Wsadz jaja w skorupkach do gotującej wody, wyciągnij je po 8-10minutach, ostudz w zimnej wodzie, obierz, przetnij na pół wydłub żółtko i zjedz białko i nie bryncz.
QRWA te aeroby to 5 razy w tygodniu oczywiście!!! Dieta to klucz do wszystkiego treningu i dopingu. Małe-średnie ilości węgli zwiększ spożycie białka podwój spożycie wody, dużo sie ruszaj... Piersi z kurczaka, tuńczyk, białka jaj gdzie niegdzie żółtko, vitaminy... ryż, makarony, ziemniaki... żadnych McDonald's ciastek, tortów, itp. Daj sobie 2 [...]
normalne to nie jest, standardowo jajko to żółtko otoczone białkiem w skorupce Może źle się wyraziłem, ale dla mnie jajka z podwójnym żółtkiem = coś nie tak, i wydaje mi się, że trudno tu się nie zgodzić
Jasne że 100% normalne to nie jest ale myślę że podwójne żółtko to jednak nie jest wynikiem laboratoriów genetycznych, a samej natury (może i błędów genetycznych ale bez ingerencji człowieka)
ciaves nie przesadzaj, nadrobisz białko innymi produktami. Wierze w Ciebieróznica białka miedzy 3 a 5 białkami jaj nie bedzie taka wielka:) a michuXTC sie myli, tak jak napisałem wyżej, zainfekowane moze byc takze żóltko.
ciaves nie przesadzaj, nadrobisz białko innymi produktami. Wierze w Ciebieróznica białka miedzy 3 a 5 białkami jaj nie bedzie taka wielka:) a michuXTC sie myli, tak jak napisałem wyżej, zainfekowane moze byc takze żóltko.
1.posilek 3 bialka jaj 1 zoltko 50g owsianych 200ml mleka 0,5% \\\zjedz całe 3 jajka. 2.posilek 2-3 bulki razowe+ pomidor+ogorek okolo 50g szynka z piersi kurczaka \\\na redukcji staraj się unikać chleba. Daj tutaj np serek wiejski + oliwa z oliwek + warzywa 3.posiłek no tutaj jest najgorzej bo akurat w tym posilku jej to co mama ugotuje ale [...]
Jeżeli chodzi o białko czy żółtko jajka kurzego, to zawartość BTW jest podana na 100g, a jeśli chodzi o jajko kurze całe (połączenie zółtka z białkiem) to autor taebili BTW miał chyba na myśli 1 jajko (sztuke). Tak więc z tąd ta różnica, ponieważ w jajku jest pewna proporcja między zółtkiem a białkiem. NEMEZIS
[...] 500g (250g to jest 1 duża szklanka czyli 1/4 litra) twaróg, sery zółte - 150g (100g mleka =50g chudego twarogu = 10g sera żółtego) JAJA : 1/3 sztuki - 30g (całe jajko-50g , zółtko-20g , białko-30g) MIĘSO,WEDLINY,DRÓB,RYBY : mieso,drób,ryby - 200g (tj. kawałek miesa o dl.6cm, szer.5cm, gr.1,5cm-50g ; ryba-100g oraz drub 200g za 1/4 sztuki z [...]
Zołtko jaj z tego co czytałem zawiera dużo cholesterolu wiec 6 jajek całych to za duzo ;) Ale sprubuj np. 3 jajka cale i 3 białka a żołtka do lodowki ;) Takie jest moje zdanie na temat jajek pozdrawiam ;p