak Gollum z władcy pierścieni javascript: test('');Udało mu się jednak zwerbować dwoje druchów, którzy to wraz z nim walczą od dwóch tygodni z owym monstrum. Starają się narazie podejść do niego od strony technicznej ( punktują, nie nokautują ). Aby jednak wszystko miało ręce i nogi Dordelus "zguglował" sieć i znalazł SFD. Był szczęśliwy jak dziecko w sklepie z cukierkami. Przeszukał więc owe forum i odnalazł min. cykl ACT który zapewne polecilibyście Dordelusowi i jego drużynie, jako nowicjuszom w tej dziedzinie. Jednkaże jest on niewykonalny z racji tego, iż ćwiczą we dwóch czasem trzech. Nie jest więc raczej wykonalnym ten cykl ( jeden sprzęt dwoje - troje adeptów ). W związku z tym, o ile byłby ktoś tak miły prosiłbym o pomoc w nierównej walce Dordelusa i jego kompanów, jak powinni zacząć, by było dobrze... Czy mogą zacząć jakiś cykl na "masę"? Czy może coś innego co można wykonywać w obliczu w/w monstrum we dwie-trzy osoby? Pora stoczyć pierwszą rundę.

Pisząc teraz normalniej i zrozumialej, mam na celu zwiększenie swojej masy ciała co jest moim marzeniem od wielu wielu lat...a jak powszechnie wiadomo, marzenia się spełniają z pomocą innych. Prosiłbym wię o jakieś porady wskazówki, wiem mnw. co mam jeść, jaką dietę przyjąć, jednak nie wiem czy mogę od razu zacząć jakiś trening na masę... Jeden z wielu tutaj opisywanych...

Dziękuję za poświęcony czas na przeczytanie mojej historii.
Miłego dnia

Wierzę, że będę wielki....

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 14 listopada 2007 11:36 
W większości przypadków polecamy:

Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

georgu Ivan Groźny

Wysłana - 14 listopada 2007 11:36    Edytuj Cytuj
1. ACT tez rozwija mase.
2. Jesli nie masz mozliwosci cwiczenia ACT to lekkie FBW bedzie jak znalazl

MODERATOR DZIAŁU "SPORTY ZESPOŁOWE"
Ekspert -

ma_gic

Wysłana - 14 listopada 2007 11:46    Edytuj Cytuj
j/w Georgu sie zna na ćwiczenich dla poczatkujacych(i nie tylko) jesli chodzi o diete to...
Tematy związane z Odżywianiem
[http://www.sfd.pl/Wybrane_posty_dotycz%C4%85ce_Od%C5%BCywiania-t280057.html]

Do ułożenia Diety
[http://www.sfd.pl/Dieta_%2D_u%C5%82%C3%B3%C5%BC_sam_a_-t315296.html]

Dieta na Masę
[http://www.sfd.pl/Dieta_na_masę_-_dodatkowe_kg_dla_wszystkich_potrzebujących!-t240536.html]

mozesz przejsc do dzialu odzywianie i poszukac, jeszcze napewno
wiele informacji sie znajdzie :)

georgu Ivan Groźny

Wysłana - 14 listopada 2007 12:15    Edytuj Cytuj
ma_gic milo uslyszec (przeczytac) cos takiego

MODERATOR DZIAŁU "SPORTY ZESPOŁOWE"
Ekspert -

ma_gic

Wysłana - 14 listopada 2007 13:06    Edytuj Cytuj
spoko:) prawdy nie da sie ukryc ;) sogacz taki bardziej duchowy bo nie mam abonamentu :P pozdro Georgu :)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Historia ektomorfika

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.