Szacuny
30
Napisanych postów
5422
Wiek
32 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
45681
Jak w temacie, z tym, że w wypadku warzyw bardzo ciężko było mi pisać konkretne produkty, ponieważ jest to zależne, co mam w lodówce, jednego dnia leżą ogóry, a następnego już ich nie ma, ale za to jest jakaś kapusta. Szkoła - wygoda. Kolacja i posiłek nocny - dwie pieczenie na jednym ogniu, nie mam tendencji do odkładania się tłuszczu, całe życie jem podobne kolacje i jest ok.
Byłbym zapomniał.
Zapotrzebowanie: 3500kcal
Proszę o sprawdzenie, poprawki, sugestie.
Zmieniony przez - Santiago92 w dniu 2011-02-05 20:56:40
Szacuny
11148
Napisanych postów
51570
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Twoja dieta nie ma w ogóle mięsa czerwonego, ryb (zwróć uwagę na te tłuste), proporcje między produktami kwasowymi a zasadowymi są zaniedbane na rzecz kwasowych; jesz dużo za mało warzyw - samymi ogórkami nic nie zdziałasz, natomiast sałata jest gąbką chemiczną wciągającą w siebie metale czy związki antyżywieniowe z środowiska więc z jej konsumpcją też nie przesadzaj. Zwróć uwagę na stosunek kwasów omega 3 do kwasów omega 6. Masz dużą przewagę tych drugich, co jest bardzo niekorzystne dla rozwoju tkanki mięśniowej, redukcji tkanki tłuszczowej bądź redukcji ilości odkładania się w niej energii podczas rozwoju tkanki mięśniowej. Zwróć uwagę na to jakie produkty zawierają jaką klasę kwasów tłuszczowych oraz dostosuj ich dobór tak, by proporcje między n3 a n6 były do siebie jak najbardziej zbliżone.
Ponadto: w Twojej diecie ilość błonnika jest dość niska. Natomiast spożywając 2-3 godziny po treningu tłuszczy zwiększysz syntezę i ilość tłuszczu śródmięsnego.
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2011-02-05 23:50:20