Wniosek jest taki zeby wywalic z diety taki przetworzony syf i opierac ja o jak najmniej przetowrzone zrodla bialka, weglowodanow i tluszczu, woliwna/piersi/ryby/kasza/ryz/makaron/oliwa/orzechy itp.
Tuńczyk w wodzie odpada Za mało węglowodanów złożonych Za mało warzyw Za dużo cukru Zwiększ ilośc tłuszczu do 1 g na kg, oczywiście dając zdrowe źródła tłuszczu takie jak : tłuste ryby, olej lniany, jajka, oliwa z oliwek, orzechy, masło, olej kokosowy, sery podpuszczkowe, olej rzepakowy
1 Przygotowanie- na początku zaczynaj od lekkich treningów,nigdy od razu dlugich dystansow.Z każdym dniem dokładaj więcej dystansu. 2- Dieta- prowadząc dłuższe treningi w twoim przypadku biegi musisz pamiętać o odpowiedniej ilości energi. Podstawą są duże ilości węglowodanów,najlepiej jeść zlozone ktore zapewniaja energie na dluzej. Zrodła węgli [...]
Jak który zjeść pierwszy? Trzymanie się prawidłowych zaleceń żywieniowych diety zbilansowanej to nie służba w wojsku, gdzie wszystko wykonujesz na rozkaz tu i teraz. Poza tym, nie jest to schemat, który ciągle powtarzasz, więc pytanie nie na miejscu i świadczy o braku wiedzy w kierunku żywienia. Posiłek komponujesz że źródła białka, tłuszczów i [...]
po wymieniaj źródła białka zamiast pangi, i tuny pierś, udka, wieprzowina np. dołóż węglowodanów :) Zmieniony przez - popuri w dniu 2015-04-11 08:48:58
dla mnie twoje tempo wzrostu sylwetki jest optyalna. 4 kg, 4 tygodnie, to nie jest duzo, aby az tak mocno sie podlewac fatem. Sniadanie: 945kcal 57B 18T 135W Bulki penoziarniste orkiszowe 320g twarog 20% 40g Mleko bez laktozy do kawy 100g szynka z kurczaka 66g 2 posilek: 877kcal 33b 29t 115w 600g ziemniakow 3 jajka 13g oliwy z oliwek 3 posilek [...]
W Twoim wieku skup się na dostarczaniu wszystkich składników pokarmowych z diety;) zadbaj by w niej znajdowało się źródło białka pełnowartościowego z mięsa/jaj/ryb czy nabiału. Co do węglowodanów tutaj zasada ogólna jest taka by starać się dostarczać jak najmniej przetworzone źródła. Nie zapominaj o tłuszczach które są tak samo istotne jak reszta [...]
Pytanie tylko w jakim celu odżywiać się w nieprawidłowy sposób i jeść więcej białka, niż potrzebujesz w celu kształtowania sylwetki? Z tego nie będzie żadnych korzyści. Jedynie smakowe, w sytuacji gdy ktoś woli mięsa, ryby, jajka, czy nabiał, niż źródła tłuszczów i węglowodanów. SDDP (swoiście dynamiczne działanie pokarmu, inaczej termogeneza [...]
Z twoim stażem skup się na dostarczaniu wszystkich składników pokarmowych z diety;) trenujesz dopiero miesiac, bialko sluzy do uzupelnienia diety, tutaj nie ma ram czasowych i instrukcji co gdzie i ile;-) zadbaj by w niej znajdowało się źródło białka pełnowartościowego z mięsa/jaj/ryb czy nabiału. Co do węglowodanów tutaj zasada ogólna jest taka [...]
Poczytaj jakie zrodla bialka, weglowodanow i tluszczow powinny sie znalezc w dobrej diecie. http://www.sfd.pl/Potrzebujesz_Diete_Masz_Pytania_ZAJRZYJ-t379384.html
W Twoim wieku skup się na dostarczaniu wszystkich składników pokarmowych z diety;) zadbaj by w niej znajdowało się źródło białka pełnowartościowego z mięsa/jaj/ryb czy nabiału. Co do węglowodanów tutaj zasada ogólna jest taka by starać się dostarczać jak najmniej przetworzone źródła. Nie zapominaj o tłuszczach które są tak samo istotne jak reszta [...]
jesli chodzi o mutant massa sam polecam bardzo dobry smakowo bardzo dobre zrodla bialek oraz weglowodanow o roznym Ig stosujac go jako posilek po treningowy lub posilek gdy nie masz czasu zjesc czegos to akurat w sam raz
W Twoim wieku skup się na dostarczaniu wszystkich składników pokarmowych z diety;) zadbaj by w niej znajdowało się źródło białka pełnowartościowego z mięsa/jaj/ryb czy nabiału. Co do węglowodanów tutaj zasada ogólna jest taka by starać się dostarczać jak najmniej przetworzone źródła. Nie zapominaj o tłuszczach które są tak samo istotne jak reszta [...]
Każdy posiłek powinien składać się ze źródła białka, węglowodanów i tłuszczów. Wszystkie po równo. Ile to już zależne jest od Twojego zapotrzebowania kalorycznego. Wyliczyleś je?
Niektore zrodla odradzaja spozywania jakich kolwiek weglowodanow podczas treningu - przyciaga to krew do zaladka a organizm i tak nie ma czasu na przyswojenie sobie tych produktow (no chyba ze ktos trenuje 2h) bst
W zasadzie każda mąka może być elementem diety i źródłem węglowodanów. Im produkt jest bardziej przetworzony, tym warto spożywać go rzadziej. Dotyczy to całości diety i źródłem składników odżywczych, a nie tylko mąki. Na jej temat polecam poczytać tutaj: [...]
Przede wszystkim to co i ile warto spożywać uzależnione będzie w głównej mierze od naszego celu i dyscypliny sportowej jaką trenujemy. Niestety nic nie wiemy na Twój temat, więc ciężko jest doradzić. Z reguły jednak warto zjeść pełnowartościowy posiłek, bogaty w źródła białka, węglowodanów i ewentualnie troszkę tłuszczów na oko 2 godziny przed [...]
W Twoim wieku skup się na dostarczaniu wszystkich składników pokarmowych z diety;) zadbaj by w niej znajdowało się źródło białka pełnowartościowego z mięsa/jaj/ryb czy nabiału. Co do węglowodanów tutaj zasada ogólna jest taka by starać się dostarczać jak najmniej przetworzone źródła. Nie zapominaj o tłuszczach które są tak samo istotne jak reszta [...]