Pozdrawiam
...
Napisał(a)
witam mam pytanie, co lepiej do kreatyny cukie czy glukoza? (i czemu lepiej glukoza %))
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
skoro wiesz co jest lepsze to po co sie pytasz? www.google.pl ...
Zmieniony przez - syrius16 w dniu 2006-03-13 10:43:45
Zmieniony przez - syrius16 w dniu 2006-03-13 10:43:45
1
^^^ Gdyby faceci mogli rodzic dzieci kobiety by dawno wyginely... ^^^
...
Napisał(a)
"Cukier buraczany, cukier trzcinowy - sacharoza C12H22O11. Otrzymywany z trzciny cukrowej i z buraków cukrowych. W celu wydobycia cukru pokrojone buraki ługuje się wodą w temperaturze 75-85° C. Otrzymany sok, zawierający ok. 15% cukru, poddaje się, w celu oczyszczenia najpierw procesowi nawapniania, a następnie karbonatacji. Po odfiltrowaniu wytrąconych zanieczyszczeń sok zagęszcza się w wyparkach aż do wykrystalizowania cukru surowego. Cukier surowy poddaje się rafinacji polegającej na rozpuszczeniu go w wodzie, odbarwieniu za pomocą węgla aktywnego, powtórnym odparowaniu, odwirowaniu i suszeniu. Odciek to melasa.
Cukier ten stosuje się w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym. W powszechnym użyciu w Polsce jest cukier buraczany.
Cukier gronowy, cukier skrobiowy - glukoza C6H12O6. Występuje w wielu płynach ustrojowych roślin i zwierząt (np. w sokach owocowych, krwi zwierząt). Otrzymywany przez hydrolizę cukrów złożonych, np. skrobi, a także celulozy za pomocą kwasów mineralnych lub enzymów.
Glukoza - do kupienia w aptece - wzmacnia serce i dobrze wpływa na wątrobę. Lepiej jej używać niż klasycznego cukru, czyli sacharozy."
poczytaj i wyciągnij wnioski
Cukier ten stosuje się w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym. W powszechnym użyciu w Polsce jest cukier buraczany.
Cukier gronowy, cukier skrobiowy - glukoza C6H12O6. Występuje w wielu płynach ustrojowych roślin i zwierząt (np. w sokach owocowych, krwi zwierząt). Otrzymywany przez hydrolizę cukrów złożonych, np. skrobi, a także celulozy za pomocą kwasów mineralnych lub enzymów.
Glukoza - do kupienia w aptece - wzmacnia serce i dobrze wpływa na wątrobę. Lepiej jej używać niż klasycznego cukru, czyli sacharozy."
poczytaj i wyciągnij wnioski
...
Napisał(a)
no bo kumpel zadał mi takie pytanie i niepotrafie mu logicznie odpowiedziec.
...
Napisał(a)
no ok dzięki ale chodziło mi bardziej jakie ma znaczenie w kulturystyce :).
może inaczej zadam to pytanie:
dlaczego glukoza jest lepsza.
może inaczej zadam to pytanie:
dlaczego glukoza jest lepsza.
...
Napisał(a)
cukier zawiera niebezbieczna fruktoze ktora przechodzi specyfyczny szlak metaboliczny i latwo odklada sie do tkanki tluszczowej...
...
Napisał(a)
Znalazłem coś takiego:
Glukoza to najskuteczniejszy cukier, gdyż organizm zużywa ją bezpośrednio do produkcji glikogenu. Każdy inny cukier, zanim zmieni się w glikogen musi być najpierw przekształcony w glukozę. Więc biorąc glukoze mamy kilka procesów za sobą
więc już wiem co i jak:)
Dzięki za zainteresowanie :)
Pozdrawiam
Glukoza to najskuteczniejszy cukier, gdyż organizm zużywa ją bezpośrednio do produkcji glikogenu. Każdy inny cukier, zanim zmieni się w glikogen musi być najpierw przekształcony w glukozę. Więc biorąc glukoze mamy kilka procesów za sobą
więc już wiem co i jak:)
Dzięki za zainteresowanie :)
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
najskuteczniejszy moze jest ale w podnoszeniu insuliny. do normalnych posilkow stosuje sie weglowodany ktore odwrotnie do glukozy maja niski indeks glikemiczny
Zmieniony przez - k3ho w dniu 2006-03-13 11:14:50
Zmieniony przez - k3ho w dniu 2006-03-13 11:14:50
...
Napisał(a)
L. wysłanych artykułów 7
L. przecz. artykułów 5
Moja skromna rada: " Więcej czytaj"
L. przecz. artykułów 5
Moja skromna rada: " Więcej czytaj"
Nie wywołuj Wilka z lasu
Następny temat
jaki no boster
Polecane artykuły