[...] za mało kcal jak na tą aktywność/wymiary. Odnośnie Low Carba to ja jak na niego przechodziłem to dałem do 150 g węgli reszta w tłuszcz a białko bez zmian i waga ładnie poleciała.. Zmieniaj produkty daj tłuste ryby łosoś, śledź, makrela, tłustsze mięsa schab, karkówka, mięso z ud kurczaka, wątróbka, żołądki, orzechy zamiast oliwy ewentualnie tran
[...] nie jest błędne bo są osobniki o imponującej genetyce mięśniowej a to że krowa żrę trawe a pies jest mięsożerny to już jest naturalna prawidłowość. Pamiętajmy że krowa ma 4 żołądki dzięki czemu potrafi bardzo wydajnie korzystać z paszy. A i te krówki trawy nie jedzą tylko są karmione wysoko energetyczną paszą bo co jak co geny genami ale żeby [...]
jw i włącz do diety źródło kw.tł omega 3 jak świeża tłustą ryba/olej lniany/orzechy włoskie Kurczaka urozmaicaj ze schabem wieprzowym,polędwicą wieprzową,indykiem,udźcem wołowym,rybami,raz na jakiś czas również podroby(wątróbka,serca,żołądki)
[...] ma być tanio a ostatnio jak sprawdzałem to nie był to najtańszy kawałek kury. Równie dobrą a tańszą alternatywą są udka z kurczaka(6zł za kg), Wątróbka (też koło 6zł za kg), żołądki (ok 7zł kg) i masz pełnowartościowe białko w cenie +/- 2 razy niższej i zaoszczędzone pieniądze możesz przeznaczyć na urozmaicenie innych posiłków, no i masz [...]
Hm podroby dla mnie jak każde mięso. Masz duże pole do popisu.. z kurczaka masz żołądki(dla mnie to alternatywa piersi z kurczaka), podudzia, udzia, serca,. Wątróbka spoko, golonka itp :)
[...] owocach, sprawa bardzo indywidualna) Źródła białka: -mięsa chude: drób (kurczaki, indyki, przepiórki itp.), wołowina, dziczyzna, wieprzowina, wątróbki (z umiarem), podroby (żołądki, serca z umiarem). -mięsa tłuste z umiarem -Ryby tłuste (faworyzowane morskie, bogate w omega 3) i chude, owoce morza Źródła tłuszczy: -orzechy i nasiona [...]
na scenie kulturysci sa po ładowaniu weglami tzw. carb up albo tłuszczami glikogen wypelnia miesnie i watrobe przez co miesnie wygladaja na pełniejsze a watroba 'wypycha' brzuch, organy powiekszaja sie wraz z miesniami zoladki kulturystów tez sa rozepchane.
Ważne są źródła żelaza pochodzenia hemowego, czyli jak już parę razy pisaliśmy czerwone mięso (wieprzowina, wołowina), oraz podroby (szczególnie wątróbka, żołądki, serca). Na nich polecam się skupić jako jego źródłach. Oczywiście nie zmienia to faktu, że ryby, czy warzywa również warto jeść, ale jako podstawowe źródła żelaza o wysokiej [...]
Nie nie, nie... Ja go nie spozywam w ogole. Myslalem ze moje zarcie nie powinno miec w ogole stycznosci z nim. Nie mam zamiaru rowniez go jako tako spozywac, ale na nim smazyc? Czemu nie? Jesli byloby to zdrowe dla mnie. A jak wiadomo im wiecej roznorodnosci w kucni tym lepiej to pewnie ze tak! Zwlaszcza ze co jakis mam mozliwosc co jakis kupna [...]
Mam na myśli to,że wątróbkę dajesz 1 raz w tygodniu w 1 posiłku serca lub żołądki 3 razy w tygodniu-czyli w 3 posiłkach w tygodniu:-) Tak jak pisałem-i tak mięso/ryby powinny mieć przewagę w diecie,bo podroby to jednak narządy,które pełnią określone role w organizmie(np.detoksykacyjne)
Rzeznikiem nie jestem, ale mies masz do wyboru do koloru: - chuda wolowina - chuda wieprzowina - dziczyzna - inne ptactwo (gesi, kaczki) - indyk (cyce, udo) - wszelkie podroby (watrobki, serca, zoladki) - cielecina - jagniecina z ryb i owocow morza - losos (tez nie lubie ryb, a ta wchodzi) - krewetki straczkowe - soczewica czerwona i zielona - [...]
loozno da rade, popatrz za podrobami (zwlaszcza watroba, serca, zoladki ew nerki) sam lece na takiej dieci od roku p******enie ze watroba itd max raz w tyg... Zmieniony przez - -blinG- w dniu 2012-04-09 02:07:01
Tanich zrodel bialka raczej nie ma. Ew. podroby, jak watroba drobiowa, serca, zoladki wyjda troche taniej niz najtaniejsze z tych w miare niezlych jakosocio zrodel jak filety z kurczaka, ryby, wieprzowina, nabial, jaja. Zastanow sie ile spozywasz dziennie bialka, byc moze ilosc ta jest zbyt duza i tu bedziesz mogl troche zaoszczedzic.