Składniki
• 100 g suchej komosy ryżowej,
• 60 g płatków owsianych,
• 60 g masła orzechowego,
• Stewia / słodzik
• 1 jajko,
• Proszek do pieczenia,
• Mleko 50 g
+ można dodatkowo kawałki czekolady, wiórki kokosowe, rodzynki, żurawinę itp
Komosę odważyć i zalać wodą na około 10-15 minut, następnie odcedzić i gotować około 15 minut z dodatkiem słodziku (8 tabletek). Przestudzić.
Dodać resztę składników i zmiksować mikserem.
Blachę wyłożyć pergaminem do pieczenia. Nastawić piekarnik na około 160 stopni.
Za pomocą łyżki formować na pergaminie małe ciasteczka (u mnie 12 sztuk). Piec około 25 minut
1 sztuka (około):
106,5 kcal 6,8 g białka 5,3 g węgli 4 g tłuszcze